martes, 16 de abril de 2013

ELS VERTADERS MOTIUS DEL SUPERÀVIT DE TAVERNES: LA PUJADA DE L'IBI I LES MESURES DEL GOVERN CENTRAL, NO PER LA GESTIÓ DEL TRIPARTIT


 El Tripartit s’ha afanyat a dir que el pressupost de 2012 s’ha tancat amb un superávit de 1’8 milions d’euros i que el romanent negatiu de tresoreria ha baixat en un any de -4’4 milions d’euros a poc més de mig milió d’euros en negatiu.
L’alcalde s’ha omplit la boca tirant-se flors i remarcant que en un any han fet tot això, i gràcies a una gestió responsable i un control de les despesses.
La primer impressió és bona, però ara ha anat el PP i ha explicat la part de la veritat que el Tripartit, com és habitual, no ha dit.
En principi anem a plantejar un dubte. Si el pressupost és de 15 milions d’euros, com en un any de crisi tenen un superávit de 1’8 milions d’euros i el romanent negatiu de tresoreria baixa en 3’8 milions d’euros?
No són xifres molt elevades per a sols 15 milions de pressupost?
Plantejat este dubte, ja veiem que podem dubtar de la versió oficial que ha donat el Tripartit de fer una gestió responsable, de no gastar més del que es té, i més floritures.
Anem a vore, si una familia té de pressupost al mes 1.000 euros i ja va justeta, com va a estalviar 400 euros en un mes? Què ha passat ahí? Han venut les taronges? No han menjat? No han encés la llum?
Sona un poc extrany tot, no?
Ara el Partit Popular de Tavernes ha donat la seua impressió i tot es veu molt més clar. Quan se saben les dos versions tot queda més claret, però això no li interessa al Tripartit.
El PP acusa al Tripartit de manipular els motius de la millora en els comptes de l’ajuntament.
El PP dóna unes dades que el Tripartit ha callat i ara es veu tot més clar. Pel PP la millora en els comptes no és per la gestió del Tripartit. El motiu és una pujada d’impostos i l’aplicació de les mesures del govern de Rajoy.
El PP diu que la disminució de 3’8 milions d’euros en el romanent de tresoreria té la seua explicació en estos números:
a)     En primer lloc, en 2013, a Tavernes s'han recaptat 800.000 euros més per tributs i en concret per la pujada de la Contribució Urbana, IBI, que han eixit de la butxaca dels ciutadans
b)    En segon lloc, les mesures del govern central han propiciat la millora en l'economia vallera i de la resta de municipis. Les mesures del govern de Rajoy han permés que Tavernes realitze un pla d'ajust i a la ciutat li arribaren 2'5 milions d'euros per al pagament a proveïdors. Estos diners provenen del Govern Central.
c)    L’ajuntament, en 2012 ha estalviat 600.000 euros en gastos de personal per les mesures aplicades pel govern de la nació, que han suposat una reducció en les nòmines que l'ajuntament ha de pagar als seus treballadors (les nòmines i les extres als funcionaris).
Si sumen els tres punts tenim quasi els 4 milions que el Tripartit diu que s’han rebaixat en el romanent de tresoreria.
Per tant eixe rebaixa no ve per la gestió miraculosa de Juan i els seus. Eixos 4 milions eixien de la pujada d’impostos i les mesures obligatòries que ha posat el Govern Central (préstec de 2'5 milions i rebaixa de sous a treballadors públics municipals).
El PP ho diu ben clar : El Tripartit de Tavernes s'ha limitat a deixar que des del govern de la nació s'adopten les mesures per a beneficiar als ajuntaments. El grup de govern del senyor Juan només ha posat de la seua part a l'hora de recaptar més impostos, reduir servicis I reduir Ajudes. L'executiu municipal no ha fet cap inversió amb fons propis, només s'invertix el que arriba de les administracions autonòmiques i nacionals administrades pel Partit Popular.

15 comentarios:

  1. Molt bona l´explicació. Es bo que es diguen les coses clares i que els ciutadans sapien les coses tal i com son vertaderament i no com les conten els del govern del senyor Juan.

