martes, 26 de abril de 2011

LA DIPU FA A TAVERNES LES BEQUES D'ESTIU

Fins el 6 de maig es podran presentar les instàncies per optar a una de les 19 beques que oferixen l'Ajuntament de Tavernes i la Diputació dins del programa LA DIPU TE BECA.
Enguany a Tavernes hi ha 19 beques per a majors de 18 anys que estiguen fent estudis universitaris o de formació profesional.
Els becaris rebran 500 euros al mes, i treballaran a diferents departaments de l'ajuntament de juliol a setembre. Seran tres mesos i els alumnes es repartiran en diferents departaments de l'ajuntament.
En la web www.tavernes.org esta tota la informació que necesiteu.

14 comentarios:

  1. Com a requisit s'ha de ser amic d'algú?

    ResponderEliminar
  2. que risa em fan a mi eixes beques, abans de estar aprobades, segur que la llista de qui optara a elles, esta mes que decidida!!!
    jajajajajajaa....
    i perque no per als jovens que no estan estudiant i busquen un lloc de treball, amb una petita formació, cada vegada estic mes decepcionada aquest ajuntament (PP)

    ResponderEliminar
  3. No podrem dir que el ventilador no ho publica tot. Aprofitant l'avinentessa direm que esta mal distribuida l'educació al tindre dos fragments molt destacats com son la pública i la privada. A partir d'ací , que va ser un regal del Pesoe a la classe dominant d'Espanya pel vuitanta-sis, podem vore que les ajudes no van dirigides per igual a la societat. M'explique. Espanya junt a Italia, Irlanda i els EEUU són uns dels paisos que tenen menys movilitat social. Es determina amb la movilitat vertical de pares a fills entre generacions. I existeix un indicador. I evidentment el resum es que qui pot i vol una educació partida per als seus fills anar a la privada i una educació cada vegada mes dividida com estan intentant actualment en la publica. Tindrem colors diferents per als centres. Es donaran solars per a les privades etc.
    Imagineu-vos. I el resultat serà que menys gent de la classe treballadora podra arribar a tindre aquesta oportunitat de les beques.
    Rous, tens raó. Segons on has nascut ja tens dret a una beca o no, o a un r o no.
    Indigna saber que en la reducció de la probressa estem per davall dels EEUU, nosal a Esapanya reduim després dels impostos i la redistribució als ciutadans, Espanya 3'5 punts menys i els EEUU 9'2 punts. I ens tenim per un govern d'esquerres, socialista etc. Però el que em fa bullir la sang, m'indigna, es quan parlem de productivitat. Senyors i senyores però qui l'ha de mesurar, si es la patronal ho tenim clar, ha de ser els organismes encarregats com el Economic Policy Institut de Washington , i ho diu ben clar, treballem mes hores, i produim molt més. Que no ens tornen a enganyar. El creiximent de la productivitat es en Espanya del 5'4% al bieni 2007-2009, els de la OCDE - 1'1%, als EEUU el 4%.
    Atenció llegim i enterem-nos que ens anganyen conforme volen. I puc continuar però no vull abusar del Ventilador. Si ja veus Rous, en que m'has fet pensar per l'educació i unes beques.

    ResponderEliminar
  4. Rous no sé de que et rius...les beques servixen per formar-nos, a més, a Tavernes les paguen que en molts llocs quan eres becari no et paguen res. Hi ha uns criteris per escollir a la gent i l'any passat hi havia xaval que anava a l'entrevista vestit inadequadament (esgarrat i brut). Hi ha que tindre un poc de saber estar.
    Vaig fer les pràctiques molt agust i em van servir de molt i crec que escolliren a la gent que més s'acostava al perfil que es buscava. Els tècnics municipals, que són els que fan l'elecció del personal no es casen en ningú i fan molt be la seua faena.
    Una de les becàries de 2010.

    ResponderEliminar
  5. És difícil de creure que hi han ajuntaments on no paguen les beques de la Diputació.
    En els ajuntaments on no paguen res, quí es queda els diners de la Dipu?

    ResponderEliminar
  6. No serán todos los que estén, pero estarán todos los que son (del PP).

