domingo, 19 de agosto de 2012

EL TRIPARTIT “S’ARREGLA LA PATAQUETA”

Una manera de tindre un govern sòlid i durader amb un pacte a tres bandes és fer que tots espiguen contents. I una manera d’estar contents és tindre un bon salari.
Eixa és la realitat del Tripartit del senyor Juan. En poc més d’un any de govern hem trobat cinc canvis en les dedicacions dels regidors.
Començava la legislatura amb la dedicación exclussiva de Pilar Altur (PSOE), i les Sitges dedicacions de Jordi Juan, Josep LLacer, Vanesa Martí (Bloc) i Karina Vercher (¿EU?).
Abans de l’estiu, i per a demanar-se un lloc de mestra més pròxim a Tavernes, Altur deixa la dedicació exclussiva i es queda en l’aire a vore que passava.
Ara se sap que esta regidora donarà classes molt prop del poble, el fet de ser regidora li dóna punts per acostar-se de Tarragona (on estava) a Tavernes.
Ara ens hem enterat que la seua dedicació l’assumirà Carmen Canet, que deixarà d’nar a l’escola on donava classe per a dedicar-se a la política.
Es confirma el rumor que comentavem fa un any de que el PSOE havia jugat a cromos per a tindre a tots els regidors amb la “paga” assegurada, en lloc de mirar pel que era millor pel poble.
En fi, ara també trobem que l’alcalde, el senyor Juan, tindrà a partir del mes que ve dedicación exclussiva. Li costarà a l’ajuntament 43.900 euros a l’any. Juan suma la mitja dedicació que tenia LLacer. S’ha dit que eixe canvi és per a “estar més en l’ajuntament”, però males llengües conten que hi ha hagut retallades a la universitat i li ha afectat a Juan que ha hagut de vindre-se’n cap el poble. Quina de les dos versions és la real? El temps ho dirà, en un parell d’anys sabrem quin ha sigut el vertader motiu del canvi en la dedicació de Juan.
Una cosa ha quedat clara i és que tots han guanyat.
L’alcalde ha eixit guanyant pel que fa a la dedicació, igual que Canet. Altur s’ha trobat un any de faena a l’ajuntament i mentre ha fet punts (per ser regidora) per a vindre a treballar prop de casa. Victor Borràs és el nou secretari del PSOE de Tavernes i va fent camí per presentar-se a les pròximes eleccions. Karina seguix amb la mitja dedicació, i pel pobre LLacer no hi ha que preocupar-se perque l’han posat en 3 de les 4 comisions que es fan cada mes a Tavernes. Així que cobrarà 300 euros per les comisions i 240 euros més pel plenari. Cada mes cobrarà 540 eurets que sempre venen be.

23 comentarios:

  1. Enrique Estruch i Ferrando, Units x Tavernes20 de agosto de 2012, 2:42

    I de que es queixeu ? Al fi i al cap, ara estaràn cobrant del ajuntament els mateixos càrrecs que eu feien en el PP : Alcalde i primer Tinent d'Alcalde ( Per als curts de memòria, abans cobraven dedicació excludiva Manolo i Amparo Espí) .

    Diuen que fer com feen no es pecat ...Això sí, amb menys sou, eixa es la diferéncia

    ResponderEliminar
  2. Jordi, a banda de per l'alcaldia, cobrarà també més de 500 euros de la Mancomunitat. Sí que ho té ben estudiat sí, sí que és cert que SAP DE NÚMEROS.

    ResponderEliminar
  3. Ningú no es queixa de res: es posa sobre la taula una realitat.
    No està mirant-se pel bé del poble, sinó per com s'apanyen les coses les persones que estan al govern. S'hauria de prioritzar què és el que més interessa resoldre i actuar en conseqüència. El que està fent el tripartit és, literlament, agranar cap a casa de cadascú, oblidant-se de les necessitats del poble.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Enrique Estruch i Ferrando, Units x Tavernes20 de agosto de 2012, 10:05

      No estic d'acord en que no es mira pel be del poble, doncs el millor que podía passar es el que Alcalde i Tinent d'Alcalde es dediquen de plé al poble, i més en les regidoríes que porta la segona.

      Eliminar
    2. Senyor Estruch, segons el seu raonament si ara (amb les dedicacions com quedaran) sí que s'està mirant pel poble, QUÈ S'HA ESTAT FENT FINS ARA? Res de res?
      I m'acull a desenvolupar el seu plantejament.