    ResponderEliminar
  2. Ventilador maxo lo que dius no té ni cap ni peus.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Amic "maxo", no ho diguem nosaltres, és un comunicat que ha fet públic l'oposició de Tavernes.
      A nosaltres no ens sembla descabellat el que es diu. És Fàcil,800.000 euros (de l'IBI) + 2.500.000 euros en prèstecs del govern + un estalvi de 600.000 euros en no pagar extres i demés = 3.900.000 euros que és quasi el superàvit que ha dit el Tripartit.
      Poc més a fet el govern de Tavernes si diu que ha tret eixe superàvit, li han fet els deures des de fora i de gestió municipal res.

      Eliminar
  3. Director d'Orquestra Jordi Juan a veure si sabem sumar:

    2'5 diners Madrid + 0'8 impostos + 0'6 treballadors = 3'9

    4'4 abans - 0'5 ara = 3'9

    3'9 = 3'9 jajajajajaajajaja

    Alcalde, vosté és un titella que no ha fet res. Només s'ha deixat portar per Rajoy.

    ResponderEliminar
  4. Ara ja esta tot clar. Però només cal eixir al carrer per a vore les mesures que s'han pres: les retallades en neteja, les nul·les inversions pròpies( esperant com a pa beneït les ajudes i inversions externes).
    No és or tot el que rellueix, ni certes totes les informacions.

    ResponderEliminar
  5. Que poca vergonya. Són mentiders amb aparell de propaganda. Gestió????? on???
    on està tots els diners que han furtat a clubs, entitats i associacions?
    on està el que ens han llevat de neteja i de llocs de treball netejant?
    En què s'ho han gastat?

    ResponderEliminar
  6. Sóc funcionari amb oposició aprovada pels meus colzes. Part d'eixe superàvit és meu.

    ResponderEliminar
  7. El superàvit diuen els socialistes que és per ells. El Bloc que si Jordi dirigix l'orquestra i és seu el mèrit. Quin espectacle!!
    I mentrestant, el PP ens ensenya números i és gràcies a Madrid i als nostres impostos. Déuuuuuu

    ResponderEliminar
  8. Socialistes i Bloc contra l'Esquerra Unida de Karina.
    Socialista i Bloc enfrontats pel superàvit.
    El PP intentant posar trellat amb el tema de Karina i demostrant que el director d'orquestra Jordi no sap ni afinar una flauta.

    ResponderEliminar
  9. ¿Por que se pone el Ayuntamiento medallas si lo único que ha hecho ha sido subirnos todos los impuestos, aplicarnos recortes y solicitar un prestamo para pagar lo que se debía?

    Para eso no hace falta ser muy listo ni un gran gestor. Eso lo puede hacer cualquiera: Como debo dinero subo impuestos a los vecinos, reduzco los servicios que ofrezco y lo que falta pido un prestamo a 10 años que pagará el próximo que venga.

    ResponderEliminar
  10. Te castanyes, quan s'embarga la casa a una veïna el responsable es Borrás, però quan es fa superàvit qui es penja la medalla és Jordi.
    Encara estem esperant que l'alcalde done una explicació del que va passar a pascua, l'agresió o la detenció il·legal.

    ResponderEliminar
  11. Borrás es una ferramenta en mans de Jordi. Quan Jordi pensa que s'ha d'apretar ho mana i el Borrás apreta. Jordi mai s'enganya, es Borrás que apreta o afluixa massa, no entenent les ordres orquestrals de Jordi.

    ResponderEliminar
  12. Que genteta porta el barco. Jo gestione (Jordi), tu obeïxes les ordres de gestió (Victor) i ell posa els diners (Madrid i el contribuients del poble).

    ResponderEliminar
  13. ¿Per que no explica Borras com ha conseguit baixar el deficit?
    "Quien calla otorga" y ell, amb el seu silenci, està donant la raó al PP.
    Fan falta explicacions amb números.

    ResponderEliminar
  14. Anem aviaets amb "pini i mili",entre el Borras i jordi ,que dues pedres per a una mistera que no fa foc nomes que fum.Conten lo que volen i amaguen les veritats

    ResponderEliminar