lunes, 28 de enero de 2013

GANDIA ANUNCIA QUE DEIXARÀ LA MANCOMUNITAT DE LA SAFOR, I QUE FEM A LA VALLDIGNA?


L'alcalde de Gandia, Arturo Torró, del PP, ha anunciat la seua idea de fer que Gandia abandone la Mancomunitat de Municipis de la Safor. El tema radica en que Torró es va comprometre a pagar a la manco perque eixos diners serviren per a pagar als treballadors del centre de reinserció social. Després de fer la intenció de pagament a la mancomunitat es va saber que igual els diners transferits no es destinarien a pagar a estos treballadors i això ha fet que Torró ho diguera ben clar: “Gandia abandona la Mancomunitat de Municipis de la Safor. Este alcalde tiene palabra y la cumple: se va a pagar a los trabajadores del Centro de Reinserción Social (CRIS) antes de que finalice enero. Y quien quiera hacer política desde la Mancomunitat que se dedique a ello pero sin Gandia. Nosotros queremos pagar, tenemos el dinero y la transferencia se iba a realizar pero los señores de la Mancomunitat lo único que ponen son pegas. Y se acabó la fiesta. Las luces se han abierto y quien quiera mantener este ente para hacer partido y política, que se lo pague”. Eixes eren les seues manifestacions.
Els treballadors del CRIS porten set mesos sense cobrar i Torró es va comprometre a partir de 2013 a que pogueren cobrar mensualment. Ara li demanen que per a fer això faça una reunió de partits, un ple, consultes...
La decisió de Torró és un fet històric i ve, segons l'alcalde de Gandia, per culpa de la gent que es dedica a la política i posa dificultats per solventar problemes socials.
Eixa decisió fa pensar en la situació de la Mancomunitat de la Valldigna. En esta legislatura l'activitat de la manco ha baixat molt, la seua presència és mínima en la societat i la seua efectivitat és posa en dubte més d'una vegada i per part de més d'un veí de la Valldigna. Estimar a la Valldigna i defensar-la passa per tindre una manco eficient i no com ara.
Ens extranya que l'anunci de Torró no s'haja comentat en altres blogs locals, serà perque de refiló la nota de Torró fa pensar en que fem amb la manco de la Valldigna? Si eixa que presideix l'alcalde de Tavernes i a qui en alguna ocasió se l'ha acusat d'ausentar-se massa en els pocs actes que programa la Mancomunitat de la Valldigna.

11 comentarios:

  1. Hui en la cotorra critiquen a Torró per voler eixir de la Mancomunitat. Els del Bloc de Tavernes que no el critiquen massa a vore si retira la comisió de servei que té firmada per al cap de la policia local.
    No comprenen que també els té a ells agarrats d´on mes s´estimen?

    ResponderEliminar
  2. Perquè tot s'ha de polititzar ? Perquè inclús per damunt dels interessos dels ciudatans ? Perquè açò òl a politiqueo entre partits que apesta.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. sabut de les 02:1030 de enero de 2013, 11:40

      Senyor Estruch, perquè parla de polititzar? Si vosté es un politic. Si vosté te un blog on es parla de política. Si vosté fa comentaris particulars sobre política.
      Que es el que troba d´estrany? Eixir de la Mancomunitat o no eixir, es política. Portar al cap de la policia local que tenim es política. Tot el que envolta este tema del cap de la policia local es política. Per política l´anterior cap de la policia ha sufrit tot el calvari que li han fet sufrit.
      Per finalitzar sols li diré una cosa: el que no sera política serán els veredictes dels jutges quan dictaminen sobre estos temes. Eixa serà l´hora de la veritat sense política.

      Eliminar
  3. Jo un politic ? Quant em dedique porfesionalment a això, llavors eu podràs dir . De moment, un mer ciudatà preocupat pel seu poble.
    I em referisc al fons polític que hi ha en l'eixida de Gandia de la Mancomunitat, fet referit pel mateix Torró quant jusitifica l'eixida perquè el Psoe i Bloc usen este ens per a fer política .

