sábado, 31 de marzo de 2012

EL GOVERN DE JORDI JUAN BAIXA UN 20% LES SUBVENCIONS A CLUBS I ENTITATS AMB L'EXCUSA DE TINDRE QUE ACOLLIR-SE AL PLA D'AUSTERITAT PER PAGAR SOLS 2'7 MILIONS D'EUROS

El tripartit de Tavernes va aprovar divendres un pla d’ajust econòmic que va ser votat en contra pel PP. Entre algunes mesures aprovades pel govern de Jordi Juan estan:
-Rebaixar un 20% les subvencions a clubs i associacions (futbol, música, associació de veïns, bàsquet, rugby, falles…).
-Eliminar les ajudes al sindicat de reg, a l’església per la recuperació del patrimonio històric i també les ajudes a la universitat.
-No obrir l’escoleta de la platja.
-Rebaixar la bonificació en la plusvalia per les transmisions en herència (del 95% baixa la bonificació al 90%).   
-Suprimir l’increment del salari dels funcionaris segon el IPC i l’assegurança de vida.
-Revisar i pujar taxes com la grua, l’ocupació de via pública, mercat municipal, guarderia Victor Calatayud…
-Rebaixar el cost i el servici de neteja i recollida de fem en 300.000 euros anuals.
-Analitzar si es poden crear noves taxes.
-Retirar la bonificació en l’impost de vehicles històrics i elèctrics.
-Incentivar la domiciliació de debuts.
-Perseguir la morositat i millorar la recaptació.
-Reduir les aportacions a les mancomunitats i fer contractes de més d’un any. Així com gestionar el parking.
El tripartit afirmava que eren mesures dures però necesaries per a acollir-se al pla d’austeritat que marca el govern de Rajoy. El tripartit ha demanat un prèstec de 2’7 milions d’euros per a pagar a proveídos i el govern l’obliga a complir l’austeritat.
El tripartit afirmava que tot i les mesures, no es despediria a cap funcionari i culpava de la situació al PP i la seua gestió.
Mentre que el PP afirmava que per a retallar 2’7 milions d’euros anaven a fer-se mesures excesives. Manolo Vidal afirmava que sols amb la reducció a FCC en el fem i la pujada prevista en la contribució era suficient per cobrir els 2’7 milions en pocs anys, per tant no feia falta llevar subvensions ni pujar impostos.
Mirant la relació de les factures de proveídors que s’han de pagar amb els 2’7 milions crida l’atenció que la majoria són ja del govern de Jordi Juan. Precisament l’alcalde ha dit que no es firmaria cap factura sense la reserva de partida per fer la despesa, però ara s’ha vist que actes com el Festivern, els bous o la cavalcada s’han fet sense la reserva de la partida i a més ja han cobrat mentre que encara hi ha proveídors del poble que no han cobrat en els seus 9 mesos de govern.

30 comentarios:

  1. matemàtic i pensador31 de marzo de 2012, 7:17

    Unes xifres:
    El govern s'estalviarà cada any 300.000€ en FCC.
    Les retallades als funcionaris suposen un estalvi de 600.000€ a l'any.
    La pujada de la contribució fa que l'ajuntament ingresse cada any 600.000€ més que l'any anterior.
    En total: 300.000€+600.000€+600.000€=1.500.000€.(un milió i mig).
    Quedent-nos en esta xifra. En 2012 el govern haurà ingressat o deixat de pagar 1'5 milions d'euros més que en 2011. Per tant, l'any que ve els 2'7 milions estarien més que cobrets. I PERQUE COLLONS ES LLEVEN LES SUBVENCIONS, ES PUGEN ELS IMPOSTOS, ES RENUNCIA A LA GUARDERIA DE LA MAR, ES LLEVEN BONIFICACIONS I DEMÉS!!!
    El tripartit vol recaptar un fum de milions tirant-li la culpa al PP. Darrere estes mesures el tripartit vol omplir els caixons d'euros ofegant al poble en plena crisi.