      S'ha estat un any en què s'ha canviat 3 o 4 vegades les dedicacions (no porte el compte, m'ho perdonareu) al gust del regidor de torn, sense tindre en compte al poble. Va a deixar de ser així?
      En tot cas, per fi l'alcalde estarà per a atendre a les persones, esperem que es note el canvi.

      Eliminar
  4. Teniu tota la raó...
    ...però no sou els més apropiats (ni de lluny) per a parlar del tema.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Ser els més apropiats o no és una cosa, però que s'han de dir les coses com són, això està clar.

      Creus que l'omnipotent pardalet va a dir alguna cosa al respecte??

      Avant Ventilador! Que hi ha coses que fan pudor!

      Eliminar
    2. Completament d'acord amb tú, anònim, s'han de dir les coses com són, i ho deurien de fer tots i amb tot (altra cosa s'anomena demagògia).
      I és clar que la Cotorra amaga com amaga el Ventilador el que els interesa, està clar que són blogs polítics i ja sabem com són els polítics de transparents i preocupats pels demés.
      Per això, per criticar lo roin del contrari (actual govern), si jo també ho he fet i a més a més conscientment, per a tindre credibilitat (fora del fans i sectaris), m'he d'incloure amb els culpables.
      Xapó si el Ventilador havera dit: s'han repartit la pataqueta... igual que el govern anterior.
      Havera sigut més honrat i sense intenció de traure resquit polític.
      La pena és que en política açò es traduiria com a que l'autocrítica és de TONTOS.
      L'altra pena és que estem com estem gràcies als polítics massa LLESTOS.

      Eliminar
    3. Crec que hem esperat molt per a demanar a la classe política un poc de "classe" i de savoir faire. Coincidisc amb tu, Robinjut.
      Entre uns i altres estem com estem. Pense que el desengany generalitzat sobre els governants serà difícil de curar, per dir-ho d'alguna manera; però també pense que el que s'està fent ara a Tavernes no aporta esperança alguna.
      Sé que estan nugats de mans i peus, però m'agradaria vore'ls (i amb perdó de l'expressió) pelant-se el cul pel nostre poble i no els veig, sense excepció.
      Els políticsx s'han de reinventar i buscar en el diccionari per qui i per a què estan on estan. Menys fotos i més actuacions clares i directes.

      Eliminar
  5. No hi ha cap retall de la Universitat que haja afectat al senyor alcalde. Això és fals. La figura administrativa de demanar excedencia i concedir-la per a uns anys també existeix en la Universitat. D'expulsions, tirar fora, etc. res de res. Tot fals. Farieu bé en no fer ni cas.
    No hi ha cap universitat que tire un doctor en matemàtiques, premi nacional de matematiques i no-se-quantes coses i premis més, només perquè sí. La Universitat serà com serà, però no són bovos per a deixar escapar gent vàlida.

    I quant a la dedicació exclusiva ¿de Canet? Ui, ui, sembla que pegues pals a l'aire.

    ResponderEliminar
  6. Lo del retall a la Universitat ens ho diu el senyor rector de la mateixa, no?
    Qualsevol és susceptible de vore rescindit el seu contrat de treball, i més si és un associat sense plaça com JJ.

    Amic, no ens faces tu bovos a nosaltres...

    I la dedicació exclussiva de Canet, crec que ja ha passat pel ple de l'ajuntament i tot. A vore si ens estudiem la lliçó, jeje.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Enrique Estruch i Ferrando, Units x Tavernes20 de agosto de 2012, 10:07

      Efectívament lo de Canet ja ha passat pel pleno i es efectiu, doncs son resolucions = potestat d'Alcaldía el tema de les dedicacions .

      Eliminar
    2. Jo se que no ha passat pel ple. I sendureu sorpreses. I vos passara per SABUTS.

      Eliminar
    3. NO HA PASSAT PEL PLENARI. A vore si amb majúscules s'entereu.

      Eliminar
    4. Per escriure amb majúscules no tens més raó.

      Eliminar
  7. El mes indencet es que Jordi cobre 43.900 € i que l'alcalde d'Oliva, que es del BLOC com Jordi i governa una ciutat mes gran, cobre 32.000 € (un 25% menys que el nostre alcalde).
    Dius que Llacer cobrarà 540€ pero calles el que cobren els regidors del PP que no fan res comparat amb el que fan els regidors del tripartit.
    El que tenen que fer TOTS el polítics de Tavernes es baixar-se el sou en el mateix porcentatge en que ha baixat el sou del funcionaris de l'Ajuntament.

    ResponderEliminar
  8. Enrique Estruch i Ferrando21 de agosto de 2012, 10:09

    Que sí, que va passar pel pleno de Agost el passat Dilluns dia 6 , enterat bé, pots vore que eu reflexarem tant La Cotorra com Quadern de Reflexions .