    ResponderEliminar
  7. I tant que venen bé les beques. La meua amiga va fer coneixences en l'ajuntament i ara com està ben formada va en una llista electoral. Són una bona formació per a buscar-se un futur, perquè quin millor futur que dedicar-te a treballar pel teu poble de concejal o concejala.

    ResponderEliminar
  8. Però com sou tan radicals?. Primer, clar que la Dipu paga les beques, però hi ha molts organismes i empreses que no paguen les pràctiques i en este cas si que es paga.
    Com s'atreviu a dir que uns xavals de 18 anys ja són d'un partit o d'altre? tingueu sentit comú, tota la gent que entre en les beques es estudiant i està qualificada. Per això els agafen, no sigueu enredraors que tot ho veieu des del prisme de la política i la gran majoria no ho veu així i s'alegra que donen faena a una vintena de joves.

    ResponderEliminar
  9. Jo alucine, tot el que fa el PP ho critiqueu...que fan beques, les critiqueu. Que fan el Cantalot també ho critiqueu... Més vos valdria callar que criticar per criticar. Això només té una definició:malixia.

    ResponderEliminar
  10. mira el que critiquem o no, no es cosa teua, el que dic que no em pareix be, es que la llista esta mes que tria abans de fer les entrevistes, sino tempa al temps, vorem la llista i retomarem esta conversació...
    i si el PP no actua be per supost que ho diré, per que tu saps el que cobren: consejals, secretaris i alcalde....mira-ho i despres parlem....

    ResponderEliminar
  11. Jo crec que tothom s'en alegra que 19 joves en formació la completen amb pràctiques a l'ajuntament i que, damunt, obtinguen una compensació econòmica.

    Però encara hi haurà més motiu d'alegria si la selecció dels becaris es objectiva i transparent.

    Això sols s'aconsegueix amb uns criteris de selecció clars i, el que és més important, publicats per endavant, criteris coneguts per tots els candidats.

    Crec que no és suficient amb establir que els tècnics municipals faran, discrecionalment, la selecció.

    Ha d'establir-se un barem (conegut per tothom) en base al qual els tècnics municipals farien la selecció. I el barem, insistisc, hauria de ser aprovat per una comissió on participen tots els partits amb representació municipal.

    Amb procediments objectius i transparents s'evitarien crítiques i suspicàcies inevitables si hi ha obscurantisme.

    ResponderEliminar
  12. He vist a la web de l'Ajuntament que les bases de selecció són públiques. Hi ha algun apartat amb una valoració discutible (és la meua opinió) però em sembla que, d'entrada, globalment valorat hi ha un barem bastant detallat i correcte.

    ResponderEliminar
  13. Després de 2 anys de beques de la dipu, crec que està clar el procediment de selecció.

    Primer es seleccionen uns quants candidats depenent del seu currículum, després es fa una entrevista personal a la qual li donen una puntuació suficient per poder "passar-se pel forro" el currículum i seleccionar a qui més convinga.

    Ha hagut molts casos en els que la gent que tenia millor currículum i més formació i experiència que cap dels altres candidats s'ha quedat fora "gràcies" a l'entrevista i al bon fer dels qui fan la selecció.

    No és just que la subjectivitat dels criteris dels qui fan l'entrevista personal puntuen molt més que els criteris objectius del currículum, formació i experiència.

    Si es vol ser transparent i no donar peu a suspicàcies s'ha de fer una selecció objectiva.

    ResponderEliminar
  14. Allò més normal seria que l'entrevista sols servira per a desfer empats tècnics (igual puntuació prèvia), i més en el cas d'una beca "xicoteta" de tres mesos.
    En l'entrevista, sols s'hauria de comprovar la veracitat del currículum i l'objectiu hauria de ser desfer els empats.

    Jo vaig ser becari en un altre poble i vaig patir una entrevista en la qual es van assegurar que el meu nivell d'anglés i francés era el que havia declarat (i justificat) obligant-me a conversar, a més de vore la meua cultura general en el que respecta al coneixement de l'actualitat socio-econòmica.

    ResponderEliminar