domingo, 27 de mayo de 2012

NINGÚ HA LICITAT PEL SERVICI DE SOCORRISME


Ninguna empresa o entitat s’ha presentat al concurs de salvament i socorrisme de Tavernes. El Tripartit s’ha clavat en camisa d’onze vares. Estem segurs que eixirà del cacau en el que s’ha clavat, però ara falta vore com ho faran i quines decisions prenen.
L’ajuntament va traure el plec de condicions pel concurs a vore qui es quedava el servici de salvament i socorrisme. I ara ningú s’ha presentat i farà un adjudicació directa consultant a tres empreses convidades pel Tripartit.
Els motius en són diferents. En primer lloc, el tripartit ha volgut apretar tan la concessió que ningú arriba a cobrir el servici amb el preu proposat pel tripartit. Semblava un preu d’inici molt ajustat i tan ha sigut que ningú s’ha atrevit a optar al servici. El tripartit proposava el servici de salvament de les platges de Tavernes, el bany adaptat i el socorrisme de les piscinas municipals per sols 115.000 euros més l’iva.
Hi ha altre motiu que ja diguerem ací. El contracte amb l’actual empresa que fa el salvament acaba el 8 de juliol i a pocs els fa gràcia fer un canvi en plena época d’estiu. Les suspicàcies per si passara alguna cosa després del canvi i el fet de no estar tota la temporada completa ha sigut també una pega per a les empreses i entitats.
A més es diu per ahí (faltarà confirmar-ho perque el tripartit d’açò calla i no diu res) que l’actual empresa ha presentat al·legacions al plec de condicions per tindre errades. Això encara podria fer més complicada la licitació.
La bona qüestió és que en pocs dies s’obri la piscina i no s’ha dit res oficialment del socorriste. Està l’opció d’agafar momentaneament una empresa fins que es resolga. Ara també s’haurà de saber a qui convida al nou concurs el tripartit i en quines condicions.
Després d’un any de govern, i amb tot un hivern per a preparar-ho, hem vist com el tripartit no ha sigut eficient. Arriba mal i tard.



24 comentarios:

  1. Com sempre TARDISIM I MALISIM

    Ja han clavat la pata en el socorrisme i ara vorem com queden el xiringuitos que no podran estat montats abans de San Joan o l'escola d'estiu que vorem com queda.

    Porten un any a l'ajuntament i ho fan tot tard i mal. Per que no fan les licitacions dos mesos abans per a que no els pasen estes coses? Tant dificil es fer les coses amb temps?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Estarien esperant a trobar els proveidors "ideals".

      Eliminar
    2. Tots sabem qui són els proveidors ideals: els que va llevar el PP.

      Eliminar
  2. No es mes fàcil renovar-li el contracte a l´empresa actual i s´anacabat els problemes?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Quanta raó tens.

      Eliminar
    2. Eixa empresa no li agrada a ningú del poble, només vos agrada als del PP.

      Eliminar
  3. Oye, una pregunta: Quien adjudico el anterior servicio de salvamento y socorrismo hasta ese dia de julio? Quien le quitó el servicio a Cruz Roja?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Nadie quitó nada a nadie. Quiero decir que a la cruz roja no le quitaron el servicio, simplemente se sacó a concurso el servicio de salvamento y socorrismo, se presentaron varias empresas, incluida la cruz roja, y la mesa de contratación del ayuntamiento otorgó el servicio a la actual empresa al considerarla mas adecuada en función de criterios técnicos y económicos.
      Este año la cruz roja ni siquiera se ha presentado a optar para poder prestar dicho servicio. Sus motivos tendrán.

      Eliminar
  4. Que diu ara el nostre amic Estruch?
    Tant que deia que baremaríen l´experiencia, la creació de llocs de treball,... i ara va i resulta que no es presenten?
    L´empresa anterior, deia i repetía Estruch, que ho havía fet tan mal, i els nostres salvaors no es presenten?
    Ara que fem?

    ResponderEliminar
  5. És el problema de deixar-se l'estudi per al dia abans de l'examen. Si els contractes de servei per a l'estiu (socorrisme, escola d'estiu, etc)mogueren en començar l'any, per a falles ja estaven resolts. Com comencen a maig, estem ja en juny i casa per agranar.
    Un negatiu, Llum.