    ResponderEliminar
  2. O siga que els únics que tenen que apretar-se el cinturó són els treballadors de l'Ajuntament.
    I els politics?, és que no vec cap reducció de les seues retribucions.
    Dis-li tu a un policia que es tire al riu a salvar a un accidentat, o a un brigadiste que puje a un poste del camp d'esports a canviar un foco sense tindre una assegurança de vida, dis-li ho, a vore que et contesta...
    O comenta-li a un desocupat, que com aquesta nit hi ha una provessó que pasa pel seu carrer i ell no se n'ha donat que no podia aparcar, resulta que té que pagar, a més de la denuncia, el que val la grua...(que prepare el subsidi de desocupació de tot el mes)
    I a més li expliques que per l'herència que ha rebut dels seus pares té que pagar el doble de plusvalua que abans, i que la guarderia del seu fill ha pujat,
    Comenta-li també que el cotxe elèctric que va comprar per tal de no contaminar i estalviar en impostos a partir d'ara els tindrà que pagar. (I també d'una moto antigua que té)
    I per últim, que la subvenció que rebia la seua falla també baixa, així que a pagar més quota. ¡Pero si les falles, els equips esportius, les associacions, són les que li donen vida al poble!
    Ah, i llevar les ajudes al sindicat de regs, bona manera de fomentar l'agricultura.
    Ah,i cobrar a bancaixa per tal que done un servei a la platja, si jo fora bancaixa, vos diria on posaria el caixer, així és fomenta el turisme i la platja, així.

    ResponderEliminar
  3. Per que no lleven dedicacions de regidors que o no estàn mai o no fan res en tot el dia?
    Per que no lleva Jordi al Secretari o al fotografo?
    Les retallades sempre per als altres pero als del tripartito que no els toquen.
    Pero ells a les manifestacions contra les retallades que els toquen a ells. A DIOS ROGANDO Y CON EL MAZO DANDO

    ResponderEliminar
  4. Critiquen molt al govern central del PP per les retallades (per a mi massives i desproporcionals) però després ells fan pijor!! I això de llevar les bonificancions als vehicles elèctrics? Van d'ecologistes i després res de res!!

    ResponderEliminar
  5. col-lectiu local UPyD Tavernes31 de marzo de 2012, 11:01

    Desde nuestro punto de vista, las medidas tomadas no bastarán para equilibrar el presupuesto, sólo un aumento del IBI minorando su impacto con el ingreso en varias veces y de las tasas puede hacerlo.


    Las medidas propuestas para aumentarlos ingresos como la lucha contra la morosidad, que la gran mayoría lo serà por la situación económica local y general, el imponer tasas a los vehículos históricos ó la transmisión por muerte, no van a aumentar éstos significatívamene y en canto a la reducción de la bonificación a la guardería y revisión de sus precios sólo puede llevar a una peor calidad en la gestión o la renuncia de la empresa concesionaria y una disminución deln número de alumnos dada la situación de ecrisis actual.

    En cuanto a los gastos, la eliminación de subvenciones a iglesia y sindicato de riegos es una reducción nímia y aunque todo lo demás me parece correcto, al final, nos quedamos sin escoleta y con un recorte de servicios sociales al reducir subvenciones a la guardería municipal y dejar sin acabar la escoleta de la playa, según se desprende del Plan de Ajuste y la eliminación de la subvención a la iglesia, porque aunque en este partido estamos por un estado laico, en estos momentos cáritas y toda su labor social depende en gran parte de la iglesia y con ello su labor social.

    en fin, un gobierno de izquierdas que no sigue lo que predican "sus mayores" a nivel autonómico y estatal, que es no tocar servicios sociales.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Empiezas bien, pero entras pronto en contradicciones. En la situación actual, poner en marcha l'escoleta de la playa es casi imposible. Y algunas subvenciones como la iglesia o el sindicato de riegos, perfectamente prescindibles.

