jueves, 9 de abril de 2015

LA GESTIÓ DE JORDI JUAN FARÀ QUE LA SEGONA FASE DEL COL·LECTOR DE LA PLATJA ARRIBE 8 ANYS TARD

Els veïns de la platja de Tavernes han passat 4 anys esperant la segona fase del col·lector i encara hauran d'esperar alguns anys més per atindre'l preparat.
S'ha aprovat el projecte del col·lector de Blasco Ibañez que completarà la primera fase que va fer el PP en la pasada legislatura.
Cal comparar la manera de treballar del PP i del Bloc.
El PP va fer la primera fase del col·lector en la passada legislatura en sols un any i amb una subvenció. Els vallers no pagarem res.
El Bloc ha posat en marxa la segona fase quatre anys després, però encara tardarà en acabar-se les obres tres anys més perquè es farà entre els anys 2015, 2016 i 2017.
Així que tenim al PP fent la primera fase en un any i sense cost per l'ajuntament i al Bloc de Jordi Juan amb 3 milions que pagarà l'ajuntament i les obres tardaran tres anys en fer que la segona fase estiga apunt i permitisca que l'aigua de pluja se'n baja i no inunde els carrers.
Ací està la nota del PP que ho explica.
Per molt que Jordi Juan ara busque tirar-se flors la realitat és que amb ell la fase del col·lector tardarà 7 anys i amb el PP la primera fase sols 1 any.
NOTA DEL PP:
 
 
LA GESTIÓ DE COMPROMÍS A TAVERNES FA QUE EL COL·LECTOR DE LA PLATJA NO ESTIGA OPERATIU DURANT 8 ANYS.
La primera fase del col·lector feta pel PP en la passada legislatura es va fer en un any i sense cap cost pels veïns
El Partit Popular de Tavernes va votar a favor de l’aprovació del projecte de la segona fase del col·lector de la platja en el ple per tal de no posar entrebanc a esta inversió, però lamenta la nefasta gestió del govern de Jordi Juan a l’hora de fer possible que es faça esta obra.
El gran col·lector de la Platja de Tavernes estava dividit en dos fases. La primera d’elles la va executar el Partit Popular en la passada legislatura i va afectar a la zona de l’Avinguda de la Marina. Es va urbanitzar tot el parc, però es va fer tot el col·lector de la zona, deixant-ho tot preparat perquè es poguera connectar amb la segona fase.
Esta actuació feta pel Partit Popular va ser de vora tres milions d’euros que es pagaren amb una subvenció, sense que li costara diners a la ciutat i es van dur a terme en un any d’execució.
Per a la segona fase es deixaren 700.000 euros d’un préstec per poder-los destinar a una part de la segona fase del col·lector que té un pressupost de 2’9 milions d’euros.
En tota esta legislatura el govern de Jordi Juan no ha fet res més que demanar uns permisos a les administracions. En febrer arribaren els permisos i ara, amb presses, es quan s’anuncia que la segona fase començarà després de l’estiu.
Mentre arribaven els permisos, el govern de Compromís ha estat immòbil, quiet, sense fer res. No ha avançat res i ara acaba la legislatura sense cap col·lector fet. El projecte presentat es farà en tres fases i això voldrà dir que fins d’ací quatre anys no estarà operatiu el col·lector de la mar. Si comparem la gestió del PP i la de Compromís no hi ha color. Amb el PP la primera fase del col·lector es va fer en un any i subvencionada, mentre que la segona fase gestionada per Compromís ha estat quatre anys de legislatura immòbil, es farà en tres anualitats, no estarà finalitzada dins d’ací quatre anys i li costarà a la ciutat quasi 3 milions d’euros. Eixa és la diferència entre el PP i Compromís. L’eficàcia front a la quietud” comenta el candidat del PP a l’alcaldia, Manolo Vidal.
La segona fase consisteix a connectar l’Avinguda de la Marina fins el Canal, afectant a la zona del carrer Blasco Ibáñez.
El projecte presentat es fa en tres anualitats que són el 2015, 2016 i 2017. Es farà un sector en els mesos de fora de l’estiu, es pararan les obres i es reprendran any rere any segons passen els mesos estiuencs.
Això implicarà que les obres s’allarguen, que no es desaigüen les aigües fins d’ací quatre anys i que els residents de la platja tinguen molèsties per obres durant tres anys seguits. A més, en Nadal, Falles o Setmana Santa les obres estaran en marxa.
En esta legislatura el govern de Jordi Juan no s’ha preocupat de revisar el projecte del col·lector. I ara amb les presses ja no dóna temps de canviar les deficiències d’este projecte.
 
Un projecte amb presses i deficiències
Es farà la urbanització del carrer Blasco Ibáñez i sols s’il·luminarà una part del carrer, hi haurà barreres arquitectòniques i no s’han estudiat altres opcions com la de tirar el col·lector per la zona no urbanitzada de la platja. Eixa opció, descartada pel govern de Compromís, estalviava un 55% en costar 1’8 milions front els 2’9 que es plantegen. A més, esta opció evitava molèsties per obres als veïns de la platja.
Amb la gestió de Compromís, la segona fase del col·lector haurà tardat huit anys en estar acabada i serà pagada pels veïns de la Vall. Amb la gestió del PP en la passada legislatura les obres de la primera fase estigueren acabades en un any i no va costar res als veïns.

No hay comentarios:

Publicar un comentario