jueves, 7 de abril de 2011

LA CRISI A DEBAT DE...TAVERNES A LA ONU

Al ventilador arrepleguem les propostes serioses que ens feu. Harri proposava obrir un debat per a parlar de la responsabilitat de la crisi. El paper que ha jugat cada estament politic i social. Desde el nostre govern local fins a la politica internacional pasant per el paper dels bancs i les empreses.
Qui penseu que es el responsable de la situacio economica que estem patint?
perfavor com sempre serietat i sense faltar, no publicarem descalificacions. Si algu no pensa que va a ser construtiu mes val que no opine. El debat esta servit.
Si poseu nom o seudonim en lloc de "anonimo" millor per situarnos.

18 comentarios:

  1. Gracies ventilador. Esteu demostrant molt. Feia falta un lloc plural com aquest.
    Pense clarament que la crisi es mundial, pero perque a espanya hens ha pegat mes que a ningu? perque a portugal, que en teoria esta pijor, tenen un 10% de atur i a Espanya tenim mes de un 20%.

    ResponderEliminar
  2. Estem patint la crisi perque zapatero la va negar sempre. El pesoe deia que el pp era catastrofista. Ara despres de 5 milions de parats va i diu-ahora dimito, pero me voy en un año. Recordeu a Felipe, la historia es repeteix.

    ResponderEliminar
  3. Que comode es dir que les atribucions estan traspasades a la Generalitat. Eixe es el argument del pesoe,"nosotros no tenemos la culpa" no hem pareix serios.
    Tots sabem que la capacitat de les poítiques economiques de la Generalitat encuant a foment de empleo son molt llimitades i no digam les dun Ajuntament.
    Qui ha baixat les pensions?
    Qui ha baixat el soul dels funcionaris?
    Qui ha pujat el iva?
    Hens donen 400 euros que despres els lleven.
    Qui ha creat una sensacio dinseguritat en el lloc de trebally falta de confiansa per a gastar?
    Qui va dir " el precio de la vivienda debe bajar?
    Qui va pactar amb els sindicats una llima de por en cuant a les condicions dels treballadors? Que no beneficia a ningú ni als treballadors ni als empresaris.

    Esta clar que hi ha una crisi financera molt forta pero es indicutible que el govern de Zapatero ha fet una gestió nefasta de esta situació que ja no era bona de per si. Ha tingut falta de previsió i ells mateix ho van reconeixer. Sino per que sen va?
    Ni te la culpa el bloc ni el pp ni eu.
    La culpa del atur a tavernes es del Ajuntament de Tavernes?
    La culpa del atur a Simat i Benifairó es dels ajuntaments?
    Un es del pp i els altres dos del bloc.

    ResponderEliminar
  4. El que és clar és que les culpes son compartides (cadascú la seua): Govern Central-Generalitat-Ajuntaments.
    Està clar quí té la culpa del deficit d'Espanya, però quí té la culpa del dèficit de la Generalitat Valenciana? Zapatero? Podria ser si no em perseguira el fantasma de l'Amèrica's Cup, La Fòrmula 1, La visita del Papa, La Ciutat de les Arts i Les Ciències, L'Aeroport de Castelló...
    I quí té la culpa del deute de Tavernes? En el cas de Tavernes és inexplicable (On han anat els diners?)

    I coneixeu les mesures que han prés la resta de païssos d'Europa?. No serieu capaços de distinguir si el govern que les pren és de dretes o d'esquerres.

    Pel que estic llegint en aquest Bloc, Canal 9 afecta a les neurones

    ResponderEliminar
  5. A mi la formula 1 no hem lleva la feina , ni fa caure la demanda interna. No faces demagogia, ni minsul<yes per vore canal 9.

    ResponderEliminar
  6. Les mesures de la resta de Europa aci el que les te que apkicar es el psoe no la generalitat. No entenc com penseu que el pesoe ho ha fet be i la culpa de la crisi es de la generalitat o del ajuntament. Despres els que penseu que la culpa de la crisi de es del Ajuntament sols penseu que es del ajuntament de Tavernes i ademes penseu que tavernes no ha fet res. Ara be a Benifairó que mana la esquerra esta tot ben fet. No sou res objectius. El que passa es que encara esteu massa be.

    ResponderEliminar
  7. Els diners de la Fòrmula 1 eren també teus i meus, i són menys diners per a serveis essencials. No faig demagògia. Per cert, saps tocaio Anònim, el que vol dir demagògia? Perquè si veus Canal 9 ho hauries de tindre clar.

    ResponderEliminar
  8. mes val dur la formula 1 que baixar les pensions.

    ResponderEliminar
  9. Pues si que saps tú fer conters.

    ResponderEliminar
  10. Però, no sabeu el que gestiona la Generalitat? Són molts diners i moltes les coses que depenen de la Generalitat, entre altres l'educació i la sanitat. Feu conters. Amb el deute de Canal 9 es podria pagar el diferencial de la baixada de les pensions, per exemple.

    ResponderEliminar
  11. Perdoneu
    "mes val dur la formula 1 que baixar les pensions."

    Açò no es una "tonteria"

    ResponderEliminar
  12. No.
    Més val no malbaratar diners amb la Formula 1 (Camps) no baixar les pensions (Zapatero) i no pujar l'impost de bens immobles, l'IBI (Manolo).

    ResponderEliminar
  13. CREC QUE ZAPATERO TAMBÉ TÉ LA CULPA DE LES CAGADES DE GOS QUE OMPLIN ELS CARRERS DE TAVERNES

    ResponderEliminar
  14. Alguns empresaris de la construccio em valorat les perdues que ha portat la politica dels PAI's (revisant el PGOU) en lloc d'haver tirat endavant els sectors urbanitzables reconeguts al PGOU. I em perdut molts diners

    ResponderEliminar
  15. este debat no es per a parlar de urbanisme , si voleu lin proposeu un als moderadors. Parlem de economia i atribucions.
    Jo tinc clar que es un problema mundial i financer, pero, qui pot fer mes per paliar el efectes de la crisi?

