domingo, 13 de enero de 2013

EL TRIPARTIT DEL BLOC S'OBLIDA DELS JOVES

Este cap de setmana, ens han dit pel carrer que el Tripartit treia pit per haver ampliat l'horari de la biblioteca pel examens d'hivern dels universitaris.
Fa uns dies la premsa contava com el Tripartit ampliava l'horari de 8 a 23 hores durant part de gener. També comunicaven que en l'ampliació de l'horari sols estaria oberta la primera planta de la biblioteca i sols seria per a utilitzar-se com a sala de lectura.
Bé, este cap de setmana ens han dit que han eixit de Tavernes bastants cotxes per anar a estudiar a la biblioteca de GANDIA! Perque la biblioteca no obri ni en dissabte ni en diumenge.
Pensem que els universitaris estudien també en cap de setmana i no sols de dilluns a divendres.
Bastants cotxes eixiren cap a Gandia després de demanar al Tripartit que els obrira la biblioteca. La resposta va ser clara NO.
Eixa resposta va generar moltes reaccions: No hi ha diners per obrir la biblioteca però si per al festivern, o gastar-se 67.000 euros en les dos últimes cavalcades de reis...
I tenim que el Bloc Nacionalista va de "partit dels joves" i ja estan prou aviats els joves amb el Tripartit!.
La idea d'ampliar l'horari de la biblioteca va ser del PP, i així es va fer en la passada legilatura. També s'obria en dissabte i diumenge, perque en eixos dies també es preparen els examens.
El senyor alcalde consentix retallades en l'ampliació de l'horari de la biblioteca pels estudiants, però gasta diners per un "tubo" amb el festivern o les cavalcades. Amb el 5 % del que va costar la cavalcada s'haguera pogut ampliar l'horari de la biblioteca pels nostres joves.
Però ja estan ben fotuts els joves amb el Tripartit del Bloc. No sols els retalla l'ampliació de la biblioteca, també els van tancar el Punt d'e Trobada Jove a les primeres de canvi i han consentit estar va per a dos anys sense un local pels joves menors de 16 o 18 anys.
També el Tripartit els ha inutilitzat el viver d'empreses on els joves emprenedors podien montar-se una empresa i tindre una oficina amb tots els servicis per molt pocs diners al mes.
Ja heu vist que tot el que era pels joves i era del PP ha vist com els nacionalistes li han passat el rodillo.
Per no parlar que el Tripartit ha baixat les ajudes als clubs i els joves han de pagar més per poder fer esport. (600 euros en el futbol, 300 en el basquet...aproximadament) Una pasta!
Si, si, els joves ja estan prou fotuts a Tavernes...amb el tripartit del Bloc.

15 comentarios:

  1. Totalment d'acord amb l'article.

    El Tripartit de Tavernes s'oblida de les necessitats dels Jóvens de Tavernes i només pensa i gasta en activitats per a jóvens de fora com el Festiverns o Diades. Pero en instal.lacions, serveis o ajudes per als jóvens del poble res de res.

    ResponderEliminar
  2. Per la part de la biblioteca, tota la raó, si els municipals poden fer hores al Festivern, a la biblioteca també podrien fer-ne d'extres.
    Del Festivern i cavalcada sols dir que molt bons events a un preu massa car per a tot el poble, mentres els usuaris i comerciants s'en beneficien.
    Sobre el punt jove, discrepar dient que no era un espai dinamitzador d'alternatives per als joves, sinó una barreja de recreatiu i cibercafe amb fullets de l'IVAJ. Sembla mentida que el nostre poble no tinga un tècnic de joventut, pero clar es que no hi havia ni hi ha regidoria. Tampoc hi ha regidoria ni activitats per als jubilats ni immigrants, per a les minories es a dir.
    En el tema d'esports es clar que el retall el sofreixen els clubs, pero no tant els seus usuaris, la retallada de l'Ajuntament no ha incidit massa en els preus de les seues escoles, el Basket i futbol ja valien 300 o 600 €. El que també podrien ajudar es a l'esport aficionat, fora dels federats, no deixen ni pistes amb llum per a practicar-lo.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Sembla mentida, sí, però és de veres: no disposem d'un tècnic de Joventut. I l'absència és imperdonable si pretenem (perquè el Govern som tots)/pretenen (perquè el Govern són ells) desenvolupar polítiques dirigides al jovent.

