viernes, 8 de julio de 2011

TAVERNES COMPRARÀ LA CASA DE LES INDALECIES

En alguns llocs s'ha publicat que l'ajuntament vol comprar la coneguda com Casa de les Indalecies del carrer Sant Agustí.
No s'ha dit ni el preu ni quan es farà definitivament l'adquisició.
En la passada legislatura es va fer un prèsteg per comprar-la i ara s'ha anunciat esta adquisió. Poc més es coneix del tema. Per cert, el prèsteg va tindre els vots contraris dels partits que en eixe temps estaven a l'oposició.
Respecte a què es farà en un futur en eixa casa, tampoc s'ha dit res.
Sabeu més coses?

26 comentarios:

  1. Jo sé més coses d'esta compra. Costarà més de 450.000 euros, a banda cal que es restaure perquè està feta pols i caiguent, de fet està vallada per risc de despreniments.
    No s'ha comprat encara però es comprarà, amb diners consignats pel PP.
    Perquè no els torneu al banc i redui el deute? perquè no s'invertixen ara en generar faena? eixos diners, sols els de la compra, sense contar la rehabilitació, servirien per generar faena per a més de 30 persones durant un any cobrant 1.000 euros al mes.
    Comprar eixa casa sols farà que hi haa més gasto. No té sentit dir que estem en quiebre i endeutats i tirar endavant la compra d'esta casa.
    Si voleu jo vos venc ma casa més barata, 200.000 euros i està a menys de cent metres de la de les indalecies.
    Es una tonteria comprar esta casa

    ResponderEliminar
  2. la propietària ha tingut hui reunió en l'ajuntament per parlar del tema. jo l'he vista entrar.

    ResponderEliminar
  3. En un plenari l'alcalde Jordi Juan i les tinents alcalde Llum Sansaloni i Carme Canet votaren en contra de la proposta del PP per a la concertacio de un prestec a llarg termini per a, entre altres coses, destinar 1 milio de euros (1.000.000 €) a la COMPRA I REHABILITACIÓ “CASA INDALÈCIES" C/ SANT AGUSTÍ.

    Llavors van votar en contra de la proposta del PP i ara que estan governant s'aprofiten de la gestió del PP per a comprar la casa.

    Esta molt bé que es compre la Casa dels Indalecies però alguns membres de l'actual govern van votar en contra.

    Per a mes informacio el Ple en què es va votar va ser el de núm. 13 de 2 de novembre del 2010.

    ResponderEliminar
  4. T'ho contestaré amb una cita de l'Himne a Tavernes que segur ni saps ni vols saber:

    Que l'opressora incultura muira baix les nostres mans...

    Vergonyós que un/a valler/a siga capaç de dir això de la casa més antiga del poble i que fou la casa del monestir a Tavernes.

    Quanta incultura!!!

    Es que la rehabilitació no donarà faena?

    El que és una tonteria i ben grosses són totes les bestieses que has dit.

    ResponderEliminar
  5. El silenci és or8 de julio de 2011, 11:40

    I per la mateixa lògica és una tonteria mantindre el monestir de Simat, la torre de guaita i el jaciment del Bolomor de Tavernes, i els temples de Karnak i Luxor, i el Machu Pichu i... i.... tantes i tantes coses pel Món.

    Res, amic, de la mateixa escola d'aquell alcalde que quan la gent protestava de que posaren unes torres d'alta tensio davant de Bolomor deia que a ell no li preocupava gens la gent que havia viscut allí fa cent mil anys.

    Així ens ha anat a Tavernes: Sense Capitolio, sense Prado de les Tomaques, sense Braç Treballador i sense Casa de les Indalesies... NO, NO que eixa la salvarà el tripartit.!!!

    ResponderEliminar
  6. Jajajaja sabem moltes coses però no te les direm, ja s'encarregaran els teus amiguitos d'inventarse rumors i històries, pa donar noticies aixina val la pena inventatseles, almenys donen risa.

