viernes, 23 de noviembre de 2012

LA INCAPACITAT DEL TRIPARTIT PER A RECONDUIR LA POLÈMICA DEL MERCAT-BARS PODRIA ACABAR AMB LA RUTA DE LES TAPES

Estem assistint a un clar exemple d'incapacitat del Tripartit per a fer de mediador i reconduir la polémica generada entre la ruta de les tapes dels bars de dijous i les degustacions del mercat municipal en divendres.
Més d'una vintena de propietaris de bars es queixaren a l'ajuntament perque en el mercat en divendres es feien degustacions de productes en una activitat que els baristes consideraven competència deslleial.
La gent del mercat assegurava que la seua iniciativa cumplia amb la llei i que sols defensaven el seus negocis per a promocionar que la gent anara al mercat.
El govern del senyor Juan, responsable del mercat municipal, va voler fer de mediador i l'empastre encara ha sigut més fort.
Enlloc de fer d'interlocutor i arribar a un acord, ha deixat que la problemàtica anara per lliure generant molta crispació.
Eixa incapacitat del tripartit ha fet que la ruta de les tapes perille en dijous. Ens expliquem, no hi ha mercat pel dijous a les tapes, divendres al mercat i dissabte a pegar una volteta. I més ara que la crisi se'ns menja pels peus.
Ara tenim uns baristes que no els compensen les tapes del dijous quan l'any passat era tot un èxit. Altres baristes que seguiran oferint tapes en dijous perque estan defensant el seu negoci.
La gent del mercat ho te be en divendres però l'ajuntament no els ha ajudat a promocionar el mercat cap altre dia de la setmana, i damunt tenen als baristes de morros quan en realitat qui ha de prendre decisions és l'ajuntament.
El baristes i gent del mercat no te perque enfrontar-se, ells es coneixen, molts són amics o inclòs clients. És l'ajuntament qui no ha fet be el seu paper de mediador i ha propiciat un consens. Per això estan els polítics, per donar solucions i fins ara l'han clavat fins el mànec generant una polèmica entre el mercat i els bars que mai hauria d'haver-se iniciat.
Pensem que no es tracta de que guanyen uns i perden altres, pensem que ací ha faltat un lideratge, el de l'ajuntament, que hauria pogu reunir-se amb tots i arribar a un acord.
Com que l'ajuntament ha sigut incapaç, esperem que els ciutadans, amb la seua pròpia iniciativa, puguen tindre un consens bo per a tots i obliguen al govern local a que faça la seua faena i no com ara, que ha amagat el cap baix de terra i ha deixat els problemes sense resoldre.
Estem segurs que solucions hi ha i bones per a tots. Una vegada més el Tripartit arriba mal i tard.
Es pot parlar d'horaris, de torns, acotar el que cadascú pot oferir, fer calendaris d'ofertes...mireu si hi ha possibilitats i el tripartit no ha sabut escollir-ne una.
Farà falta que el Ventilador, una vegada més, li done indicacions al govern del senyot Juan de que ha de fer (jo són moltes les vegades que el tripartit actua quan el Ventilador li tira en cara la seua inoperància).

3 comentarios:

  1. Esta es l'ultima setmana que els bars fan tapes

    ResponderEliminar
  2. un vergonya, l'ajuntament més que no saber fer res, per a mi que li interesa mes fer-se la foto al costat del seus amiguets del mercat (perque jo no le vist en una foto en la ruta de les tapes).
    al meu entendre el mercat no tendria que fer tapes o, com a minim, no fer-les en divendres hem de recordar a que es deuen dedicar cada comerç,perque el mercat no es un bar i ni tan sols obria els divendre per la vespra, en canvi, els caps de setmana son importants per als bars.

    ResponderEliminar
  3. Jordi l'Alcalde ha dit als dels bars que està amb ells i que estudiarà el tema peró, despres, va de tapes als mercat per a fer-se la foto.

    Els dels bars s'han unit i han contractat un abogat per a exigir el cumpliment de la legislació i demanar responsabilitat als que no l'han fet cumplir.

    ResponderEliminar