      De l'infecte saló de recreatius anterior, millor no parlar...

      Eliminar
    2. Ara posaran a qualsevol funcionari que no estiga a gust amb la seua feina, li pujaran la productivitat i ja tenim tècnic. Sense formació ni vocació, serà lo normal. I després diran que destinen diners però la gent no respon, com en algunes activitats culturals o d'esports per dir algun exemple. Creuen que la gestora d'associacions jovenils els farà el paper i a cost quasi zero.

      Eliminar
    3. Moltes vegades, en molts temes he discrepat de Robinjut. Ara però NO PUC ESTAR MÉS D'ACORD. Subscric tot el que ha dit.

      Eliminar
  3. Jo soc universitaria, i l'ampliació de horari em resulta insuficient peruè a la vesprada la biblioteca s'ompli de xiquets que provoquen sorolls que desconcentren molt. Un treball mal fet i insuficient.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Amb lo gran que és la biblioteca no es pot habilitar espais per a lectura infantil i per a estudi juvenil?
      De totes maneres, crec que a qualsevol biblioteca tenen clar que és prioritari el silenci, no tindria perqué passar això, caldria fer-li-ho saber en el moment al tècnic.

      Eliminar
    2. La biblioteca és municipal, no universitària. Si vols silenci absolut i que no entre cap veí a agafar un llibre queda't en casa o vés-te'n al teu campus.

      Eliminar
    3. No desitge silenci absolut, donat que per a tal efecte també caldria prohibir els tacons, per exemple. El que si que resulta molest són crits de xiquets ( i carreres dintre de la biblioteca) mentre els pares lligen sense tenir cura del que estan fent els seus fills, i els quals passen de les advertències dels tècnics de biblioteca.

      Eliminar
  4. Una altra, de joves.
    Ja fa temps es nomena pel poble entre el jovent que l'Ajuntament volia organitzar un curs de monitors de temps lliure, per tal que tinguen la titulació de l'IVAJ, cosa que fins avui no s'ha fet pública. Dien que ho farien públic, dient a partir de quant es podria apuntar la gent interesada. En l'Ajuntament fins hui ningú en sap res. Ara la mateix gent jove interesada diu que comencen demà a les 9 les inscripcions, per ordre d'assistència, i molta gent no estarà enterada.
    Com pot ser?
    Torpesa o mala intenció?
    Volen organitzar un curs d'inscripció tancada triant a qui ho dien?
    Estos són els transparents?

    Ho dic hui que encara no ha passat el cas, demà vorem si és així.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Tens tota la raó en el que dius, m´macaben de dir que hui molta gent ja anat a inscriures al curs. No hi ha publicitat per cap de lloc. Que volen que siga un "coto cerrado" i només façen el curs els que tenen informació privilegiada?
      Estos son els transparents?
      Vergonya es el que no tenen.

      Eliminar
    2. Com es pot consentir que un grup de persones ja estiga matriculada al curs i altres no perque no s´ha fet cap publicitat ni s´ha donat cap informació per part de l´ajuntament?
      Qui es el responsable de tal empastrà?

      Eliminar
    3. Responsable J.Ll.
      Consellers J.J. i Ll.S.
      Ments pensants J.J. pare i Perfect.

      Eliminar
  5. Ja s'ha estat apuntant interesats al curs de monitors esta matí al Braç treballador, sembla que nova seu de la regidoria de Joventut. Com bé dia ahir, s'han pogut apuntar els interesats (els que tenia interés el Bloc de que s'enteraren).
    Transparència i participació ciutadana.

    ResponderEliminar
  6. Ja es sap que ja podien apuntarse els que ho sapigueren, ho ha dit la Cotorra, i que ja faran publicitat. Per cert ja la te el Diari de Tavernes (abans que l'Ajuntament ?! ) i publiquen un díptic (sembla oficial) que diu fins quant es pode/podem inscriure's. El que no diu es des de quant !?
    Molt bo. Una trama complexa i perfecta per que ningú ens n'assabentarem.

    ResponderEliminar