sábado, 28 de julio de 2012

VALORACIÓ DEL GOVERN DEL TRIPARTIT

ARTICLE D’OPINIÓ. VALORACIÓ DEL TRIPARTIT.
MANOLO VIDAL ALMIÑANA, PORTAVEU DEL GRUP POPULAR A TAVERNES DE LA VALLDIGNA
Hem complit més d’un any de govern del Tripartit a Tavernes i l'anàlisi que es pot fer del govern del senyor Juan no és positiu. Ha sigut un any marcat per les polèmiques ocasionades pel propi executiu i la seua disparitat entre el que es diu i el que realment et fa. El govern de Juan va començar malament, amb llàgrimes de la persona que li va donar l'alcaldia reconeixent que havia rebut amenaces inclòs des del seu propi partit. Davant d'esta confessió, el Tripartit va romandre passiu aferrant-se al poder sense voler aclarir què havia passat davant de les coaccions a una regidora de Tavernes.
Han seguit després mesos de controvèrsies ocasionades per la mala gestió del Tripartit. L'estiu de 2011 ens va deixar polèmiques com les males olors en la platja ocasionats per les despulles tretes de la Sèquia Mare i deixades a pocs metres de la costa. L'acumulació temerària de grans quantitats de llenya durant dies en la zona de la Torre de Guaita podent ocasionar un incendi de grans proporcions.
Una altra gran polèmica es va generar amb els impediments a què s'instal·lara la plaça de bous en les festes de Tavernes. La pressió popular va fer recular al Tripartit i pocs dies abans de festes s'anunciaven els Bous al Carrer davant del descontentament que havia mostrat el veïnat. Van seguir els actes en la programació de festes en què, amb els diners de tots, es promocionava la burla a sectors de la ciutat.
 Després hem vist una gran quantitat de decisions que han tractat de passar un corró (rodillo) per a eliminar tots els projectes positius per a Tavernes i que partien del PP. És el cas de la supressió del Punt d'Encontre Jove, la decisió d'abandonar el projecte d'Escoleta de la Platja tenint ja l'edifici construït, el desistiment dels locals per a Cáritas i Creu Roja, la ralentització de les obres del Parc del Cantalot o l'oblit del Viver d'Empreses que és una gran ajuda per als emprenedors.
Hem assistit a l'aprovació d'un Pla d'Ajustos innecessari amb errors en el recompte dels ingressos per l'increment de l'impost de la contribució. Este pla no contemplava els 26 milions d'euros més que l'ajuntament recaptarà en els pròxims anys per la pujada de l'Ibi. Este error no reconegut, i que amb el temps es veurà, ha significat un exagerat retall en les subvencions a les entitats socials de Tavernes per part del govern de Juan. Sense cap criteri s’ha ofegat a clubs i associacions.
Amb la mala excusa que no hi ha diners, Juan i els seus camarades s'han limitat a retallar on han volgut, mentres que han augmentat el gasto municipal en els aspectes que més atenien als seus interessos personals i no als de Tavernes. Així han creat una plaça de cap de protocol i gabinet de premsa, han promogut, de forma il·legal, el canvi del responsable de la Policia Local i l'encarregat de FCC col·locant gent relacionada clarament amb el Bloc.
Han tingut diners per a fer el Festivern, actes clarament nacionalistes i allò que ideològicament els ha interessat. Mentres privaven d'ajudes a les entitats locals. S'han eliminat ajudes a sis clubs de la ciutat, a la recuperació del patrimoni municipal o entitats tan importants per a l'agricultura com el Sindicat de Regs. Han desmantellat el Parc dels Vents, per al que sí que hi ha hagut pressuposat i la seua nefasta gestió ens hi ha privat de tindre tallers ocupacionals o mantindre els cicles de nocturn.
Els regidors del Tripartit han fet de la seua dedicació a l'ajuntament una espècie de traga a mida en el que han prevalgut els seus interessos personals abans que el bé de la ciutat. Els edils amb dedicació s'han rebaixat només un 5% el seu salari mentres que en la campanya electoral van prometre una baixada del 20%. En menys d'un any hi ha hagut canvis substancials en la dedicació dels regidors en el govern. El propi alcalde va començar amb mitja dedicació en l'ajuntament, deixant la gestió municipal en a un segon pla enfront de la prioritat que ha donat a la seua vida privada. Ser alcalde o regidor pareix més una afició que una responsabilitat. Ara s’ha adonat del que ja li advertia el PP i a partir de setembre, tindrà dedicació completa. El sr. Jordi Juan a més del sou que pregona, cobra de la mancomunitat de la Valldigna la quantitat mensual de 600 euros, per tant, cobra el Sr. Juan quasi 3.000 euros nets al mes.
 Han acusat al PP de generar dèficit, quan s'ha vist que diners realment n'hi ha per al que es vol. Com a exemple podem veure els Bous al Carrer, la cavalcada de reis, el nou rocòdrom, el Festivern o la col·locació d'engrunsadores en una plaça en què familiars d'un regidor tenen interessos. S'ha tornat el préstec que va demanar el consistori per a expropiar els terrenys de la futura depuradora que permetrà el creixement de Tavernes. Açò ha demostrat que el dèficit anunciat pel Tripartit no era tal i que hi havia diners en efectiu. A més s'ha ralentitzat el projecte de la depuradora que és vital per al futur.
El Tripatit ha donat moltes mostres d'improvisació i immaduresa política i ha generat descontent. Va desmeréixer el respecte als nostres difunts deixant en el Polígon el Golf les restes de les despulles del cementeri. A açò cal sumar el desencant amb el Mercat Municipal i els venedors del mercat ambulant setmanal o la supressió dels cicles formatius de nocturn que l'executiu del senyor Juan no va saber gestionar perquè no es desviaren a Gandia. El Tripartit ha viscut de la renda deixada pel PP, dels projectes que tenia començats l'anterior legislatura com els camps de gespa artificial, les obres de l'Avinguda de la Marina, l’escoleta nova de la ciutat, la recuperació del Molí Vell del Pla o de l'Ermita de Sant Llorenç etcètera, mentres que la formació del Tripartit ha significat una frenada a les ajudes i subvencions. Altres municipis també governats pel Bloc hi haurà ajudes, per exemple Xeresa on se subvenciona un camp de gespa artificial, mentres que el senyor Juan no ha sabut gestionar-les i ha sigut incapaç de fer arribar a Tavernes inversions.
La fiscalització feta pel Partit Popular a l’oposició ha permés tallar l’espiral de l’increment d’hores extres que el Tripartit gastava mes a mes. Unes hores que beneficiaven a uns pocs i generaven molta despesa. Per què no contractar a més gent i repartir la faena que no sols beneficiar a uns pocs amb extres?
El govern del Tripartit va començar amb llàgrimes i encara seguix igual. Només cal comparar tot el que es va fer en l'anterior legislatura i el que s'ha avançat este. S'afirmava que no hi ha diners però sí que ho hi ha hagut per al que ha interessat i ha tingut un clar rerefons nacionalista.