      Eliminar
  6. Enrique Estruch i Ferrando31 de marzo de 2012, 11:11

    Desde mi punto de vista, aunque las intenciones son buenas, no bastarán para equilibrar el presupuesto :

    En ingresos sólo un aumento del IBI minorando su impacto con el ingreso en varias veces y de las tasas puede hacerlo. Medidas como la lucha contra la morosidad, que la gran mayoría lo serà por la situación económica local y general, pués nos está pasando a los administradores de fincas,lo de los vehículos históricos ó la transmisión por muerte, salvo que llegue, Dios no quiera, una epidemia mortal de repente, no nos van a salvar y la reducción de bonificación a la guardería y revisión de sus precios sólo piuedee llevar a una peor calidad en la gestión o la renuncia de la empresa concesionaria en el primer caso, y una disminución de niños en el segundso, dada la situación de ecrisis actual.

    En cuanto a los gastos, la eliminación de subvenciones a iglesia y sindicato de riegos no nos va a salvar tampoco, todo lo demás me parece correcto.I al final, nos quedamos sin escoleta, un servicio social menos.

    ResponderEliminar
  7. A ver, no predica la izquierda que no hay que recortar en servicios sociales: Pues el tripartito sí lo hace aquí en Tavernes al reducir subvenciones a la guardería municipal y dejar sin acabar la escoleta de la playa, según se desprende del Plan de Ajuste. Y cáritas y toda su labor social, , acaso no depende en gran parte de la iglesia ?
    ¿ Acaso ésto no son servicios sociales? ustedes mismos.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Multinick que es queixa dels multinicks1 de abril de 2012, 23:25

      Grandíssim EEiF, àlies 'Tila i bicabornato para rato'!! Després el veus plorant per les cantonades, com la Zarzamora. Que si "covard (bé: ell escriu "cobard") anònim que no dónes (bé: ell escriuria "dones") la cara"... Grandíssim. Si no existira, caldria inventar-lo. A veure quan tarda en respondre el de sempre: que si signe (bé: ell no usa aquesta paraula) com a cap local d'UpyD quan..., que si signe com a EEiF quan..., que si ho faig com a rosaet (abans escrivia "rossaet"; toca, anem millorant) quan...

      Eliminar
    2. Quant 'tidentifiques el respondrè, estimat covard anónim

      Eliminar
    3. Per cert, el rosaet no soc jo, UPyD em som uns quants més, ja eu aniràs veguent .

      Eliminar
  8. Centrant-nos al tema retallades en convenis a clubs d'esports. Sr. llàcer
    retallaran primer en empreses privades, events i despeses extres i després a les subvencions a l'esport federat i base, o no?
    Fins ara, amb el PP no es sabia masa bé com es repartien els diners, dien per nº de xiquets i federats, però després cadascú tenia un conveni diferent i el complia de diferent manera, a banda de despeses extres, events, instalacions i personal municipal, amb grans diferències entre clubs.
    Em permet de donar-li alguns consells, ja que hi hauran menys diners, per repartir-los millor entre tots.
    -Llevar subvenció a l'entitat privada Club de Tennis per 1500 € d'un event anual, i no deixar cap accés lliure al ciutadà de Tavernes. Molt poca promoció de l'esport per eixa quantitat.
    -Llevar part subvencionada a events no federats com escoletes d'estiu d'alguns clubs.
    -Fora subvencions (si es donaven) a events com COFUBA, exhibicions pilota, bàsquet cadira rodes, cursa de la platja (també cal dir que l'atletisme és el club més gran orfe d'intalacions, la propera li toca a ells).
    -Reducció monitors extraescolars. A Alfandech hi ha 2 fent la feina de 1, Sant Miquel i Divina Aurora tenen molts pocs xiquets, poden fer un equip amb 1 monitor. Passar la seua feina a legal, alta SS. Del que cobraven abans 6 persones (360€mes), amb els mateixos diners espaguen 5 monitors amb SS i cobren encara 280€/mes.
    -Monitors de la regidoria, també poden tirar mà a l'esport extraescolar. I en activitats a les pistes esportives de la platja. També ofertar els matins a julio/agost escoleta esportiva a la platja i poble.
    Algun dels 4 crec que no tenen l'horari saturat, fins fa poc tenien 1/2 jornada i després sencera, i ara, a més a més han de fer 100 hores anuals més.
    -Plà d'estalvi de llum i horaris de pistes controlat pels operaris municipals, no a la bona voluntat dels clubs. Sinó el que estalvien els bons ho gasten els espavilats.
    -Campionats d'estiu i 24 h., obligar per conveni als arbitratges als clubs dels esports corresponents(crec que ja ho posa, però no es compleix mai). Sense baixar quotes de participació, eixos diners serien per a material o reparar instalacions usades de més per uns pocs ciutadans.
    -Cobrar el preu (taxa oficial) de les instalacions als clubs que fan un ús d'estes amb ànim de lucre (entrades i rifes) com fan fins ara el fútbol juvenil i senior i puntualment el taekwondo.
    -Fora tots els extres de dietes, material i desplassaments fora del conveni.
    -Encara que esta mesura no siga econòmica, posar per conveni (i pagar sols qui la complisca) campanyes de promoció dels clubs a escoles, instituts, EPA, serveis socials, esport extraescolar.
    Per a alguns (sobretot per als que els semble que són perjudicats) poden pareixer antipopulars, però són més justes i equitatives, tenint en compte que les subvencions són ajudes A QUI LI FAN FALTA, no als que van sobrats i es gasten diners destinats a xiquets o aficionats en pagar a semi-professionals. Lo segon NO és subvencionar, és sponsoritzar, i per a això ja estan els diners privats.