    ResponderEliminar
  6. Enrique Estruch, Coordinador de Units x Tavernes28 de mayo de 2012, 23:58

    Esta clar que al igual que ningú dona duros a quatre pessetes, ningú trballa per quatre pessetes si la feina li costa un duro.

    Ara, a negociar "cagant llets", i tot per voler apretar tant i de segur sense consultar amb entesos, , doncs l'estiu està ja a la volta del cantó, el Divendres ja estem a 1 de Juny

    ResponderEliminar
  7. Per a que anem a Fitur o a Bilbao a promocionar la nostra platja si no podem ni asegurar la seguretat de les persones que venen a pendre el bany?

    Un zero per a Llum i un zero per a Jordi per no saber manar.

    Crec que el major problema de l'ajuntament es que els regidors que no cobren dedicació Llum (contractacio), Borras (hisenda) o Carmen (urbanisme) no poden atendre a les seues obligacions i aixi estem; un ajuntament sense pressupost, nula gestió urbanítica o problemes amb la contractació del serveis como el de socorrisme. I mentres els regidos que cobren dedicació com Llacer, Karina, Vanesa o Pilar passejant-se per l'ajuntament sense fer res.

    Jordi: ja es el moment de reorganitzar arees i dedicacions o anem al pou.

    ResponderEliminar
  8. Els mateixos que ara critiquen el Tripartit són els que han deixat tot el femer: signar un contracte fins el 8 de juliol amb una empresa forànea que s'ha endut els diners del poble i llevar-li la licitació a la Creu Roja que donava feina als nostres joves, joves de Tavernes que es quedaren fora per un poc trellat dels que avui critiquen la mala feina de l'actual Consistori.
    Ara el millor que podrien fer és tornar a la Creu Roja el que MAI li hagueren d'haver llevat, ja que no sols ho feien REBÉ, sinó que invertien els diners en el poble, vaja d'on ixen, tornen: EL QUE HA DE SER!!!!
    VOLEM TORNAR A VEURE ELS SOCORRISTES DE LA CREU ROJA, A DIT SI ÉS NECESSARI, SÓN ELS NOSTRES I ELS VOLEM!!!GRÀCIES.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Dius que l´empresa forànea s´ha endut els diners?
      Si encara no ha cobrat el servici del estiu pasat.
      Vols que li donen el servici a la creu roja encara que siga a dit, i ni tan sols es presenten, NO TINDRAN MOLTES GANES DE PRESTAR EL SERVICI.
      Dius que li llevaren el servici a la creu roja, no senyor, per aixó existeix una taula de contractació, uns técnics i un plec de condicions. No es poden botar la llei de contractes. Valoren les condicions técniques i económiques i després concedeixen el servici, així de fàcil. El que n´ho compren es perque no vol.

      Eliminar
    2. Avui en dia entesos hi ha molts i en totes les matèries, sembla. Els tècnics de contractació de l'ajuntament actual i de l'anterior govern coneixen del servei de salvament alguna cosa? s'han posat algun dia el banyador i les xancles i han observat què fa falta per donar un bon servici? s'han molestat en parlar amb gent entesa de veres en el tema? Si així ho hagueren fet, el plec de condicions s'adaptaria plenament a les necessitat de la Platja de Tavernes i el pressupost per a cobrir el salvament no hauria d'entrar en calçador (i ni així).

      Eliminar
  9. Sancho Panz dice:

    Que yo recuerde muchos de los socrorristas que antes trabajaban para cruz roja en verano, tambien han trabajado para la empresa que llevaba el tema de salvamento y socorrismo este verano pasado.

    Asi que menos mirar que la empresa externa se lleva el dinero fuera, pues claro que se lleva fuera el dinero una parte de el, no todo, muchos de los sueldos de los socorristas a pie de playa eran de nuestra población, tambien esta claro que los socorristas responsbles o de confianza sean personas de la empresa y no los nuevos de la empresa.

