lunes, 19 de noviembre de 2012

UNA VEGADA MÉS EL BLOC GASTA UN ACTE PÚBLIC PER CLAVAR PROCLAMES NACIONALISTES


El Bloc Nacionalista ha fet valdre una vegada més la seua posición de govern amb el Tripartit per a promoure actes que fan gala d’un nacionalisme radical al que ens vol acostumar.

El Bloc Nacionalista montava la presentació d’una novel·la de l’escriptor Ferran Torrent. Segons ens han contat, este acte cultural va acabar sent un mitin polític encobert on es va atacar clarament al PP i inclòs al seu soci de govern a Tavernes, el PSOE. Es va presentar el llibre i després començaren a "rajar" en públic de PP i PSOE sense separar la presentació d'este mitin polític ràdical.

Així va el Tripartit, que fins i tot entre ells es peguen gavinetades de portes cap a dins, encara que de portes cap a fora tots intenten fer bona cara.

Una vegada més, amb diners de tots, el Bloc Nacionalista fa gala del seu radicalisme polític i de la seua obsesió per tractar de fica propaganda política on siga i al preu que siga.

Diguem que ha sigut amb diners de tots perque la casa de la cultura la paguem entre tots i és allí on es va fer l’acte.

Per cert, llevat de la visió propagandista d’este acte poc més es pot destacar perque no va ser massa seguit per a la talla que li volen donar a Ferran Torrent com a escriptor.

La presentació la promovia la Fundació Valencianista i Democrata Josep Lluís Blasco, que obertament es defineix com a un moviment amb voluntat de ser un instrument al servei del valencianisme polític.

Un exemple més de l’ús que fa el Bloc Nacionalista del seu govern. Un govern de conveniència si mirem que quan els seus socis de govern els han girat l’esquena els nacionalistes no han dubtat en atacar-los en un acte públic. Però com al Tripartit li convé no passarà res i tot quedarà de portes cap a dins. Vorem com es tornen les gavinetades.

Per cert, que una vegada més es veu que el nacionalisme més radical sempre vol traure rasquit de les crisi. Tot radicalisme nacionalista sempre s’ha aprofitat de la crisi i després ha sigut pitjor que la propia crisi.

6 comentarios:

  1. Mireu, el tripartit te aguante perque una a altres van repartint-se beneficis i privilegis. L'alcalde ja cobra de l'ajuntament, El senyor Borras s'ha inventat una dedicació del 95 % a l'ajuntament per a cobrar ben agust. Karina la tiren del seu partit i no passa res, seguix amb una paga de mitja dedicació a l'ajuntament.
    La plaça de Metge Grau renovada, el Bloc te el seu gabinet de prema i ara el PSOE ha enxufat en el menjador d'un col·legi al fill d'una persona molt vinculada al PSOE quan estan retallant dels menjadors. Per al menjador no hiha pero per a enxufar a un del tripartit si que es fa lloc. Quina poca vergonya, aci aguanten tots perque van repartintse el poble uns a altres.

    ResponderEliminar
  2. "poc més es pot destacar perque no va ser massa seguit per a la talla que li volen donar a Ferran Torrent com a escriptor."

    La talla que li volen donar? Em sembla ridiculitzar-vos a vosaltres mateix parlant d'aquesta manera del senyor Ferran Torrent, tot un finalista del premi Planeta i un dels autors contemporanis més important i que és motiu d'estudi als nostres instituts. És una pena que no hàgiu llegit llibres com "Gràcies per la propina", "La vida a l'abisme", ...

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Tu tampoc l'hauràs llegit molt: el títol de la novel·la és "La vida en l'abisme".

      Eliminar
    2. Crec que el problema no està si el títol és un o altre, sinó en menysprear una figura de la nostra literatura.

      Eliminar
  3. No són els tipus d'actes que arrastra a la gent. Literatura i en valencià, no hi ha encara massa tradició al poble ni al País. No és tan fàcil l'èxit en este àmbit com un Festivern.
    Prova d'açò és la manca total d'associacions culturals al poble. Havera anat més gent si hagués parlat dels llibrets de Falla (sense mensprear l'art faller, al contrari).

    ResponderEliminar
  4. Parlant d'actes públics:
    Fa una estona que vinc de la reunió de veins al "barri" Alfandech, amb la sensació d'haver aprofitat la primera part de la proposta del govern: escoltar-nos al veinat i les nostres reivindicacions.
    Queda la 2ª part i més important: l'executiva, amb la declaració final del sr. Alcalde dient que bò seria trobar sol·lució a la meitat de les propostes, justificant-se amb la lentitud de la burocràcia.
    Jo afegiria que estan obligats mínimament a això, donat que la majoria de propostes veinals han estat pragmàtiques, eficients i realitzables, amb varies solucions i sense parlar-ne de grans obres ni inversions. També entenem que sempre hi ha impediments econòmics, legals i de competències, però sempre hi ha una millor opció.
    Temes de vandalisme, soroll descontrolat, neteja, enllumenat, aparcament i associacionisme cultural han estat els temes més tractats, on la solució passa més bé per voluntat política i prioritzar feines. En estos casos es millora molt la vida al barri i no costa cap gallet, però sí cal algo més d'imaginació i posar a cadascú al seu lloc.
    D'altra part no hem aprofundit en la neteja general del poble per FCC (s'ha centrat el debat en el fem), ni en el Festivern, ni en la reparació de cobertes al poliesportiu, entre altres temes oblidats.
    També, finalment he incidit en la importància en que la participació ciutadana siga més participativa i més directa. Fins aplegar a la utòpica democràcia directa, caldria que l'Ajuntament coneguera millor al poble i el que necessita, a través d'enquestes, estudis, consultes i més assemblees. Dona la imatge que la poca assistència a estes reunions es deguda a la incredulitat de la gent sobre l'efectivitat dels polítics, moltes vegades massa partidistes. En uns pocs mesos ja anirà veguent-se si açò va en serio o no.
    El veinat allí present ja em llançat la pilota, ara cal que el govern la torne i remate el quinze.
    Va de bò!

    ResponderEliminar