    ResponderEliminar
  9. Quins cinics:

    A duplicar la plusvalia que tindrem que pagar per recibir la herencia dels nostres pares li diuen "passar la bonificació de ser del 95% al 90%"

    A apujar l'IBI un 10% li diuen "mantindre el tipus de gravamen de l’IBI"

    A apujar la Guarderia li diuen "revisar el preu de l’escola infantil Víctor Calatayud"

    A apujar les taxes li diuen "Es revisaran totes les taxes i ordenances adaptant-les a la realitat"

    Estos dels trapartito BLOC-PSPV-Karina son el pijor que li ja pogut pasar a Tavernes

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. NO REI.
      Gràcies al PP per l'herència que ens va deixar, que no han estat precisament fanecades.

      Eliminar
    2. Aci en el poble l'herencia es del pp pero en espanya no es del psoe. Ens agafem al q ens interessa eh? Tipic d la gent d'esquerres

      Eliminar
  10. Volen estalviar llevant:
    42.000€ al les asociacions, falles i club esportius
    16.000€ al sindicat de regs
    18.000€ a l'esglesia
    Total: 76.000 €

    Pero ells han gastat:
    25.000€ amb un cap de prensa/fotografo/protocolo
    30.000€ amb la cabalgata de reis
    40.000€ amb el Festivern
    30.000€ amb els bous al carrer
    Total: 125.000€

    A estos 125.000€ podriem afegir el viatge a Italia, el Congres del Valencia o el patrocini de la Olimpiada de Matematiques 2012.

    Sense estos gastos innecesaris del tripartito continuarien tenint subvencio les asociacions, les falles, els clubs esportius, el sindicat de regs i l'esglesia i, damunt, estalviariem prop de 50.000 €

    Que estalvien primer ells!!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Ole la inventa de datos i xifres q tas arreat, campeooon

      Eliminar
    2. Si tu tens altre dato o xifres dis-les

      Se te ve el plumero pajara

      Eliminar
    3. Mare meuaaaaaaaa!!!! Com te l'has arreat a base de bé, mala bolaaaa!! i no sóc ni l'anònim d'abans ni cap pajara, Quina BURRÀ acabes d'amollar xato!! no tens ni p... idea del que parles.

      Eliminar
  11. No son 2'7 milions.
    Son 6'5 de proveidors, 4 de remanent negatiu de tresoreria, 2'5 de l'aparcament i 16 milions de bancs.
    Suma i ho sabras que s'ha de pagar.
    I damunt sense comptar amb els 2 milions del canon. I amb un pressupost que ha abaixat vora 6 milions respecte als anteriors.

