jueves, 8 de enero de 2015

SENSE DISCURS. NO VA PODER NI DIR "SOTA, CAVALL I REI DE "BASTOS"

L'alcalde ens porta altra mostra de totalitarisme. No va consentir que el rei Melcior no fera el discurs des de l'ajuntament si no el feia en valencià.
El rei el portava en castellà perque en ser del poble, els seus fills el podien reconéixer. L'alcalde i els seus van decidir que si no era en valencià no devia de dir res, i al final el rei no va dir res.
Qui sí que va dir va ser l'alcalde que va agafar el micro i no el soltava fent un discurs quan no tocava perque era una festa dels xiquets i no un politiqueig.
No es pot entendre que el que ha fet l'alcalde siga una defensa de la llengua. No hi ha que confundir defensar la llengua en ser un radical.
La publictat de la cavalcada, els anuncis i tot ja estaba en valencià, però l'alcalde volia que tot fora en valencià o no es fera.
No va haver discurs i l'alcalde i els seus preferiren deixar-nos sense parlament reial abans que no es diguera en castellà.
Una pregunta. A Fitur repartiran la propaganda en valencià o en castellà?
Ens sembla molt radical filar tan prim en la llengua i preferir llevar una cosa si no està en valencià.
Un conegut ens contaba que en els inicis del franquisme, a les escoles es repartia llet en pols i formatge per la fam que hi havia. Al xiquet que no li agradava la llet no li donaven formatge. No seria millor donar-li encara que fóra el formatge i que menjara alguna cosa?
Ací ha passat paregut. Si no es en valencià no hi ha discurs? No seria millor haver deixat dir encara que fora una simple frase?
No es va preocupar igual l'alcalde per la seguretat de la cavalcada. Una dona va ser ferida amb un trau al cap pels cascots que queien del castell que es va tirar a la plaça. La gent es va encegar i molts fugiren pel cohets.
No hi havia protección civil, creu roja, ni seguretat en la carretera o en mig de la cavalcada.
L'alcalde per damunt del rei, en el dia de reis i al més pur estil radical.

16 comentarios:

  1. Un exemple del radicalisme dels nacionalistes

    ResponderEliminar
  2. A qui no li agrade que oblige al Valencia que sen vaja de Tavernes! Si senyor!! Això és el que obliga el estatut... Pense que es una frase al pur estil cacic i que cadascú pot parlar en l'idioma que li done la gana, siga acte oficial o no. Tavernes és Valencia, Espanya i Europa que no se li oblide al alcalde

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Molt bé, doncs com que jo en som molts que ens considerem europeus per damunt d'espanyols que la pròxima vegada el discurs es faça en anglès, francès o alemany. Total a Europa, l'espanyol pinta menys que jo a ca la sogra.

      Eliminar
  3. Jo sóc nacionalista, no sóc de Tavernes, però açò no em sembla bé. L'alcalde fa bé en posar-ho tot en valencià (Publicitat,cartells,etc...), però no pot obligar a ningú a fer el discurs en valencià, com a molt animar-lo a fer-ho en valencià, però res més.

    I estic segur que a la majoria de nacionalistes tampoc els sembla bé aquesta actitud perquè el nostre nacionalisme no és excloent. Els nacionalistes, per norma, no som radicals.

    Açò l'únic que aconsegueix és que la gent veja als de Compromís com radicals, i no.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Tu nacio qué ??? jajajaja . Dreta pura i dura centralista

      Eliminar
    2. sense ser nacionalista, però molt crític ambdós radicalismes, estic molt d'acord amb tu. Es pot no, es deu animar. però no passar la línia roja de l'autoritarisme. Això demostra una vegada més que les dictadures no són cosa exclusiva de dretes

      Eliminar
  4. Si no parles en valencià calla...
    Si no vols que porte a analitzar la sang en camionet ves a Gandia..
    Si votes en contra del pressupost t'expulse del govern...
    Frases de Jordi Juan l'alcalde autoritari de Compromís.

    ResponderEliminar
  5. Jo no sóc nacionalista. Em considere europeu i sobretot una persona que té la fortuna de viure en un país i en una democràcia. Però m'espanten els extremismes radicals. M'espanta el que ha passat a França i també m'espanten les reaccions a que puguen conduir estos fets. I per tant, m'espanta la gent com vosté senyor Jordi Juan. De veritat, em dóna vosté molta por.

    ResponderEliminar
  6. Ala, a vore qui l diu més grossa !! Comparar a Jordi amb terroristes es ja l'hòstia

    ResponderEliminar
  7. Crec que tens un problema de comprensió lectora..millor en castellá,a vore si ho entens????no hi ha comparació ninguna,soles una opinió de lo que li espanta....

    ResponderEliminar
  8. Les maneres radicals i intolerants de Jordi son propies com Corea del Nord i no d'un país europeu.
    Fa por que Jordi continue d'alcalde.

    ResponderEliminar
  9. No hi havia més opcions? Era precís que no parlara? Perquè no va excusar al rei i deixa que diga una frase encara que siga? Tan greu es? Pobre rei, damunt que fa un favor i mira que el pobre ha eixit perjudicat.

    ResponderEliminar
  10. El ventilador de Mer...da

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Mentre hi haja gent com tu seguirem treballant. Fa falta que la gent conega la veritat i no sols el que radicals i maleducats com tu volen llegir

      Eliminar
    2. Quin maleducat! Gent com tú, com la del Govern que s'ha impossat a Tavernes, que no sap llegir ni escoltar altres opinions Sr. Anònim de 11 de gener a les 5,21, doneu molta por! Molta gent del poble té POR realment de dir el que pensa de l'actual Govern... en valencià, i si parla en castellà encara més.. A saber si l'escoltaran o dixaran expressar-se en públic... millor "no possar-nos en contra del 'pobre xic dixeu-lo treballar' (per cert, quan es possarà a treballar?!)". Si no eres catalaniste i extremista et callen la boca, perquè no oblideu que el BLOC-Compromís és més catalaniste que valencià, que no es perga de vista, que per conseguir vots els agrada molt disfressar-se de valencians però a la mínima que tinguen més poder ens planten la quatribarrà a l'Ajuntament

      Eliminar
  11. no ha pensat ningu que Melchor, ho va fer amb tot el coneiximent del mon per a posar problemes.
    Escusa barata la de que lla seua filla li pot coneixer la veu, quant un xiquet esta davant dels reis tant sols veu els reis no pensa amb altres coses, sols pensa es el rei , van a dur-me jogets...els
    els xiquets encara son xiquets...per sort

    ResponderEliminar