lunes, 22 de agosto de 2011

UNES FESTES SENSE BOUS

El tripartit diu que vol fomentar les festes del poble i les nostres tradicions, per això ha canviat la festa local del segon dia de Nadal pel divendres de festes. Nosaltres ens preguntem, si es tracta d'impulsar les tradicions, com és que després de més de 100 anys de Bous a Tavernes, Jordi Juan i el tripartit van a permetre que no tinguem Bous enguany?.
El tripartit demana a l'empresa organitzadora de la plaça de bous del poble els mateixos requeriments que té la Plaça de Bous de València com són un quiròfan o una assegurança multimilionaria.
Este tipus de festa, segons la nova normativa, es pot tractar de dos maneres. La primera i la més flexible seria considerar la festa com a "Bous al carrer" de manera que les instal·lacions i condicions de la plaça serien pràcticament les mateixes que les de les festes de 2010.
La segona, que ha sigut l'escollida pel Tripartit, és considerar que tenim una "Plaça de lidia", com puga ser la de València o Alacant, la qual cosa fa impossible que a cap empresari li interesse muntar una plaça d'eixes característiques a Tavernes.
Ens ha quedat ben clar que el tripartit no aposta per continuar la tradició dels bous al nostre poble. Estareu tots d'acord en que "quant més sucre més dolç", a tots els vallers ens agradaria tindre la millor plaça del món, però si volem bous a les festes del poble no podem demanar impossibles.
Senyor alcalde faça el favor, calfes un poc el cap i no es refugie en noves normatives o decrets, es pot complir la legalitat i fer el que el seu poble li demana.
Qui s'imagina unes festes del poble sense la festa dels bous?

28 comentarios:

  1. Y por que será que nos gustan tanto los cuernos?
    Tu lo sabes, ventilador?

    ResponderEliminar
  2. Jo vull bous al carrer al Carrer Major22 de agosto de 2011, 11:00

    Pense que el tema es massa seriós per anar dient bajanades.
    Hi ha un parell de questions que no tinc clares:

    1- Ho demana Jord Juan i el tripartit, o ho exigix la normativa de la Generalitat? Hi ha 4 advocats a l'ajuntament, suposem que hauran interpretat la norma i hauran dit i informat el que ha de demanar el govern.

    2. Que diu la Generalitat sobre ls plaça de bous? És una plaça o es un carrer? Com està conceptuada la plaça?

    3. Les exigencies legals són pel tipus d'instal·lació o depenen del tipus d'espectacles? És a dir: els permisos són per a instal·lar la plaça amb independencia de que toregen bous amb matadors i etc.

    4. La tradició són bous al carrer i al Carrer Major com es feien fins 1980 més o menys i estan documentats en tots els llibres sobre Tavernes escrits fins eixe anys. La plaça de bous és un invent modern de quatre de Tavernes per fer el seu negoci. Cal tornar als bous de carrer, al carrer Major com sempre, amb cadafals i burladors. ¿Ho conseguirem?

    ResponderEliminar
  3. Que fagen bous al carrer gratuits per a tots i voràs com no s'ha de pagar quirofan ni un seguro tan elevat, lo que vol el empresari segons tinc entes es botarse les regles que marca la diputació es veu que a lanterior govern açò, era el pa de cada dia, si eres amic tot val, si després denuncien a l'ajuntament com som tots no pasa res, pero sols benefiant als amics.
    Les normes son per a cualsevol plaça tancada no pots dir que en una plaça es fan bous al carrer això es fa a simat pero a tavernes ja fa anys que no ho vec, no estaria mal que com tu dius no ho se te 100 anys de historia tornaren els bous al carrer a la nostra ciutat no en una plaça on tens que pagar per pasar calor y organitzat per un empresari que tan sols vol diners i no es preocupa per la festa, jo crec que tindrien que ser les penyes joves qui organizaren les festes no les empreses privades.
    Perdoneu per les faltes de ortografia pero no acostume a escriure en valencià.

    ResponderEliminar
  4. Ojalà llevaren els bous a Tavernes!! A més del maltractament que sofreix l'animal, a la plaça es ven alcohol, exposant la vida de les persones que puguen botar a torejar bufats. Tot això sense contar que des de fa anys, a la plaça de bous, nit sí, nit no, hi ha grans pelees i sense contar tampoc que la plaça de bous no acompleix els horaris de tancament i molesten el veinat fins que ja ha eixit el sol. En canvi, la festa jove sí que es veu obligada a tancar a la seua hora. Si per mi fora, NO ALS BOUS!!