    ResponderEliminar
  7. no diges tonteries. La casa de les Indalesies es l'edifici més antic de la ciutat i no comprar-ho si que seria un error. Cal recuperar la nostra història com a poble i la nostra cultura com a Valldignencs.

    La casa que tu opines que no s'ho val la pena va ser construida per ordre de Frai Arnau de Vila Seca en el S.XIII, per tal de tenir residència fora dels murs del monestir per poder recaudar els tributs a la població.

    També fou la Casa natalicia de Dolores Rojas, ilustre senyora i mecenes del nostre poble, que estava casada amb Don cristobal Almela, que fou alcalde de la ciutat durant el la restauració borbónica.

    d'intre d'aquesta casa s'hi conserven encara panells ceràmics originals a més de diferents elements aequitectònics que per separat ja valdrien el preu pactat.

    es una mol bona compra, la llèstima es que durant el govern de Manolo no es va poder arrivar a un acord amb la família, si ara s'ha pogut arrivar, es una mol bona noticia per a tot tavernes, sigen del partit que sigen i pensen de la manera que pensen.

    ResponderEliminar
  8. Indalecio senior9 de julio de 2011, 4:01

    Collons, si que t'has apuntat prompte al carro, amic indalecio jr.

    I això perquè no has fet els darrers quatre anys, quan podies millor que ningú? Segur que hauries aconseguit la compra.

    ResponderEliminar
  9. Es una tonteria per a tu, pero no pa molta gent que veu que eixa casa te un valor cultural, historic i patrimonial per a tavernes iq el pp havera llancat a pedre com sempre jaq tenia ja l'ordre de derribo. Sort q el nou alcade ho ha parat. En altre blog en informacio mes clara i extensa esta millor explicat.

    ResponderEliminar
  10. Hem pareix molt be que compren la cassa.
    Ells sabran pero que diguen la veritat, que diguen el que volen fer en ella y que diguen que van votar que NO a fer el prestec per a comprarla i ara van i la compren. Ho tenien molt facil tornen els diners al banc i au.
    Si ara consideren que es millor comprarla que diguen que es van equivocar i per a que la volen.

    ResponderEliminar
  11. No van votar en contra de comprar la casa, sino del prèstec de 5'7 milions per la nefasta gestió econòmica del pp. Damunt d'eixos diners antes d'eleccions ja se'n han gastat 4 i no precisament per comprar la casa, sino per altres despeses corrents. La casa tenia una ordre de derribo que J.Juan ha parat.

    ResponderEliminar
  12. La casa més antiga de Tavernes, té un valor cultural, històric i patrimonial incalculable, etc, etc... D'acord. Però, ¿és aquest el millor moment per a comprar-la? Aixì s'incrementarà molt més el deute que té l'Ajuntament.

    ResponderEliminar
  13. No van votar en contra de la casa, van votar en contra del macrocrèdit que havia fet el PP i que no era per a comprar la casa, ja tenien feta l'ordre de derribo, era per a tapar forats. Per això votaren que no! Que faran d'ella? Quan siga el moment... ho sabràs!!

    ResponderEliminar
  14. No s'ha votat mai No a comprar la casa de les Indalecies. Es va votar no a la mala gestió econòmicas del PP i al fet d'anar al prestec com única solució per tindre diners mentre els darrers quatre anys no s'havid dut a cap els programes aprovats per sanejar la hisenda municipal.
    Era un NO a la gestió economica i era un No a tapar forats amb prestecs sense preocupar-se de cap bona gestio de l'ajunament.

    ResponderEliminar
  15. xe no digau xorrades perfavor. A qui voleu enganyar.
    Votar no al credit es votar no a la compra de la casa.
    intenteu argumentar el que esteu fent pero busqueu excuses mes creibles home.

    ResponderEliminar
  16. És el millor moment per a comprar-la?????? Sinó la compres se'n va a terra!!! Què l'ajuntament estarà més endeutat?? Si el PP haguera fet bé les coses, ara no estaríem aixina, l'ajuntament té el deure de mantindre la història del poble i el seu patrimoni, que és cosa de tots.

