lunes, 31 de octubre de 2011

EL TRIPARTIT DIU QUE NO HI HA DINERS I EL PP ACUSA A JORDI I COMPANYIA DE DIR SOLS LES XIFRES QUE ELS INTERESSA

El Tripartit de Tavernes va convocar divendres una assemblea en la casa de la cultura oberta al públic. Dos hores de reunió i una nota de més d’una pàgina del PP costen de sintetitzar però ací ho intentarem mostrant allò que han dit uns i altres.
A la casa de la cultura l’alcalde, Jordi Juan, i el concejal Victor Borras, van parlar de diferents temes, com per exemple la situación de l’economina de l’ajuntament o les obres de la piscina, el parking i la avenida de la platja.
El Tripartit va començar la reunió mostrant cifres amb la intenció d’intentar deixar clar quiné s el deute de l’ajuntament. Començaren a sumar 3’8 milions del remanent negatiu de 2010, 15’1 milions de deute als bancs per prèstecs i quasi 3 milions de remanent negatiu que esperen de 2011. En total es va afirmar que es devien 21’8 milions d’euros.
Després el Tripartit va dir que la situació econòmica era catastròfica, però que ells ho arreglarien. Ja van deixar ben clar que no anaven a fer inversions afirmant que no hi havien diners.
No van donar cap solución i es limitaren a dir que anaven a reduir despeses, amortitzar prèstegs, prioritzar el pagament als proveedors i fer un pla de sanejament.
En el monòleg del Tripartit, i diguem monòleg perquè ningú del govern va convidar al PP perquè aclarara tot més, es van atrevir a dir que en 4 mesos de govern havien rebaixat el gasto en 872.000 euros.
Respecte a la piscina indicaren que l’ajuntament havia cumplit el seu compromís i ara o una empresa recompraza l’obra, o lactual empresa aconseguia finançament amb el concurs d’acreedors que havia fet o bé l’ajuntament pagava 1’3 milions d’euros i es quedava l’explotació de la poscina. Esta última opció no la contemplaren perque afirmaren que no podien endeutar-se més.
Al parking la situació és similar i de les obres de la Marina es va dir que ja s’havien représ.
Després va haver un torn de pregs i preguntes.
Dies després, sembla ser que al Tripartit li ha eixit el tir per la culata, perque el PP, en una nota, ha acusat a Jordi Juan i els seus d’haver manipulat les xifres, ja que no s’havia dit que al banc hi ha dos milions d’euros, tampoc que s’espera sumar més de 4 milions en els pròxims mesos per transferències i per tant el dèficit real es molt més inferior al que va dir el Tripartit.
El Tripartit va dir que la ratio de deute està en el 109% quan el límit legal és del 75%. Però no van explicar este fet. L’any passat, Zapatero va traume un decret on impedia endeutar-se més a les administracions i els ajuntaments demanaren prèstegs per poder fer Inversions en els pròxims anys. En eixe moment la ratio de deute era del 80% i legalment el límit era dels 125%. Així, com Tavernes era un municipi estalviador va poder demanar prèstegs per fer la depuradora o altres obres d’interés. Així que la ratio de deute és així perque es va canviar fa uns mesos i el PP, amb bon criteri, va demanar abans de canviar la llei els diners perque aquell govern que isquera en les urnes poguera fer inversions.
Va ser un monòleg amb veritats a mitjes segons el PP i amb molta manipulació.

18 comentarios:

  1. Si el tripartido no quiere hacer obras y quiere ahorrar, ¿Por qué no prescinde del gabinete de prensa que ha creado? ¿Por qué los toros no los vuelve a hacer la plaza? ¿Por qué no se rebajan sus sueldos un 20% como dijeron en campaña electoral y ha sido una farsa? éso no es ahorrar, es quitar lo que quiero y mantener lo que interesa

    ResponderEliminar
  2. mon pare no té nas31 de octubre de 2011, 10:26

    Jo vaig estar en l'acte i que curiós que els mateixos gràfics que es van projectar il·lustren el bloc oficial del Tripartit. això és manipular i usar recursos municipals en bé propi. Molt mal.
    Vull felicitar a la gent del PP per ser tan tolerants, era fàcil rebentar l'acte amb preguntes compromeses i la gent es va comportar. Una vegada més el PP és més tolerant que el Tripartit. Recorde quan Eugenio era alcalde i va parlar del PAI en el futbol. Un grup reduït de gent amb caseta en el PAI va insultar l'alcalde davant de tots i molts dels que insultaven han anat a les llistes dels grups qe formen el Tripartit. Una vegada més el PP mostra més tolerància que la intrasigència i radicalitat de nacionalistes, socialistes i comunistes.

