miércoles, 7 de enero de 2015

L'AJUNTAMENT FALLA EN LA SEGURETAT DE LA CAVALCADA DE REIS

Una temeritat és el que es va viure la nit de la cavalcada de reis. Les falles van aconseguir que tinguerem una cavalcada molt lluidora, però l'ajuntament va tornar a fallar i en un tema tan important com és la seguretat.
No hi havia Protecció Civil, ni prou policies, ni es va preveure una evaquació i va fallar molt la seguretat.
Una dona va ser ferida per un cohet i va evidenciar la falta de planificació de Compromís.
L'alcalde no va estar rebent al reis, però sí que va saber acaparar un protagonisme que no li tocava en la plaça.
No hi havia policia a la carretera i va fallar molt el protocol de seguretat.
En una nota del PP es diu ben clar. Ací teniu la nota:
 
Una vegada més, el govern de Compromís, encapçalat per Jordi Juan, ha donat perilloses mostres de desatendre la seguretat dels veïns.
Açò ho pogueren vore tots aquelles veïns que seguiren la cavalcada de reis. El dispositiu preparat per l’ajuntament no era l’adequat i descuidava la seguretat dels ciutadans.
En la desfilada no va estar present Protecció Civil, ni es va preveure un possible desallotjament en ambulància ni es va comptar amb la Creu Roja.
Tal com han vingunt denunciant sindicats policials, els efectius de la Policia Local eren insuficients. A més de donar pas a la desfilada i controlar el trànsit que es veia afectat pel pas dels Reis d’Orient, es va fer greus errades. Per exemple no trobaven cap efectiu policial pròxim al nucli de la cavalcada. Actuar des de davant o la cua de la desfilada haguera sigut molt dificultós i no es va preveure punts de control adequats. Tampoc hi havia cap policia en la carretera i després que la desfilada passara pel Passeig Colon es va formar un gran tropell de gent que anava del Passeig al Carrer Major, produint-se una gran confusió a la carretera on no hi havia cap policia per regular el pas dels cotxes o la gent per la zona on antigament estava la caserna de la Guàrdia Civil.
Una vegada acabada la desfilada, es va poder vore com l’ajuntament no va prendre les mesures adequades per fer el castell de focs d’artifici on una persona va resultar ferida. No hi havia cap dispositiu d’evaquació preparat i la gran quantitat de restes del castell que van caure sobre el públic va provocar que molts deixaren la Plaça.
L’alcalde sí que va saber fer un parlament excessiu i poc apropiat assumint un protagonisme que no li tocava. És una festa pels xiquets i no per buscar fotos.
Llàstima que no s’haguera preocupat tan per la seguretat com per tindre un lloc i un micròfon amb els Reis d’Orient.
Però encara hi ha més, la tasques de neteja van ser temeràries. Molts veïns ens han transmès les seues queixes perquè a pocs metres de la banda de música anaven les agranadores passant entre la gent. Molts pares hagueren d’agafar els seus fills per evitar qualsevol perill d’atropellament. El més normal haguera sigut esperar cinc minuts perquè la gent desallotjarà els carrers i poder netejar amb seguretat. Les ganes de voler lluir van fer que molts pares hagueren d’anar corrent a pels seus fills, que encara estaven agafant caramels de terra, perquè la màquina d’agranar els passava massa a prop.
Compromís ha d’assumir que s’ha despreocupat per la seguretat en la desfilada. En pocs dies el govern de Juan ja ha donat mostres de no ser capaç de garantir la seguretat dels veïns. Ho hem vist en la cavalcada i també es va vore al Festivern, on un sindicat policial va denunciar falta de policies per garantir la seguretat la nit del 31. Sols hi havia 14 policies front els 22 que van haver l’any passat. Encara no han explicat per què eixa reducció.
El Partit Popular vol reconèixer que les falles sí que es preocuparen per la seguretat dins la cavalcada. Cada carrossa tenia a gent cuidant que els xiquets no es posaren baix les rodes.
Lamentem que Compromís no tinguera la mateixa cura en les seues responsabilitats.
Des del Partit Popular seguirem denunciant totes estes temeritats del govern de Jordi Juan ja que no podem quedar-nos passius davant actituts que poden desembocar en desgracies.

5 comentarios:

  1. Lo més perillós va ser les espentes de Jordi i Llacer als Reis d'Orient per ixir al balcó de l'ajuntament. Casí tiren als Reis de dalt del balcó de tanta espenta i colsada.
    Lamentable la obsesió de estos xicons per ixir en les fotos.

    ResponderEliminar
  2. No hi havia policia a la carretera? Doncs s'haurien de ficar ulleres... Des de la carrossa que els vag vore al passar després de la falla Prado.. Mentides i més mentides....

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Ho diu ben clar. No hi havia policia en la carretera on està el Real Bazar. La gent anava entre els cotxes. Posa't tu ulleres que no saps llegir

      Eliminar
  3. Deuria de mirar-se, si el castell de focs, reunia les distancies de seguretat de separació entre la gent i el castell- ·30 metres en linea recta. i 40 si hi han coets aereos( com pareix que si hi havien). Tot aixó deuria ser regulat en el plá de emergéncies municipal, si hi haguera. Ademés deuria de tirar-lo un pirotecnic professional i qualificat.

    Oposició si voleu ja teniu tema, per a que l´Any que ve no torne a passar. Si hi ha una persona ferida, tal volta els minims de seguretat no estaben.

    ResponderEliminar
  4. Haurien d'acordonar les voreres on es posa la gent a vore la Cavalcada. Molts xiquets es posaven enmig del carrer, amb el perill de ser xafats per les carroses o la gent que desfilava. A més, jo a penes vaig vore cap policia, ni tampoc els de protecció civil. La Cavalcada d'aquest any no em va agradar gens ni miqueta. Damunt, les coreografies de les falles...ballaven molt mustios i poc coordinats.

    ResponderEliminar