    ResponderEliminar
  17. No digues xorrades tu, ni intentes confondre als demés tampoc, per a comprar la casa de les Indalècies no feia falta demanar un crèdit de 5 milions, ja sabem el que ha costat comprar-la i 5 milions són una barbaritat i ara no em vingues que la resta eren per a reformar-la que ja s'havieu gastat 4 milions del 5 i ni l'havíeu comprada. Es va votar NO a un crèdit de 5 milions per a tapar forats, a causa de la mala gestió econòmica estem com estem i l'ordre de derribo a punt de fer-la efectiva.

    ResponderEliminar
  18. Algú ha dit que és la casa més antiga del poble? basant-se en què? Això és una frase fàcil feta per algú. Cases com eixa hi ha moltes, per exemple, al carrer la Barca hi ha 4 cases iguals, exactament iguals (façana ampla, dos plantes, portalades grans i finestres de segona planta petites). Si la voleu comprar la compreu, però no inventeu, és quasi impossible saber quina és la casa més antiga. En teoria hauria de ser una casa pròxima a l'església i per la construcció, hi ha moltes cases que són de la mateixa època. Al carrer major també hi ha cases similars. Eixa casa no té cap valor afegit, llevat del que vulgues fer, ningún turista vindria a vore-la perquè sí i dir que és un palau és una barbaritat. Les cases antigues de Tavernes i amb real interés són l'església Sant Pere, l'ajuntament i poc més, la resta són cases normals i corrents fetes amb pedres. La tècnica de les indalecies no és diferent a cap altra.

    ResponderEliminar
  19. Aixo no es cert. Tots els presctecs es van votar per separat. Si tant interesaba la casa de marres pues haver votat si a eixa partida.
    La veritat es que san vist en diners per a comprarla i lan comprada i punto. Perque eixa i no altra. Perque el pp va fer el prestec per a eixa. Prestec que el bloc va votar No en poses com et poses.
    a qui vols confundir?

    ResponderEliminar
  20. A vore si tants histroiadors com hi ha per ací, algú m'aclareix qui es Frai Arnau de Vila Seca, que segons es diu en un comentari

    La casa que tu opines que no s'ho val la pena va ser construida per ordre de Frai Arnau de Vila Seca en el S.XIII,

    i eixe abat jo no el troben en cap lloc.
    I suposem que l'únic que tenia poder per a manar construir era l'abat.

    ResponderEliminar
  21. EL QUE ESCUCHA...

    Parece mentira aqui todos dicen que si se voto encontra de la compra o solo del prestamo, a ver la gente de ciencia que resulva el problema:

    Pedimos un prestamo de 5 kilitos, los cuales son para comprar o gastar en A-B-C-D (pongamos por caso) segúnb consta en las emerotecas, durante la solicitud del prestamo se pide a los representantes que digan si estan deacuerdo con el pedir este prestamo para estas actuaciones, a lo que los presentes votan NO, y otros SI.

    Facil solucion a parte matizaciones, si no pido 5 kilitos no se puede hacer nada, verdad, puesta claro no es una oposicion a la compra es evidente, es una oposicion al dinero que dara la oportunidad a la compra,lo que subsidiariamente o encubiertamente es decir no a lo que se podra hacer con ese dinero.

    Despues hablamos de que si hay una orden de derribo, joder quiero documentacion, pasad un enlace alojad la documentacion en un enlace colgais el enlace y podremos visualizarlo, y problema resulto dudas resultas.

    I decia otro contertulio, que en otro blog se explica mejor, alli e ido, alli e leido, el señor C, pide que le pasen documentos, fotos, todo lo que se sepa de esa casa, para asi poder hacer un dosier y facilitarselo al ayuntamiento. Pero si no se sabe nada porque lo hacemos todos dicen que si es casa de este o del otro o si vivia fulano o vengano, donde esta la informacion que hace tener valor a las personas que decimos o no decimos.

    Quiero DOCS, tambien un enlace y colgaditos.

    Un saludo.

