miércoles, 18 de septiembre de 2013

LA PICOTA: BOUS SI O NO? PAGATS PER TOTS O PER UN PRIVAT?

Ja tenim servida la polémica de si cal fer bous al carrer o no. Si és millor que es facen a una plaça privada amb diners d'un particular i qui vullga anar que pague o si és millor que es facen al carrer pagats per l'ajuntament amb diners de tots.

Esperem els vostres comentaris i vos remitirem ací l'opinió d'Esquerra Republicana que ja s'ha mostrat a favor de suprimir el bous per considerar que són una tortura.
El Bipartit fa bous, però no ha donat dades de que costen.
Amb el PP hi havia bous però a una plaça on qui volia pagava i la gent gran, els menuts i la gent podía seure a vore els bous. Amb les barreres del carrer els bous sols els poden vore els àgils per pujar a dalt d'una tanca.
Ací teniu l'opinió d'Esquerra Republicana. Volsaltres que penseu?
 
 
 
TORTURA A LA FESTES MAJORS
Un any més la programació de les festes locals ve marcada pels correbous, segons l’ajuntament, tradició històrica que s’ha de preservar.

Per segon any consecutiu, veiem com s’ha apostat per centrar les festes patronals en els “Bous al carrer”. En canvi no s'ha apostat per una altrenativa d'activitats de qualitat i ajustades a les necessitats i demandes reals de la resta de la població. Entenem, que després de destinar 30.000€ el passat gener de la partida de festes per sufragar les despeses de la cavalcada de reis, no els ha quedat altre remei que incloure activitats que es poden considerar, com a mínim, surrealistes. 

No obstant, el tema que ens preocupa és l’obsessió del nostre equip de govern per promocionar el maltractament animal. Per a al nostra sorpresa, no contents amb tindre 3 dies, enguany se’n dediquen 4 a mostrar la crueltat a la que poden ser sotmesos els animals per al divertiment de les masses. La justificació, una vegada més, la suposada incalculable demanda social justificada per la creació de la “Penya Taurina de Tavernes”. Entenem, que donades les més que evidents vinculacions entre aquesta penya i el partit que ostenta l’alcaldia, no s’hi han pogut negar a destinar els fons públics que han sigut necessaris per a satisfer la voluntat d’alguns a fi de mantindre l’equilibri intern a les seues files.

Si més no, per què no s’ha d’estar d’acord amb tractar amb crueltat animals indefensos que són obligats a fer de joguina de les persones? Que tenen sentiments? Que sofreixen?, pot ser per a alguns aquestes preguntes tenen una resposta clara, no sembla que siga així per a l’ajuntament.

La situació d’estrés a la que es sotmet als bous mentre duren els “bous al carrer”, on entre altres coses, se li llances objectes o se l’agredeix físicament, li poden provocar ansietat, que no és sols un sentiment humà, a l’animal. La por d’estar en un habitat que li és impropi i veure’s rodejat d’espectadors àvids de vore com un pobre ésser viu és obligat a córrer per al gaudiment dels que consideren eixe fet un simple passatemps.

Des d’Esquerra Republicana volem mostrar la nostra més absoluta repulsa front a aquestes pràctiques què, provenint d’un govern com el nostre, on l’alcaldia la té un partit suposadament ecologista i respectuós amb els drets dels animals, no fa més que convertir la situació en més desconcertant si cap. L’ànsia de mantenir vots i seguidors els obliga a fer el que siga per guanyar-se el beneplàcit del poble, mostrant la seua cara més populista.

Quina pot ser la resposta de l’ajuntament a aquesta crítica? Que es vetllarà per la seguretat dels animals en tot moment gràcies a l’inestimable tasca organitzadora de la penya taurina?. Nosaltres ens preguntem, si volen protegir els animals, per què no els deixen tranquils? Per què no se n’obliden de situacions de tortura i maltractament i es dediquen a promocionar actes d’un caire diferent?

No sabem la resposta, sols que enguany, com ja va ocórrer l’any passat, serem tots partícips de la tortura, pagant amb els nostres impostos el sofriment immerescut d’un animal.

Bous no! ni amb els nostres impostos ni sense!. No volem ser còmplices de la tortura! 

- See more at: http://locals.esquerra.cat/tavernesdelavalldigna/article/18842/tortura-a-les-festes-majors#sthash.abx7IMQQ.dpuf

5 comentarios:

  1. Més clar aigua!! Els bous a pasturar. El maltracte animal no és ningun entreteniment

    ResponderEliminar
  2. Bous privats, qui vullga anar q seu pague

    ResponderEliminar
  3. QUE JORDI DIGA JA QUE COSTEN ELS BOUS! A VORE SI HO DIU TOT SI TAN TRANSPARENT ÉS. PERQUE ELS DE L'ANY PASSAT NINGÚ SAP ENCARA QUE COSTAREN NI LES HORES EXTRES QUE ES FEREN, NI ELS COST DELS REQUISITS EXIGITS

    ResponderEliminar
  4. El que vullga vicis que els page. No bous en els meus impostos

    ResponderEliminar
  5. Les paelles en kins dines les paguen? En els mateixos que els bous.pues jo no vaig i com jo molta gent.aixi es k facen bous i el que no vullga anar que no vatja

    ResponderEliminar