lunes, 21 de enero de 2013

SANT ANTONI, MÉS VAL TARD QUE MAI


A Tavernes celebrarem la festa de Sant Antoni els dies 2 i 3 de febrer. Considerem que el més important és celebrar la festa, i ja que no es celebra el 17 de gener, dia de Sant Antoni, dóna prou igual fer-la un dia dalt o baix. El que no és normal és que la celebren dos setmanes després i no per la plutja, sino per qüestions que no han sigut explicades.
Anem per parts. Primer parlem de la festa que és més important. Esta és la programació:
Dissabte, 2 de febrer:
19h Cercavila de Sant Antoni.
20:30h Cremà del Pi (Passeig País Valencià)
21:30h Animació amb xaranga, repartiment de mistela i graelles perque la gent puga torrar.
Diumenge, 3 de febrer:
9:30h Cercavila amb xaranga i trasllat del sant fins a l'església de Sant Pere.
10:30h Missa a Sant Pere.
11:30h Cercavila i dansada dels Balls Populars fins el passeig Colon
12:30h benedicció dels animals al passeig Colon, repartiment de pa beneït, rifa de Sant Antoni i disparà de coets en la casa on es custodiarà el sant.
Ara anem a vore perque la festa es fa en eixes dades. La versió oficial de l'ajuntament diu que els festers anaren a demanar els permisos uns dies abans, en la mateixa setmana de la festivitat de Sant Antoni.
Segons un informe policial era massa just programar la prohibició d'aparcar i posar les mesures de seguretat adequades. Vaja que els ho demanaren dijous i era massa just.
Per a nosaltres són excuses. Perque sols s'ha de llevar l'aparcament en diumenge i de divendres ja donava suficientment temps.
La cremà la controla Protecció Civil i la festa es podia fer quan tocava.
Però el més greu és que estem davant altre despiste del Tripartit. Pensem que els responsables de festes han d'anar per davant la tronà. S'han de preocupar i saber quan són les festes. Que costava cridar als festers per informar-se de la festa? Que costava vore perque passaven els dies i no hi havien novetats? Que passa que si ningú haguera anat a l'ajuntament el Tripartit no s'haguera interessat per vore per que no es feia la festa?
Pensem que la demarcació de festes no té excusa, ni la de policia, ni l'alcaldia que ha de cordinar. També ve Sant Blai i caldrà vore que volen fer els forners, caldrà parlar abans amb les falles, Sant Cristofol, Sant Joan, Setmana Santa, Santa Cecilia...
El govern ha d'esperar i escoltar els festers, però també ha de tindre previsió i amb dies suficients preguntar als organitzadors per a vore com porten la festa. Una vegada més el Tripartit busca culpables i no assumix les culpes i la responsabilitat d'estar governant.
Eixa deixadesa del Tripartit ja va fer que alguns elements la famosa calvacada dels 27.000 euros no passaren adequadament per alguns carrers del poble. Ningú va vore si cabien per baix dels fils de la llum, ni si les plataformes podien passar pels passos de peatons.
Vaja que en dos setmanes dos clavaes de pata més del Tripartit.
Segur que si haguera sigut pel festivern en un dia s'haguera montat tot. Però com Sant Antoni és de casa haurà d'esperar.

5 comentarios:

  1. La falta de previssio es altra virtud de estos governants que no saben que la responsabilitat de tots els actes en la via publica es del ajuntament i que en semanes de antelacio tenen que posarse en contacte en les entitats para programar tots els actes que damunt es repeteixen tots el anys.
    Les persones que estan al front de les falles,semana santa,sant antoni,etc son per diro de alguna manera aficionats i prou fan en buscar diners i mitgos para que les diverses festes es pugen celebrar.
    Correspon a el ajuntament el programar en colaboracio en les entitats TOTES les festes tradicionals per raons molt simples.
    Experiencia de la policia en anys anteriors
    Asessorament del tecnics municipals
    Programacio neteja anterior i posterior
    Programacio faena brigada munincipal
    Obtencio permisos
    Tot aixo es faena del ajuntament i no es pot esperar a que les persones que estan al front de les entitats demanen les reunions,es la concejalia de festes la responsable de coordinar a tots els que fan falta para fer els actes

    ResponderEliminar
  2. SAn Antonio no se celeró la semana pasada por la incompetencia del Ayuntamiento y se retraso hasta febrero porque esta semana el alcalde y la concejala de turismo se van a Madrid a la Feria de Turismo y, como no van a estar en Tavernes, no quieren que se celebre San Antonio sin salir en foto.

    Además el alcalde quiere que todos lo vean con la galga blanca que fue otro motivos por el que el alcalde no quiso que se celebrara la fiesta ya qqueria pasearla y que todos les hicieran fotos.

    ResponderEliminar
  3. La veritat es que este any Sant Antoni coincidirà amb el dia de la Candelaria (2 de febrer) i Sant Blai el patró dels forners (3 de febrer)

    ResponderEliminar
  4. Que mal pensats sou : Si eu han fet per a resaltar les festes de la Candelaria i San Blai, que son per eixos díes , i així donar-li més entitat a les festes religioses, beatets que son ells : Tres en uno, xe .

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. I damunt les rosquilles beneides dels forners aprofiten per a Sant Antoni i Sant Blai.
      En altre blog diuen d'interesos crematistics de l'associació hípica vallera (ho diu un que diu ser fester) i d'ahí el retràs. Siga com siga, amb la benevolença del govern que deixa retrasar-se dues setmanes, quan lo lògic és que es fera esta setmana, quant no han dit cap altre motiu que ho impedisca. Si al final les festes QUE SÓN DE TOT EL POBLE les fan quant interesa a les comissions o els polítics anem ben aviats.
      Tú ho has dit, Enrique, en gener i ja en portem 3, d'ací a final d'any ens tindran que fer un calendari laboral nou a Tavernes.

      Eliminar