11 comentarios:

  1. Enrique Estruch i Ferrando, Units x Tavernes28 de julio de 2012, 3:47

    Article d'opinió sobre l'escrit dels senyor Vidal .

    Manolo :

    No vaig a entrar en el fons del teu article ( en algunes coses el done la raó, en altres no ) , perquè no es la meua comesa ni forme part del govern .

    Però com a ciudatà i candidat a algun dia ocupar una regiduría , o al menys influïr en ella, si vull dir-te que la tasca de l'oposició, Manolo, en tot l'apreci que saps el tinc, ha sigut per a mi fins ara " de pandereta " :

    Deixeu-se de fer esta oposició tant destructiva però basada en nimietats , i arrimeu el muscle al del govern i des de la vostra privilegiada posició de partit en el govern autonómic i nacional, aprofiteu este fet per a portar a Tavernes allò que el govern, i tots sabem que per desgracia sols per ser d'un altre partit es prou per a que no es façen el cas que a tu el faríen si fores l'alcalde , sí faríen .

    Avís per a navegants : Si algún dia depen de mi t'asegure que no miraré colors a l'hora d' aportar coses bones per al meu poble, o a l'hora, si ve el cas torne a dir, d' apoyar a una opció de govern o a altra : Tindré ben en compte, des de la meua independéncia , qui a treballat pel poble, siga en el govern , siga en l'oposició, i qui s'ha deixat portar per l'ideología i l'ha posat per davant dels interesos comuns , teniu uns i altres per segur .

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Señor Estruch, creo que su comentario es poco acertado y bastante lejano a la realidad. Sigo la política y le puedo decir que el PP ha realizado muy buenas acciones desde la oposición. Ha medidado en la problemática del Vergeret, se ha puesto a disposición del gobierno ante varios temas, e incluso ha recibido desplantes del Tripartito. Sé de buena tinta que el PP estuvo esperando durante días la respuesta del gobierno en los problemas de los ciclos nocturnos y del Vergeret.
      Además ha realizado aportaciones a normativas como la de ocupación de la vía pública, ha demostrado que los recortes aplicados a las asociaciones no son necesarios.
      Realiza una atención personalizada en su despacho en el ayuntamiento a los vecinos que allí acuden...Señor Estruch, el PP está trabajando ahora con su faceta de oposición y de eso no cabe duda.Debería reconocerlo públicamente y no buscar con este comentario un protagonismo que no lleva a ningún sitio.