    ResponderEliminar
  5. quines festes ens esperen!!!!espere que l'ajuntament ens obriga les portes de matí per a les casalletes.

    ResponderEliminar
  6. Ja era hora de que algú explicara ben curt i ben clar el perqué no es fan bous a Tavernes.
    Els comentaris que hi han en la cotorra dels votants del Bloc, contestar-los el següent:
    Qe poca feina teniu, només que calfar-vos la bola i donar-li a le llengua "DESCONEIXEU TOTALMENT EL TEMA DEL QUE ESTEU PARLANT I LÙNIC QUE FEU ES EL RIDICUL, PERQUE HI HA GENT QUE NO ES DEL VOSTRE POBLE QUE ESTA LLETGINT EL QUE COMENTEU I DESCOLLONANSE DE RISA PERQUE NO SABEU NI EL QUE ESTEU DIGUENT"

    ResponderEliminar
  7. mon pare no te nas23 de agosto de 2011, 4:41

    Jo propose que les penyes del poble es disfressen a festes de toreros i així sí que tindrem bous i el senyor Jordi Juan (j.j.) estarà content perquè tindrà bous amb garanties

    ResponderEliminar
  8. Este mati he vist pel poble cartells que demanaben bous a Tavernes.

    A mig dia els treballadors de l'Ajuntament ja els habien llevat. Estos del tripartito no soporten que ningu els critique.

    M'han dit que l'orde l'ha donat directament l'alcalde que ha vist els cartells quan entraba al poble.

    Per a lo que volen si que s'afanyen pero per a posar paperes, banquets,.... tarden setmanes.

    Hi han rumors pel poble de que volva a fer-se una xiulada a la plaça el dia del prego de festes demanant Bous a la Vall.

    ResponderEliminar
  9. ojala fasen bous al carrer ja que es una tradicio de fa 30 anys!!! el poble de tavernes vol bous al carrer en un recinte tancat!!!!!!! cambiem de govern y ya no nian bous??????? kina casualitatt....

    ResponderEliminar
  10. Tota la vida l'escomençament de les Festes ha sigut amb una bona MASCLETA a la Plaça, després per costum tot el mon ALS BOUS.

    LA PENA DE AQUEST ANY ES QUE QUAN S'ACABARA LA MASCLETÀ ENS N'ANIREM TOTS "PACA CASA".

    QUE TRIST!!!!!!!!!!!!

    ResponderEliminar
  11. Gràcies per la no publicació del comentari que et vaig enviar.
    Era que tenia tres o quatre punts per a reflexionar sobre els permisos i normativa de festes.
    Sembla ser que tot allò que intente fer pensar als vallers i valleres no vos interessa. Nomes armar bulla i escampar bruticia.
    Al final farem de Tavernes un lloc on nomes valdra desqualificar i prou.
    Gracies. Tampoc cal que el publiques este. no té sentit si no està l'altre.

    ResponderEliminar
  12. ay mareeeeeee 30 añs tinguent bous y canviem de gobern y entra el señor jordi juan com a nou alcalde y ens kedem sense bous....kin desastre de gobern!!

    ResponderEliminar
  13. Bous al carrer? Però quin carrer si has de pagar per a accedir? Em pareix be que li demanen tots els permisos pertinents.
    Apart d'això a mi no hem pareix be que es maltracten els animals per a divertir-se per molt tradicional que siga. A Àfrica també tallen el clítoris per tradició milenaria, vos sembla bé?

    ResponderEliminar
  14. Els Bous no son una cosa q la gent esta obligada a anar!! ahi cadascu fa el q vol!!! en la plasa anian segurates i q jo sapiga poques bregues van hiaure lañ passat ademes la gent es major de 18 añs la q esta a la part de bax i si beu i ix esta bax la seua responsabilitat!