    ResponderEliminar
  16. Coneguem bé la teoria. Per a no parlar de Tavernes perlem de la crisi. Mireu la crisi en la ha portat els PAIS i una dada empririca en la situació concrta de la CAM. Segona no ningú ha anat a la presó per les seues arts usureres, es més els mateixos que han fet la crisi a Espanya més forta son els responsables de solucinar-la segons el Pesoe, el banc d'Espanya, i el president de les Caixes,. Per l'altre costat la desleialtat de PP respecte a Esapanya es clamorosa, no a tota direcció planificada d'eixir de la crisi financiera, es més bé al contrari, més despesa insensata: formules 1, Viatge del Papa, Aeroports a seixanta kilometres, després del tema de Ciudad Real, vergonya. Quart: no ningú esta a la presó per fer.se amb diners publics. No existeix ni la trama Gurtel, ni Brugal, ni terra Mitica, ni Eres d'Andalucia, etc. Sols denunciats els que cerquen la Pau contra el terrorisme per a magar els temes econòmics i embrutar més la politica.
    Cinqué: jo no pagaria al govern local, ni al autonomic ni a l'estatal mentre nos repongueren els responsables de la crisi.
    En definitiva, Islandia: Participació ciutadana contra els lobis, electriques i banca, pagar els ives com correspon a uns paisos europeus sense trampes per a poder exigir als nostres responsables. Deixar-se de tonteries de si cobren tant o quant, sino saber exactament per a qui juguen o contra qui juguen els nostres politics.
    Em sembla que ens costa una vida poder comprar una vivenda als nostres fills mentre altres s'enriqueixen. Ciutadans a dos nivells. I ens costa la dignitat tercermundista vore que has de pregar per a trobar feina pels nostres fills. En fi com els paisos arabs. Si tens amics et batetgen. Base del clientelisme que tant esta afectant a la nostra societat i ens dona menys llibertat. Visca Alemanya, amb la seua serietat politica, no passa res si guanayen els altres, la seua seriaetat fiscal, no passa res que tots i totes paguem, la seua serietat sindical, decideixen en les millors empreses al estar i dret de vet als consells d'administració, i per ultim com cuiden als seus fills mes joves, cap pare es preocupa de la vivenda ni del treball. Però ací som diferents, ens agrada enganyar, no dimitir, no esser responsables, donar la culpa al treballador, i així ens va l'economia.
    En fi necessitem aire nou per començar, i no tornem al principi, parlem de la crisi des de Tavernes, puix això necessitem aire nou i pur des d'Alemanya i Islandia. Ja que mentre els mals economistes ataquen ara a Alemanya, sempre esl podrem reordar que a nivell economic ens queda Islandia. Salut i diners per a viure.

    ResponderEliminar
  17. Jo recolçe a JBono, sobretot en canviar la manera de fer las coses. Que mane Manolo o un altre, si les coses es segueixen fent igual, sense contar amb la gent, o prenent-li el pel directament, dona el mateix.

    NO US ADONEU QUE VIVIU EN UN POBLE VULGAR I MEDIOCRE?

    Aire pur, animar a la gent a participar, articular els barris, crear grups de treball, ...AIRE PUR PER FAVOR AIRE PUR. Més veritats i menys inauguracions virtuals i vins d'honor. MENYS PARAULES RÀNCIES I GRANDILOQÜENTS I MÉS REALITATS.

    Més democràcia directa ja. Democracia oberta ja.

    Vullc poder triar les persones que jo vullga, encara que siguen de llistes de partits diferents. ESTIC CANSAT DE VOTAR A UNA LLISTA TANCADA ON ES MESCLA EL VI BO I EL VI ROÏN!

    ResponderEliminar
  18. L'enorme concentració de rendes ha contribuit enormement a la crisi econòmica. ja que els rics, per entendre'ns, estalvien més que consumeixen. Tenen tant de diners que ja no en necessiten més, i damunt no consumeixen, per tant no estimulen l'economia.
    D'altra banda l'estancament salarial porta a que hi haja un frot endeutament de la població, i a l'estar colapsat el crèdit ha creat l'enorme crisi que estem patint. No ningú sap si anira a l'atur i estalvia sense invertir, es a dir sense consumir, i al no tindre crèdit no ningú pot comprar l'extensa oferta que els bancs esxposen respecte a l'oferta de vivenda.
    (Els es grans recordarem quan no teniem 75.000 pessetes per poder comprar sis-cents, els cotxes de l'època. I teniem diners però no podiem arribar sense crèdit).
    Com es possible que si tire treballadors en paguen diners ala meua empresa. Esta clar que l'atur va a pujar. O no!
    Que hauriem de fer: politiques fiscals exigint més impostos als que noe stan consumint, taxes més altes, sols per raons d'eficiència econòmica.
    ja que en definitiva com es demostar als EEUU l'enorme desigualtat de l'augment salarial respecte a la productivitat que queda solament en mans d'uns pocs dirigents es la causa de la crisi que estem patint actualment. Per a cosnum de la Vall: les meus taronges navel lane que tinc al tol.lo me les volen pagar a 200 pessetes, que podre fer jo quan cobre. Que fara el caradura que les vendrà al mercat. I damunt segurament farà un creuer lluny de la meua estimada terra de la Valldigna.
    Més aire nou, que sembla que Sant Jordi esta prop, i tots podrem llegir i regalar una flor.
    Esta per al Ventilador. Gràcies pel debat.

    ResponderEliminar