    ResponderEliminar
  9. En La Cotorra no hi ha res sobre la dedicació de Canet en les cròniques del plenari d'agost. Acabe de vore el paper que vaig arreplegar alli de l'orde del dia i no hi ha cap punt que tracte de la dedicacio exclusiva de Maria del Carmen Canet.

    Jo vaig estar en el plenari i no vaig sentir res, he preguntat a altres que estaren i ningu va escoltar res, i ho he preguntat a alguns regidors i tots diuen el mateix: no es va tractar en el plenari d¡agost ni en cap plenari la dedicació exclusiva de Canet a partir de setembre, ni l'alcalde ha firmat res sobre eixa tema i per cert el PSOE encara no ha obert la boca definitiva.
    Si vosaltres i Enrique Estruch no s'entereu és el vostre problema. I mira que ho té facil amb l'amistat que té amb Canet que li ho pregunte.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Enrique Estruch i Ferrando24 de agosto de 2012, 9:46

      No em fa falta preguntar-li, igual es que jo tinc davant l'ordre del dia i estic en primera fila i si eu vaig sentir : Es va donar compte del tema en l'epigraf , si mal no recorde, de control de la tasca del govern, perqué es un tema que no s'ha de aprovar pel plenari al ser competéncia del Alcalde, si no que simplement es dona conte .

      I m'extranya que digau que regidors no saben res del tema, perquè es va dnar conte també també del tema del canvi en les tares del concejals del Bloc, així com les noves competéncies del Alcalde y de la senyora Canet, que asumix una nova competéncia, fins ara de Pilar, crec.

      Ja va sonant-vos o tampoc ? Igual es que eu somiat ...

      Eliminar
  10. El perico del ventilador23 de agosto de 2012, 10:50

    Estruch en La Cotorra no han tractat res ni han dit res sobre este assumpte. Són un poc més llestos i saben més les coses que tu, que sembla mentida que amb tanta experiència com diu que tens no t'has enterat. Ara ni tu t'has enterat ni tans comentaristes que sembla ser comenten per tal de no callar.
    Això NO ES POT TRACTAR NI ES TRACTARÀ NI ES DEBATRA MAI EN PLENARI perquè es competència única i exclusiva de l'alcalde. L'alcalde podrà informar al plenari, com tantes altres coses, però res més.
    Com tampoc es va debatre ni es va votar l'exclusiva de l'alcalde. Es va donar compte al plenari i s'ha acabat.

    Per cert: per ara no hi ha res. L'alcalde no ha firmar res.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Enrique Estruch i Ferrando24 de agosto de 2012, 9:40

      Aleshores, si es va donar informació en el plenari, que es va donar, , va passar o no va passar pel plenari ? A vore si s'aclariu, llestos ...

      Eliminar
  11. Enrique Estruch i Ferrando24 de agosto de 2012, 10:05

    No, no eu he somiat :

    Exàctament es donà compte en el epígraf II del Ordre del Dia, nomenat, "Control i fiscalització de l'actuació dels següents órgans de govern : Alcaldíía Presidéncia i regidors amb facultats delegades ", , subepígraf sizé , nomenat "Donar compte de la ressolució de l'alcaldeia presidéncia de data 2 d'Agost de 2012 , per la qual es modifica la ressolució de data 20 de Juny de 2011 relativa a delegacions conferides ".

    Dons, va " PASSAR " ( jo no he dit mai debatre ni tractar) o no va "PASSAR " pel Pleno ? Qui no s'ha enterat ? Més be vosaltres .

    ResponderEliminar
  12. Estruch: ningú nega que eixe punt siga de l'orde del dia, pero es modifica les delegacions referides a l'alcaldia i regidors del Bloc en tindre l'alcalde l'exclusiva i en eixos papers no es diu res de la dedicació, actual o futura, de Maria del Carmen Canet Molla.
    T'ho torne a repetir: en eixa resolució d'alcaldia no es tracta res de la dedicació exclusiva de Maria del Carmen Canet Molla i tu ho saps, com també saps que vorem si és ella qui la té finalment pel PSOE.

    I no t'has enterat. I no t'has enterat tampoc que davant tanta gent, tants regidors i exregidors, de tants funcionaris que sabem quin es el funcionament de la cosa estas fent el ridicul volent que siga negre allò que és blanc.
    Xe, ves i pregunta-ho en l'Ajuntament qualsevol funcionari t'ho direm i calla d'una. Pel teu bé, que perds tota la credibilitat.

    ResponderEliminar