lunes, 26 de diciembre de 2011

PER DECISIÓ DEL TRIPARTIT, EL SEGON DIA DE NADAL JA NO SERÁ MÉS FESTA A TAVERNES

Bon Nadal a tots, hui és segon dia de Nadal i és costum anar a dinar en família i acomplir amb els compromisos propis de Nadal.
En este 2011 será en l'últim any on tindrem festa local en el 26 de desembre, segon dia de Nadal.
El govern del Tripartit de Tavernes va decidir que el 26 de desembre no fora festa en 2012. El motiu és perque eixa festa l'han passat al divendres de festes del poble, al conegut com dia de les disfresses.
La decisió la va pendre en solitari el govern de Jordi Juan amb l'oposició del PP.
Cada municipi pot designar dos festes locals a l'any. A Tavernes, durant el govern del PP, era costum distribuir eixes festes en els dies 18 de març, dia de Sant Vicent i el segon dia Nadal. Segons com quiein en el calendari, si una era en cap de setmana, es posava festa a les altres dos.
Eixa era una costum arrelada i acceptada en Tavernes. Són tres dies molt assenyalats que ara es perdran. El Tripartit va decidir llevar la festa del segon dia de Nadal i fer que fora festiu el divendres de les disfresses. Així que aprofiteu este segon dia de Nadal que la festa s'acaba ja.
La decisió del Tripartit va ser molt criticada pel PP en el seu dia. Mentre el govern defensava que sacrificar el segon dia de Nadal per posar una festa en la setmana de festes del poble era una forma "d'enaltir les festes de Tavernes".
Pel PP la mesura no tenia sentit i privava a la gent de disfrutar en família del segon dia de Nadal. El PP li recordava a Jordi Juan que les fàbriques i autònoms ja tenien el cotum d'agafar-se festiu eixe dia de festes patronals, a més a més, li recordava que llevant la festa del segon dia de Nadal s'impedia a les famílies de treballadors celebrar dos dies en família.
La decisió de posar festa el dia de les disfresses no té massa sentit, ja que si la gent es disfressa el divendres perque és festa i dissabte ha de treballar, no pot disfrutar de la nit de les disfresses.
Demanem que es reconsidere i d'ara endavant seguisca respectant-se el segon dia de Nadal com a festa local.

13 comentarios:

  1. Si este ajuntament ha designat festa local el divendres del ball de disfresses per a enaltir les festes de Tavernes a l'any 2012. Entonces quins dies de festa designarà l'any 2013?
    Jo veig tres opcions:
    18 de març vespra de falles i el dilluns dia Sant Vicent com sempre?
    El dilluns dia Sant Vicent i el divendres del ball de disfresses?
    18 de març vespra de falles i el divendres del ball de disfresses?
    Desapareixerà la festa del dilluns Sant Vicent o el 18 de març vespra de falles l'any 2013?
    Quins dies seràn designats festius l'any 2013?

    ResponderEliminar
  2. El que haveren tingut que fer és no llevar-la mai com a festa ( en roig en el calendari). Cosa que sempre havia segut fins que en l'època de Zaplana el govern autonòmic la va llevar com una de les que podia triar cada "comunitat". Consulteu calendaris de finals dels 80 o principis dels 90 i ho comprovareu.

    ResponderEliminar
  3. La farem igual,quant no eu ha segut s'ha fet igual, sols en sap mal per els tenders que si que es veuen obligats a treballar encara siga mijdia, però no em pareix mal que el Divendres de festes siga festa.A més deuría ser escolar, també el Dijous, així els pares podrem gaudir de les paelles amb tarquilitat. El que no deuría ser festa es el día eixe de falles, doncs no tots els veïns eu son i ens la bufa eixe día, però ahí no s'atrevixen, el lobby faller pesa masa.

    ResponderEliminar
  4. Ventilador, Jordi i Carmen són mestres, ells el segon dia de nadal ja tenen festa, però a setembre treballen. Per a ells tindre festa el segon dia nadal no és important perque ja la tenen. Ens han fotut a la resta de treballadors, jo en festes ja faig festa dijous, divendes i dissabte.
    Este govern té mires de mestres i prou.

    ResponderEliminar
  5. Sis dels nou regidors del tripartito son mestres i ells ja tenen festa el 26 de desembre.
    Normal que no vullguen que siga festa el segon dia nadal. Ells volen que siga festa el dia del ball de disfreses que ells si que treballen.

    ResponderEliminar
  6. però Jordi no es mestre a Tavernes,així que el divendres de festes ell en Valencia el demanarà de manera especial per ser alcalde i en aquest cas seria a Carmen la que li beneficia esta festa.

    ResponderEliminar
  7. Els treballadors de Mercadon (per dir algo) volem mostrar el nostre rebuig a que el segon dia nadal no siga festa. Gracies per fer-nos treballar en este dia tan assenyalat, senyor Jordi Juan.

    ResponderEliminar
  8. Crec que a espanya hi han 7 mil.lions de persones que voldrien treballar el segon dia nadal, el primer, el dia cap d'any o siga el dia que siga... Aixi que menos queixarse i mes treballar, que els que ara es queixeu ja sou prou afortunats de tindre faena....

    ResponderEliminar
  9. Quina forma mes tonta de garbellar aigua quant Rajoy ha decidit que no ni hagen mes festes entre semana i que nomes es mantinguen les importants.
    Calfeu-vos el cap i que sanjose no se'n vaja al dilluns que això es lo que interessa i no el segon dia Nadal que ja fa anys es va llevar.
    Vixquen les falles!

    ResponderEliminar
  10. Han llevat la Festa del segon dia Nadal i ara volen llevar la vespra de Falles?
    Ja està be!! Estos l'unic que fan es llevar-nos festes als del poble.

    ResponderEliminar
  11. Em pareix perfecte. A Espanya tota la vida s'ha fumat als bars, i ara crec que estem equiparats a tota Europa gràcies a trencar amb "tradicions" que no valen per a res.

    En tota Espanya el dia 26 es laborable, no anem a ser menys ací...

    Preferixc que el 26 siga laborable i que Rajoy no ens lleve els ponts...

    Peperos, esteu a favor de les mesures de Rajoy i critiqueu les del BLOC?

    ResponderEliminar
  12. Deixeu a Carmen que ja te prou treballant com una burra per a que altres es fiquen les medalles, lo que deuría de fer es pegar a fugir al grup mixt abans li explote en la cara el que va a explotar i prompte, ben prompte.
    No es afiliada socialista, per lo tant no te que eixir d' aquest grup, sols pasar-se al mixt, i res li poden reclamar, ells han creat la lei, pot quedarse amb la cadira, així que res li podrán reprochar.

    ResponderEliminar
  13. Mira tu què graciós. L'anònim de les 09:20 crec que ha mirat Espanya (com a bolquer que sembla ser) per al que li convé. A vore si ara es borren lo de nacionalistes!

    ResponderEliminar