lunes, 2 de septiembre de 2013

QUÈ PASSA AMB LA CONTIBUCIÓ? L'AJUNTAMENT POT FER QUE PAGUEM MENYS? LA RESPOSTA ÉS QUE SÍ

Estos dies s'ha parlat de la contribució. S'ha dit si l'ajuntament la pot rebaixar o no, si ho volen fer o no.
Vos expliquem la situació. Cada 10 anys per llei s'ha de fer la revisió dels valors cadastrals que fa el ministeri. A Tavernes es va fer i s'aplicava en 2006. En eixe temps els immobles estaven cars i els valors cadastrals eren elevats. Eren temps de bonança.
Ens va vindre la crisi i els valors cadastrals estaven massa alts respecte dels valors de mercat, és a dir, els immobles havien perdut valor reial però no havien perdut valor cadastral.
Des de la passada legislatura i en esta es va demanar al ministeri que revisara a la baixa els valors cadastrals. El govern central actual, que no l'anterior, ha acceptat mesures per fer eixa rebaixa. Per tant és d'esperar que a mig plaç es regule la distancia entre el valor reial i el cadastral i l'impost de la contribució s'estabilitze.
Però mentre arriba açò, que s'espera per 2014, l'ajuntament pot fer alguna cosa per a que paguem menys els vallers?
La resposta és sí. Però el Bipartit no ho ha volgut fer.
La clau està en que l'ajuntament rebaixe el gravamen que regula la contribució. Segons la llei eixe gravamen pot rebaixar-se fins el 0'40% i a Tavernes el tenim al 0'48%. Així sí que hi ha marge perque ens rebaixen la contribució. Però la realitat és que el govern de Juan no ho ha fet.
El PP li va demanar un ple extraordinari en setembre per rebaixar la contribució. L'alcalde no va voler incloure eixe punt en el ple.
Així que s'espera ´que el ministeri actue per nivellar els valors cadastrals que regulen l'IBI, però mentre el nostre govern local es nega a baixar la contribució.
Així amb diners de tots poden tindre gabinets de prensa, cotxes de policía supercars, cavalcades, festiverns i a Juan-Borras costant-nos als ciutadans més de 100.000 euros a l'any.
Però no tenim beques del menjador escolar d'estiu, ni polítiques locals d'ocupació contra l'atur, ni una neteja com cal, ni un manteniment com toca.
En resum. ES pot rebaixar ja la contribució? Sí.
L'ha volgut rebaixar ja el Biartit? No.

5 comentarios:

  1. Si se propone bajar los ingresos en una cuantía elevada, que se propone como contrapartida de bajada de gastos y mantener el equilibrio presupuestario?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Hay opciones como rebajar el salario un 20% a los políticos (cosa que no ha querido el gobierno de Jordi Juan), se pueden buscar coches de la policía más asequibles y que no cuesten una barbaridad, se puede hacer una cabalgata de reyes más modesta, evitar horas extras por el festivern, eliminar el gabinete de prensa, realizar menos indemnizaciones a los partidos políticos... ¿Quiere más opciones?

      Eliminar
    2. Que los ingresos no bajan. Que lo que se tiene que hacer es compensar la subida del 10% del IBI con una bajada del gravamen. El ayuntamiento va a ingresar lo mismo.
      Además se pueden tomar medidas como las que dice el anónimo de las 12:28

      Eliminar
    3. Sí me gustarían mas opciones, pero cuantificadas en euros, tanto la disminución de ingresos como la de gastos. Gracias.

      Eliminar
  2. Mireu la Cotorra. Han agafat les dades d'atur de l'any passat del mes d'agost.
    Quina falta de respecte.

    ResponderEliminar