viernes, 24 de agosto de 2012

LA FORÇA DE LA DESINFORMACIÓ I EL PREU DE LA TRANQUILITAT

Estos dies ha corregut pel poble, com la polvora sempre en estos casos, una dessena de raons i motius originaris de la famosa "taca" que hi havia a la mar. Ens expliquem.
Despús ahir ens vam alçar amb una sorpresa: una taca d'uns 4 quilometres s'estenia davant de la platja. Era de color oscur, marró per a uns, verdosa per a altres i quasi negra per a uns pocs.
El tema va vindre quan, en un dia de calor sofocant i la mar aparentment en calma, es va posar la bandera roja i es va prohibir als banyistes entrar a l'aigua.
El primer que es va sentir es que l'aigua era tòxica. Mare meua! Quina propaganda per a la nostra plageta! La Guàrdia Civil fins i tot estava traent de la mar als banyistes, dien altres. Fins i tot es va arribar a comentar que hi havia gent a urgències i hospitalitzada per la taca.
I és que els comentaris d'uns i altres sembla que de molt sentir-los es fan veritat. No ens qüestionem qui diu les coses, com les fonamenta ni res. Tot és cert, per gran que siga l'animalà.

Poc després vam saber es tractava d'un banc d'algues, algunes d'elles en descomposició, que podien afectar a un reduit percentatge de població i que per això es va posar bandera roja. Ja veus tu, que senzill! En un tres i no res ens hem quedat sense abocament d'un barco, aigua de l'arròs, petroli ni aigua del sindicat de regs.

Al final, el no informar a la gent de primera mà va causar hores de gran incertesa en la població. Què costava fer que passara el cotxe que parla tranquilitzant a la població i donant la versió oficial i certa? Què costava la tranquilitat de la gent?

Que l'ajuntament i el blog pardalístic tinguen la informació de primera mà i bona no implica que ens arribe a tots, sobretot als veins de la mar. Un poquito de por favor.

1 comentario:

  1. Cabinet de premsa dimisio! Sols val per get autobombo al tripartit I res mes, el mes mal es que el paguem enter tots.

    ResponderEliminar