    Y creo que si cruz roja no se a presentado al servicio es muy normal, si yo leo el pliego y veo que no es asumible ese precio para los servicios que yo voy a presentra, para que tengo que redactar y preparar el proyecto, que preparar y redactar el proyecto no tiene un coste economico, si fuera yo hubiera actuado igual una cartita al ayuntamiento diciendo que gracias por invitarme pero que una vez leido el pliego y con la experiencia que atesoramos creemos que la licitacion por X miles de euros no es asumible por demasido baja por nuestra empresa.

    I PROU.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Es de suponer que, segun estan diciendo, como van ha hacer un negociado sin publicidad invitarán a tres empresas que se dediquen a prestar servicios de salvamento y socorrismo para que se pueda hacer cargo del servicio alguna de ellas. Supongo que no invitarán a la cruz roja, pues si no se ha presentado es que: o no tiene interés en el tema o no le cuadran los números según el pliego de condiciones que se ha sacado.
      Lo digo porque a las empresas que se invite se les aplicarán las condiciones del pliego presentado y si, como acabamos de decir, a cruz roja no le salen los números, tampoco le saldrán si la invitan, pues las condiciones son las mismas.
      Estará interesante ver como se resuelve el tema, pues si se modifica en algo sustancial el pliego es para acabar en el juzgado. Si, como suena.
      Lo mas simple y rápido, hay que fijarse en las fechas que estamos, es prorrogar el contrato a la empresa que está contratada en estos momentos.
      Si se hace así, y con el servicio ya cubierto, se puede empezar a estudiar y plantear el pliego para el año que viene, con toda la tranquilidad del mundo.
      Eso sería hacerlo bien, pero dudo seriamente que los del tripartito lo hagan. Sería demasiado para la responsable de contratación.
      Jordi espabila que se te va a caer el sombrajo encima.

      Eliminar
    2. Que la mejoría de socorristes eren del poble???????? Això no t'ho creus ni tu!!! Jo tinc molts amics que eixa empresa no els va agafar i van posar a gent de fora.

      Eliminar
    3. Que en conviden a tres no vol dir que se'n presenten tres empreses. La llei de contractació obliga a convidar com a mínim a tres empreses, i no diu res de quantes es presenten o inclòs després de presentar-se, renunciar o no.
      Així, doncs, l'Ajuntament només ha de negociar el contracte amb una empresa i invitar-ne altres dos de conegudes, per fer-los el favor.
      Este cas és més probable que el de prórroga del contracte perque si l'últim contratiste va acabar mal amb l'Ajuntament, serà per això que no s'ha presentat. A no ser que este haja cobrat ja l'ICO del que li devia l'Ajuntament...
      En breu ho sabrem, crec que el servei ha de començar en 15 dies, imagine que estaran mirant algo.

      Eliminar
  10. El pijor de tot es que el tripartit no te previsio.
    Per que no licita el salvament en el mes de gener i, si hi ha algun problema com ha pasat ara, tindre temps de reaccionar.

    Han volgut estirar masa la corda i ara l'empresa concesionaria els te agarrats pels .....

    Vorem si este any hi ha salvament i el que li costa al poble per culpa de la mala gestió de la gent del tripartit.

    No hi ha cap persona en el tripartit que puga portar contractació d'una manera correcta? Ja tenim l'estiu damunt i està pendent el salvament, els xiringuitos i l'escola d'estiu.

    Pel que si que funciona be el tripartit es per a les festorres. La festa de Sant Joan ja la tenen contractada a la colla els "correcagarneres".

    Per a festorres ho fan tot a temps i diners sempre tenen.

    ResponderEliminar
  11. si no tenen ni idea de valorar que passa? a qui ho donen? sabut?

    ResponderEliminar
  12. ¿Como es posible que en la fecha que estamos no se sepa nada de quien va a prestar el servicio de socorrismo?
    ¿La temporada oficial de baños no comienza el dia 15 de junio?
    ¿Que lo van a decir el dia de antes?
    Eso se llama previsión y planificación.

    ResponderEliminar
  13. y la Q de la calidad? ya no la tenemos? Parece una bandera de un naufragio.

    ResponderEliminar