miércoles, 1 de mayo de 2013

EL TRIPARTIT ES NEGA A QUE EL PP ESTIGA PRESENT EN EL TRIBUNAL QUE SUGGERIRÀ EL NOU CRONISTA DEL POBLE


El PP de Tavernes ha fet pública la renúncia del Tripartit a deixar que estiguen representats en el tribunal que proposarà al plenari el nou cronista de la ciutat.
Tot i demanar-ho, l'alcalde i el seu govern es va negar a que el PP estiguera representat en eixe tribunal, fet que li haguera donat una clara transparència a tot el procés. Amb eixa negativa, el Tripartit no predica el consens que diu tindre i demostra que és tot una façana. La decisió del Tripartit obstrueix a l'oposició, al principal partit votat en Tavernes i és un lleig als més de 4.200 veïns de Tavernes que votaren el PP.
Este és l'escrit enviat pel PP:

"El govern del Tripartit ha privat al Partit Popular de tindre representació en el tribunal que elegirà al cronista oficial de Tavernes.
Després de la Mort de Vicente Gascón Pelegrí, últim cronista de Tavernes, el Tripartit ha decidit obrir el procés per escollir al nou cronista.
Des del Partit Popular es considera molt important esta figura honorífica, donat que els seus escrits tindran un caràcter oficial i un revestiment de veracitat. Precisament, per tal de contribuir a eixa credibilitat, el Partit Popular va demanar tindre representació en el tribunal que escollirà el nou cronista.
Eixa petició va ser denegada pel senyor Juan argumentant que es tractava d’un tribunal tècnic. En este punt el Partit Popular difereix de l’argumentació de l’alcaldia. En primer lloc el tribunal estarà format per l’alcalde, el regidor de cultura, el secretari de l’ajuntament, dos professionals del món de la cultura i dos designats per l’associació de cronistes de la comunitat. De les 7 persones que formen el tribunal 2 ja són del govern, i altres dos els designarà el propi govern.
Eixa desconfiança del Tripartit no té cap fonament. El Partit Popular volia proposar a la mateixa candidata que vol designar un dels partits que formen el govern local.
Com es veu, el Partit Popular resulta més dialogant i conciliador que no el Tripartit. Un punt com el del cronista requereix el consens i el govern de Juan, una vegada més li ha donat obscuritat sense cap sentit.
El Partit Popular li recorda al senyor Juan que és el partit més votat de Tavernes, elegit per més de 4.200 veïns i és l’únic partit en l’oposició.
El Tripartit té com a costum parlar de transparència però de cara a la galeria. A l’hora de la veritat tot allò que fa el Tripartit té un tel d’obscuritat. Ara no permet a l’oposició seguir el procés d’elecció de cronista, ha eliminat del plenari temes de gran importància per a la ciutat i els ha derivat a la Junta de Govern sols formada pel Tripartit i sense que estiga el Partit Popular. El gabinet de premsa que paguen tots sols està al servei del Tripartit i ha vetat la divulgació de notícies al Partit Popular.
El Partit Popular vol posar de manifest la seua clara voluntat de treballar per Tavernes. Sense anar més lluny, en el plenari d’abril, es tractava un punt sobre la designació de l’advocat que representara a l’ajuntament valler en el juí que el consistori té amb la regidora Karina Vercher pe la seua designació al grup de no adscrits després de ser expulsada d’EUPV.
En eixe punt, la regidora Vercher no podia votar i com al plenari faltava un regidor del Bloc, el Tripartit, per primera vegada, quedava en minoria.
El Partit Popular, davant esta situació, haguera pogut posar en una difícil situació al govern i votar en contra, deixant a l’ajuntament sense lletrat en este procés judicial. Però el Partit Popular va mirar, com sempre per Tavernes, i va votar a favor d’este punt. El Partit Popular no juga a fer política, a donar sols aparences, i amb eixa decisió va demostrar que el seu objectiu és Tavernes i fer una oposició com cal, dura quan es requereix i de consens quan està en joc el benestar dels vallers.
Li demanem al senyor Juan que canvie de talant, i eixe consens que proclama siga un realitat i no sols de boqueta cap a fora".

5 comentarios:

  1. Voldran que el croniste siga el papaito de JJ

    ResponderEliminar
  2. Enrique Estruch i Ferrando1 de mayo de 2013, 2:06

    AL CÉSAR LO QUE ES DEL CÉSAR : En veritat es deuria buscar una fórmula que contente a tots, perquè es veritat també que amb este reglament la majoría dels que formen el jurat son nomenats o formen part del govern de turno, el qual no es en principi gens bò per a nombrar a un càrrec que ens té que representar a tots i a totes, i que per tant té que ser neutral , i amb este sistema cap, no dic que es vaja a fer, que s'elegisca en un moment donat a una persona més o menys afí amb els qui el nomenen, el quald eu d'evitar-se en lo possible, i ho es intriduïnt altra manera d'elecció que done veu en la elecció del càrrec a tots els partits representats en el plenari .

    ResponderEliminar
  3. Volen tot el protagonísme per a ells i deixar al PP fora.
    Ho han fet ara amb l'elecció del croniste, ho feren amb la comissió del parking i ho fan tots els mesos prenent acords en la Junta de Govern de la que no forma el PP (partit més votat a Tavernes).
    Este és el verdader talant del tripartit: fosc, excloent i sectari.

    ResponderEliminar
  4. Buenas tardes, pienso que a la figura del cronista no se le ha valorado lo suficiente.
    No es un cargo irrelevante, hay que ser conscientes de que esta figura es la que escribe la historia de nuestro municipio para información e ilustración de nuestros descendientes. Muestra de ello es el fabuloso libro "Historia de Tabernes de Valldigna" escrito por el anterior cronista D. Vicente Gascón Pelegrí, por todos conocido como el "Capitá Rosquilla".
    Por ello pienso que se debe de tener un especial interés en elegir a la persona apropiada, que desde mi particular punto de vista debe ser una persona con un buen nivel cultural, una buena trayectoria, y un profundo conocimiento de nuestro pueblo. Además de lo anterior creo debe ser una persona sin una marcada tendencia política, porque en sus manos está "nuestra historia" y no solo una parte de ella dependiendo desde el color político con que la mire.
    Visto lo visto en el Gobierno Municipal, pienso que estan interesados en colocar a alguien de su "cuerda" por no pensar en "el padre de alguien".
    No hay que olvidar que este cargo es "vitalicio" o sea que estará en poder del elegido hasta su muerte. Y os aseguro que es Tripartito no durará tanto.

    Por todo lo anterior, la opinión publica debe ser consciente del peligro de "pucherazo" y de las consecuencias que puede tener para el futuro.

    ResponderEliminar
  5. El PP no té cap intel·lectual de nivell per ser croniste del poble.

    ResponderEliminar