    ResponderEliminar
  12. Quanta manipulació hi ha en aquest blog

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Disme un mitja de comunicacio q no estiga manipulat

      Eliminar
    2. menys manipulació que a altres llocs. Ací almenys t'han publicat la teua opinió, a altres blogs no et deixen dir ni una que no siga favorable al tripartit

      Eliminar
  13. Ventilador, si creus en la llibertat d'expressió, sabràs que fer amb aquest escrit.

    Manolo Vidal és, simplement, un cínic en deixar el poble endeutat fins el coll i atrevir-se a criticar les mesures del govern actual en la forma que ho fa.

    Un consell per a Manolo. Ara que estem en Setmana Santa que s'aplique les fasses del Sagrament del Perdó:

    -DOLOR DE LOS PECADOS: Reflexiona Manolo, "Menuda cagada vaig fer i mira com he deixat l'hissenda municipal". "No m'hauria d'haver gastat tans diners, per exemple, en uns projectes inútils per al PAI"

    -PROPÓSITO DE ENMIENDA: Pegat cops al pit, Manolo "Si arribe a manar altra vegada no malbarataré els diners públics".

    -DECIR LOS PECADOS AL CONFESOR: I si no tens confessor, Manolo, busca`t un amic pel poble o per la Diputació, i guanya't eixe jornal que et paguem entre tots.

    -CUMPLIR LA PENITENCIA: Tens 3 anys i pico, Manolo, de penitència per pagar les culpes del teu govern anterior, aquell de despesa desbordada. I si no eres capaç de calfar-te el cap, pots resar un parenostre i una avemaria diària, mentre mires de cara la façana de l¡Ajuntament.

    ResponderEliminar
  14. Aquest escrit va per al anonim de les 18:00 d'un blog que diu ser imparcial i objectiu (no seu creuen ni ells)ja que este nota segur que no la publiquen com altres que he enviat i en la qual vull dir-li a aquesta persona que li pregunte a l'alcalde com va entrar el cap de gabinet de l'alcalde, el nou jefe de la policia, el encarregat de fcc, etc. Que la resta de la ciutadania de tavernes, gent jove, parada sense recursos no té el mateix dret que estos personatges per a treballar per a l'ajuntament. Es veu que no, ja que pareix que un requisit es ser del BLOC. I aixó si que es de risa i de poca vergonya.

    ResponderEliminar
  15. A mi em manipulen ací més que en cap lloc

    ResponderEliminar
  16. Al de les 3.23... Que te diguen a tu quans i quans i quans van entrar en 16 anys del pp. En FCC i en lajuntament a dit. I a cuantes empreses amigues de plantes, bous, seguretat, etc. Vau donar els del pp els diners de tot el poble?? Poca vergonya! Perq estos del bloc que tu dius son 3 i bufa la gamba, damunt son carrecs de confiansa, a qui posem? A remigio?... Perq jo he sentit dir: estic en el pp sols per interes i fer faena. I si parlem de amiguisme i enchufisme en este poble tots tenim clar a on mirar. Ara, el melic no ens el mirem no! I no son ningun pajara

    ResponderEliminar
  17. Entonces estas donant-me la rao, estos del Bloc son iguals que es del PP. Fer com qui fa no es pecat.

    ResponderEliminar
  18. El del PP està molt a prop de la camorra, això ja ho sabien tots, inclòs els beneficiats.
    Ara, el Bloc ho tenia fàcil, ni 3, ni 2 ni mig. Per bé que funcionen, no hauria d'haver colocat cap càrrec de confiança. No són productius, i com la confiança sempre és mútua, acaben aprofitant-se. No és lo mateix gunayar 4-0 que 4-2.

    ResponderEliminar
  19. Un govern d'esquerres proposa aumentar les taxes de serveis d'esports, cultura i serveis socials un 25-30% i baixa a les seues associacions un altre 25-30%?
    Diuen que perqué no són rentables. Ara la rentabilitat dels serveis socials es conten en rentabilitat econòmica o rentabilitat social?
    També sembla que es pot tenir en compte la part social i econòmica, però fa olor que només ho faran en la última.
    Si tot puja un 20%, també ho deuria fer el IBI, no?

    ResponderEliminar