    ResponderEliminar
  3. 872.000 € d'estalvi en 4 mesos?? Quina mentira mes gran!!!!

    Si fora veritat, que no es, voldria dir que van a estalviar 2.616.000 € a l'any o siga 10.464.000 € en els 4 anys que dura esta legislatura.

    Si tenim en compter que en estos 4 mesos els del tripartito han estalviat 872.000 € posant un bon jornal a l'alcalde i a 5 regidors, contractant a un nou cap de policia, contractant a un innecesari cap de premsa, pagant els Bous al Carrer (Algu sap que han costat??),.... Que hagueren estalviat sense enxufar al gente del BLOC ni gastar en coses innecesaries?

    Estos son uns mentirosos i creuen que som tontos o que estem apardalats. Eixes mentires que les conten als seus palmeros a mi no.

    ResponderEliminar
  4. Sr. Jordi Juan, voste amb 3 sous i altres en el paro. Que te que dir d'aço?

    ResponderEliminar
  5. Que santa llucia el conserve la vista, mon pare no te nas, perquè ni els grafics son els mateixos ni les xifres en cada grafic les mateixes, ni els conceptes que es diuen son els mateixos.

    Son semblants, cosa normal, quan s'usen gràfics de barres.

    ResponderEliminar
  6. El blog ho te clar, va a colocar als seus i prou. Ara la casa de les indalecies, ara no tinc diners.
    El que passa es que tenen que pujar els impostos i no saben ja a qui culpar.
    Han quedat mal amb, carites, amb lesglesia , les falles, amb lescola de adults i sigue........
    No tenen mes remei que donar la culpa al pp.
    El que passa es que encara no san enterat de que estan al govern. Que deixen de fer oposicio i que es dediquen a ser constructiu i si no saben que pasen a fer oposicio que es el que els agrada.

    ResponderEliminar
  7. Es mol bo de dir. Jo cobre nomes la mitad. Mentre de laltra feina cobres un altre soul.
    Si jj vol ser alcalde que es deixe la universitat i que es centre en lalcaldia.
    Tanta feina que diu que hi ha i vas a ratets.
    Despres Carmen, que es la que mes regiduries te, va i no esta al ajuntament tampoc.
    En bones mans esta el pandero.

    ResponderEliminar
  8. Juan R. Grau Vercher31 de octubre de 2011, 13:05

    Quisiera, si es posible amigo Ventilador, que tu o el PP nos diga de una vez por todas de donde son esos 4 millones que se esperan, que organismo o administracion las va enviar, por que se hace la transferencia y de que conceptos se van a cobrar.
    Seria ya lo mejor de una vez por todas para desmontar todas esas cifras manipuladores que se han dicho en la Casa de la Cultura y que La Cotorra no tiene ningun reparo en publicar.
    De una vez por todas, que el PP diga ya la verdad y de donde van a venir esos 4 millones.
    Gracias ventilador que te tenemos a ti.

    ResponderEliminar
  9. Per a "mon pare no té nas": tolerància? Quan ha fet el PP un acte semblant a este?? Mai!! Quina tolerància hi ha ahí? res de res. I vos pica, per alguna cosa serà.
    I quant a l'anònim de les 11'30: et queixes de diners? Sols et dic que els del teu partit no van ser ni per a baixar-se el sou, si tant els importa la crisi. Ho ha fet el govern actual. Cada vegada que obriu la boca quedeu en evidència.