    ResponderEliminar
  22. Jo creo que el senyor C (C de Cotorra?) ha visto mucho antes que tu los problemas que existen y sabiendo - como demuestran que saben los de C de Cotorra- que aquí en la Valldigna hay una total desinformación sobre muchas cosas y en Tavernes aún más, se avanza a lo que puede venir y pide esa colaboración a todos para desentrañar los entresijos de la historia.
    Y me parece acertado, porque luego se pasará no solo al ayuntamiento sino como se dice se pondra en una serie de enlaces al alcance de todos.
    Simplemente aprovechar las ventajas de la red.

    ResponderEliminar
  23. no se, per casualitat has tingut l'oportunitat de poedr entrar en les cases que dius que son iguals? a mes a mes, t'has informat sobre si la casa estaba d'intre del poble o a les afores?

    Xiquet, que no tagrade la idea, em dona un poc igual, pero que dubtes del valor de la mateixa es un ATENTAT a la cultura de la resta de valldignencs, ja que tot el mon sap que aquesta casa va ser comprada durant la desomortització de Mendizabal per la familia almel-la, que va ser qui va realitzar la reconstrucció actual.

    Per cert busca-ho com A. Bononad de vila-Seca

    ResponderEliminar
  24. Y yo quiero un chupachups y caramelos. Menos pedir y más colaborar con datos.

    ResponderEliminar
  25. EL QUE ESCUCHA...

    No, C no es de C= Cotorra, C, de C= Tercera letra del abecedario (español o valencia).

    O Crees que A-B-C-D, son las siglas de alguien o de algo, es un problema son incognitas a resolver o son A-B-C-D, letras que ayudan a resolver el Problema.

    Yo no digo que haya desinformacion ni en la vall, ni a tavernes, ni a cap lloc, Digo que para lo que se expone de casa con gran interes con una historia, que por lo que leo en los blogs, solo se sabe lo que se dice en el medio rural (y no entienda por rural campo).

    Para comprar algo hay que tener una constatacion que lo que se va a comprar tiene un valor por alguna constatacion historica, no por lo que dice la tia maria del cucurucu.

    Pero que no entro a la polemica de que si tiene o no tiene historia, la historia es un camino tortuoso lleno de vaches, pendientes, llanos, sombras, la historia se hace y se deshace, seria como los artistas (EL MOVIMIENTO DADAISTA), que destruian sus creaciones, que son efimeras, no por eso son menos arte o si?.

    Pero sigo reclamando los documentos que digan que habia oreden de derribo, o el acta del pleno donde la oposicion voto en contra, que hubiera podido votar a favor y añadir a su voto una salvedad, votamos si siempre y cuando se cumpla que el dinero solicitado es para lo que se pida, y tengan en cuenta que velaremos por que se cumpla. Si huberan dicho algo asi, cosa que desconzco porque no tengo actas de plenos ni voy a los plenos, ahora tendrian toda la razon del mundo en decir lo que se dice, y los otros (no los otros de la pelicula), no podrian acusarles de haber votado en contra de algo y ahora hacer lo contrario.

    La politica es mucho mas que siglas y idearios politicos.

    Prepare un articulo de opinion y si el ventilador, el aire acondicionado, o quien sea lo decide publicar lo leeremos, un articulo de opinion de que es? que significa, y para que es la politica?.

    Y apartir de ahi podremos hablar y entender.

    ResponderEliminar
  26. EL QUE ESCUCHA ...

    Titular de prensa:
    Tavernes de la valldigna planea un centro cultural del Sete Sóis sete Luas.

    Podemos leer en: http://www.elpais.com/articulo/Comunidad/Valenciana/Tavernes/Valldigna/planea/centro/cultural/Sete/Sois/Sete/Luas/elpepuespval/20110713elpval_13/Tes

    Ya se sabe que es lo que hay en mente para segun el EL PAIS, que dice que la casa de les Indalècies, dice que es un Palacio, ya cada dia sabemos un poco mas de que es y para que sera.

    Un saludo

    ResponderEliminar