      Eliminar
    2. Como puedo integrarme en el partido político de Enrique Estruch?
      Hay mucha gente este partido?

      Eliminar
    3. Yo creo que con quedar con él para comprar el "arreglo" de la paella de los domingos es suficiente. Puede hacerse a través de cualquiera de los múltiples blogs en los que pontifica. De nada.

      Eliminar
    4. Hehehehe. Altre aplaudiment. Es podria dir més fort però no més clar no. Un 10.

      Eliminar
  2. Un aplaudiment.es podria dir mes fort pero mes clar no,un 10

    ResponderEliminar
  3. Pero "la caga" , con perdón, cuando usa cualquier nimiedad para atacar al gobierno, como que si un agujero en la plaza baleares (apareció incluso en Las Provincias, dando una imagen nefasta de nuestra playa ), que si una raja en la calle Calvario, que si olores, que si peces muertos ... a este politiqueo barato es al que me refiero , y a la pobre imagen que con ello da, a mi modesto entender al menos .

    Y en cuanto a Vergeret, unos que si no me llaman no voy y otros que si les llamo o no, tres meses uno por el otro para ponerse de acuerdo .

    Si de verdad quieren ayudar al pueblo, por encima de ideologías, que no "esperen" a que les llame o no el gobierno local, que hagan todo lo que puedan dada su posición privilegiada de mismo partido que el de gobierno autonómico y nacional : Si así lo hacen, tengan por seguro que la ciudadanía se lo agradecerá en las urnas.

    ResponderEliminar
  4. Senyor Estruch, no estic d'acord amb vosté, i li argumente. Vosté veu una parcel·la de la realitat i es queda en ella sense mirar els fets de forma àmplia.
    L'oposició del PP crec que és encertada, perquè denúncia fets importants i altres del dia a dia que també són importants per a la gent a qui li afecten.
    Mire, per a la gent que viu al Calvari era molt important que repararen la paret que queia i més encara quan tallava el pas per la vorera, per a la gent que viu prop del Calipso a la platja era molt important que taparen un forat que portava mesos i que era un perill.
    Però el PP també ha fet un gran treball en l'oposició perquè ha destapat els càlculs erronis que va fer el govern en el pla d'ajust i es demostrarà en un parell d'anys que el PP tenia raó i que no feia falta ofegar als veïns a impostos.
    El PP va denunciar que el tripartit havia triplicat les hores extra generant grans depeses beneficiant sols a uns pocs funcionaris (molts declarats públiament de la corda del tripartit).
    El PP ha demostrat que diners el tripartit en té per allò que vol. En té per a fer gabinets de premsa, columpios en el carrer Metge Grau, congresos de valencianisme, actuacions nacionalistes...
    El PP ha denunciat la política de rodillo del tripartit eliminant tot allò que venia del PP, encara que fóra bo: Punt encontre jove, locals per a Caritas i Creu Roja, escoleta de la mar, Parc del Cantalot...
    Jo crec que l'oposició s'ha de fer en grans temes i també en els més menuts.

    ResponderEliminar
  5. Nada más que criticáis nimiedades y cosas sin importancia por mucho que algunos comentarios de arriba dicen que son importantes para el dia a dia. Yo no lo veo así.
    Con esas criticas y la falta total de iniciativa, mucho me temo que vamos a tener Jordi Juan para rato.
    Ante la pobreza política que esgrime nuestro grupo municipal en la legislatura, si sigue por ese camino el tiempo que queda, me plantearé muy en serio mi voto.
    El trabajo se demuestra trabajando y aportando soluciones como dijo ese buen alcalde que fue Eugenio, no despotricando si se guarda la leña aquí, o se han muerto doce peces allà.

    ResponderEliminar
  6. No dic que no, però no fa falta donar-ho a coneixer "a bombo i platillo", això per a mi es fer "politiqueo" del barat, i més quant, com passà amb la denuncia del clot al carrer Balears, arriva a la premsa regional, donant amb açò una imagen de la platja pèsima quant es una incidència sense major importància.

    Però pe això que cadascú tenim una opinió, estem en bands polìtics diferents, açò es el bonic de la democràcia .

    Li agraixc de tot cor, i així eu reconec en el meu blog, la seua educació en les respostes : Que aprenguen alguns que van per ahí amb la patent de progre i demócrata i que comenten en un altre dels blogs locals .

    ResponderEliminar
  7. Jo crec que el tripartit no ha convençut a ningú, llevat dels 4 que ha enxufat i que el defenen a capa i espasa on vagen.

    ResponderEliminar