    ResponderEliminar
  4. Tota la raó a Enrique.
    Una cosa és fer o parlar de política per al poble (que és per al que deurien que estar els polítics) i altra cosa és fer-la per al partit i per a perpetuar-se ells i els seus. Ocurreix que la segona ha preponderat tant sobre la 1ª acepció, que molts entenen ambdues com les mateixes polítiques. Cal diferenciar posar o llevar un treballador per interés del lloc de feina amb l'interés del treballador i els qui el posen. Les empreses qui coloquen amics i familiars només per ser-ho, solen acabar malament.
    I parlant de la Mancomunitat, algú vol la Mancomunitat?
    Algú sap el que paguem i el que rebem d'ella?
    Algú es queixa?
    Sembla que sols interesa si tens algú treballant allí o tens algun jornal que justificar.
    Molts polítics (inclòs dels que manen) parlen mal d'ella. Això és el que vol dir Enrique amb polititzar, fer entrar dins dels assumptes polítics altres que a la gent de peu ni fú ni fà.
    I encara que éll fora un polític, cobrara o no, podria parlar de tots els temes polítics perque ell anteposa els interesos del Poble fora de colors (per això ara no està en cap partit), i no per això polititzaria.
    Politizar, vol dir per la RAE: "Dar orientación o contenido político a acciones, pensamientos, etc., que, corrientemente, no lo tienen."
    Si parlen "d'una comissió de serveis" és un tema laboral, si ho relacionen amb decissions polítiques, és polititzar el tema.
    Ara ho entens, "sabut de les 2:10"?
    La política quan toque, i els demés casos, com bé dius tú, deixem-los a jutges i demés funcionaris.

    ResponderEliminar
  5. Prenc nota del que dius. Algun dia t´ho redordaré.

    De veritat vols dedicarte professionalment a la politica? Ja tenim un altre.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Molt ben dit, anònim, jo també li ho recordare com tu, i no crec que li done pena. I si es dedica a la política no importara si ho es professionalment o no sinó que ho faça be o no. No se si es un altre, almenys no comença com els altres sinó ja estaria colocat a algun partit i amb jornal.

      Eliminar
  6. Dius que Enrique no esta en cap partit, no serà perque no ha tocat totes les sigles possibles. No acopla en cap? Si dius que no es politic perque no està en cap partit i ha tocat totes les portes,que deuriem de pensar?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Les ha tocat totes, si, les minoritàries, vol dir que no ha estat en política per interès crematístic. Deurieu de pensar, pels raonaments que fa EE, que estarà en algun partit local i/o independent dels grans i poderosos. Era difícil acoblar en cap dels partits en els que ha estat,i menys en els que no ha estat, es difícil dir el que diu i estar a un partit convencional, on es veu la política com un joc d'interesos on lo principal no es el poble sinó el partit.

      Eliminar
    2. Que jo sàpiga, sols he militat en tres, i un ,Opció Nacionalista Valenciana, era un escisió a l'esquerra del primer, Unió Valencian i per el tant una conseqüència lógica d'este del sector més progresista del valencianisme.
      Sí es veritat, i així eu he reconegut varies vegades, que amb UPyD vaig patinar, però d'erros adepren ú.
      I efectívament, si haguera estat per interés crematísitc, ja fa uns quants anys que haguera segut concejal del partit més gran en l'actualitat, molt més abans que els actuals regidors i que els d'abans d'estos, incluit el ex-alcalde. I després en Unió Valencina, tino per segur .
      Així que dis-me quines portes més he tocat ....

      Eliminar
  7. Uiiii, el que has dit, Enrique!! Que Opció Nacionalista valenciana era la opció mes progressista del valencianisme. Això de ser mes valencianiste i mes progressista que el Bloc (abans UPV) no els sentara massa be. Fora bromes, segueix el teu camí i qui vullga que puje al carro. No per ser mes menut esta obligat a vendre's com si van fer altres amb el PP local.

    ResponderEliminar