    ResponderEliminar
  10. Yo ni pongo ni quito, pero tened en cuenta que con esos 4 millones de euros se tiene que acabar el año, cuando en los 6 primeros meses ya se había consumido el 90% del presupuesto, es decir, unos 17 millones de euros teóricos, y que los dos señalados no se pueden usar para gasto corriente, sólo para lo que se solicitaron, y si no lo van a hacer, solo les queda, así lo señalaron, que amortizarlos.
    Además se tiene que hacer frente a un déficit de los remanentes negativos, dado que tanto el presupuesto de 2010 como el de 20011 eran irreales, y se ha demostrado con unos ingresos un 20% inferiores a lo ingresado realmente.
    Estos son los números impepinables, gusten o no gusten, refrendados por la intervención y tesorería.
    Ahora bien, hay que preguntarse el porqué de esos déficits : no es lo mismo gastárselos en inversiones como colectores que en boatos o fanfarrias, no es lo mismo empreñarse uno en una casa mejor que comprarse un coche de lujo por ejemplo, o que comprárselo para ocio que para negocio en la vida cotidiana, ahí debe de hablar el PP, no atacando unos números que son incontestables.
    Por ese camino, yo soy el primero que no les voy a dar crédito, sí si me explican detalládamente el porqué se han creado déficits y endeudamiento, espero pronto una asamblea del PP aunque a partir del Sábado no se lo van a permitir por que empieza la campaña electoral, les quedan, pues 3 dias para convocar y reunir, lo esperamos.
    Yo ya soy mayorcito y no quiero que nadie me cuente su parte, quiero oir las dos , escuchar, entender, preguntar y decidir, ¿Y ustedes?

    ResponderEliminar
  11. P.D. propongo un debate público en la radio comarcal, R Valldigna, entre Manolo y Jordi o Victor, eso ayudaría mucho a aclarar las cosas a los que entendemos algo del tema, ¿alguno de los dos tiene miedo a ello?.

    ResponderEliminar
  12. A mi que no em conten "milongues". Els números són suficientment clars com per saber que la gestió econòmica del PP ha estat nefasta.

    Si els adoctrinats volen justificar les formes d'actuar en la passada legislatura poden seguir contant històries de por i intriga, però els números estan a l'abast de tothom.

    ResponderEliminar
  13. A los que entendemos del tema? Amigo ¿tú de que vas?
    Los que entendemos del tema no necesitamos esos debates públicos. Nos conformamos con los datos que nos han dicho, los oficiales, repito oficiales, y si tienes duda de que sean esos, no hace falta que te diga porque ¿tú entiendes del tema, no? que puedes consultar los reusltados contables en los organismos oficiales, por ejemplo la Sindicatura de Cuentas donde se envían y donde deben estar, como mínimo, del 2010 hacia atras.

    Menuda propuesta: un debate para los que entendemos del tema. Los que lo entendemos y sabemos de ejecución de presupuestos municipales no necesitan ese debate.

    ResponderEliminar
  14. ¿Te lo vuelvo a explicar? Depende de en qué se han gastado esos dineros se podrá criticar más o menos el estado de endeudamiento, si ha sido en inversión o despilfarrados, si van o están dando sus réditos o han sido inversiones improductivas, ¿vale? para eso quiero saberlo, se ve que tu , por ciencia infusa o porque estás en el ajo, sí lo sabes, por favor explícanoslo a los pobres incultos.
    Además ¿quién tiene miedo a un debate? sólo el que tiene algo que ocultar o ha mentido.

    ResponderEliminar
  15. P.D. quedas invitado a debatirlo en el nuevo blog "quadern de reflexions", hablamos.

    ResponderEliminar
  16. SINO VAN A FER RES QUE NO GOVERNEN I ES QUEDEN EN CASA.
    NO FER RES ÉS UNA COSA QUE TOTS SABEM FER, PERÒ FER AMB POCS RECURSOS ÉS EL QUE TOCA.

    ResponderEliminar
  17. SI NO TENS NI UN GALLET A CASA TU, ANONIMO DE 3 de noviembre de 2011 01:50 , QUÈ FAS?

    ET COMPRES UN PIS O T'EN VAS DE VIATGE A LAS VEGAS?

    SUPOSE QUE COM QUALSEVOL, PRIMER MENJARÀS I DESPRÉS FARÀS EL QUE PODRÀS.

    UNA MICA DE SENTIT COMÚ SENYORS!!!

    ResponderEliminar
  18. En la reunion Vi a unos cuantos del bloc pero a pocos del PSOE. Hay crisis en el PSOE? El tripartido beneficia al bloc a costa del PSOE ?

    ResponderEliminar