    ResponderEliminar
  15. el anonim del dia 22 a les 16:50 dirli ke antes de parlar ke sinforme be ke es veu ke parla per parlar!!!y dirli ke no sap de la misa la mitat!!!jaja ay señor la ignorancia tot el ke fa ke la gent diga....a y el principal y unic culpable de ke no fasen bous es el señor jordi juan ya ke es el alcalde de tavernes y per tant el maxim representant de tot el que passe respecte a les festes denguany!!! que ser alcalde no es soles anar ven vestidet!!tambe es assumir responsabilitats!! ara ke agarre y ke fasa ell els bous n??? es el mes just sñor jordi volemm bous!!!!!

    ResponderEliminar
  16. volem boussss!!!!!!!!! kina decepcio!! els del nou gobern no saclarixen entre ells!!!!!!!!!!

    ResponderEliminar
  17. maltractament als animals?
    que a tavernes maten algun bou?

    o es referiu als bous embolats?

    o als pots de refresc que els tiren?

    per una plaça de bous amb aire condicionat, que fa molta calor i tindrema alguna lipotimia un dia d´estos.

    alucina vecina ..

    ResponderEliminar
  18. no patiu, enguay son els bous, i L'any que ve no hi haurà Baixà del Crist ni carrers engalanats ni res de res, i ens diran que això demostra un tracte pejoratiu per a les comunitats minoritaries del poble i no es ni tradicional ni típic del poble!!!

    Hi han tradicions i tradicions i a la persona que no li agrade que no vaja pero que respecte a les persones que si que van.

    Vergonyos senyor alcalde, Bous no hi hauràn pero cuernos i cuernuts que no en falten!!!!

    ResponderEliminar
  19. Yo quisiera saber como se llama la peña taurina que quiere hacer los toros, cuando se constituyó, quien la compone... Me parece que más que una peña es un negocio particular de un sujeto que ha sabido exprimir bien la mamelleta al pp. Es penoso,vergonzoso y de juzgado de guardia lo que ha pasado. Me da asco. Me gustan los toros, pero siempre cumpliendo con la normativa legal y no con la normativa de amigetes, como ocurrió el año pasado. Un 10 al Ayuntamiento.

    ResponderEliminar
  20. les tradicinalitats antigues es procura mantindreles.SEÑOR J.J tinga en conter ke lo ke te voste no es heretat per a tota la vida,ya ke iwal ke a entrat pot ixir!!ixca per la porta gran com els bons toreros y portemos als bous al poble ke son tradicio del poble de tavernes desde fa 100 añs,y tot aso em dona a entendre ke voste es el primer impediment per a ke es perga la tradicio.espere engañarme...

    ResponderEliminar
  21. de segur ke molta gent recordara la canso de karina buscando en el baul de los recuerdos...ja ke al nostre gobern tenim una karina sols ens falta el baul....karina et preguem ke buskes el baul i mos tragues els bous CONFIEM EN TU!!!!!!!!

    ResponderEliminar
  22. pues de parte mia un 0 pero bien grande al nuevo gobierno!!!! keremos torosssssssss i la mamelleta la exprimen los bebes a sus madres y las crias a las cabras no te confundas!!

    ResponderEliminar
  23. Ai mare...unes festes sense bous!! Que asco de festes!!! I ara on aniran els joves..? i els no tan joves? A la carpa qe man dit qe es pagaa?
    quiina poca vergoña!
    cambien de govern..i qina casualitat mos dexen sense bous...no buic ni pensar lo qe passara lañ qe ve...
    SEÑOR JORDI JUAN, VOLEM BOUS!!!!

    ResponderEliminar
  24. Andaremos y veremos el engañado quién será.

    ResponderEliminar
  25. Quiero ser miembro de la peña taurina. Donde me tengo que dirigir? Alguien me puede informar.

    ResponderEliminar
  26. Una altra cosa que no comprenc:

    A la carpa qe man dit qe es pagaa?
    quiina poca vergoña!

    T'han dit que es paga en la carpa? I en la plaça de bous t'han dit que es debades? Jo sempre he pagat a la plaça de bous.

    Per que no escrius amb un poc de criteri i sense mentir? Vindra el dimoni i el furgará com si fora un bou amb banyes ben grans per dir mentires!!

    ResponderEliminar
  27. ara per fi tenim bous???espere ke lajuntament ens presente al poble els documents on es cumpleix la normativa y totes les medides de seguritat!

    ResponderEliminar