lunes, 12 de diciembre de 2011

EL CAS DEL VERGERET (I). LA URBANITZACIÓ ESTAVA ACORDADA DES DE 2008


Quin diumenge ens han fet passar! Algú havia fet creure a la població que anaven a tobar-se les vivendes de la zona del Vergeret i això és totalmente fals.
El Tripartit i el PP s’han afanyat a deixar ben clar que no va a tombar-se cap vivenda. Quan es canalitze el riu tot estarà resolt i la urbanització no serà inundable.
I per què ha eixit tot este guirigay?
Diumenge el diari Levante publicava que el Tribunal Superior de la Comunitat Valenciana havia sentenciat que la urbanització del Vergeret era il·legal i que calia retirar les 500 vivendes, a més, l’ajuntament havia de pagar 6.000 euros per haver fet esta urbanització. Canal 9 se sumava a la polèmica alarmant als ciutadans.
Ara s’ha vist que tot ha sigut un gest de sensacionalisme dels mitjans que no han explicat del tot bé allò que passa i han alarmat al veïnat.
Jordi Juan i Manolo Vidal han dit que no hi ha perquè tindre por, que no va tombar-se cap casa perquè quan es canalitze el riu Vaca tot estarà arreglat.
Jordi ha dit que estan treballant des de juny perquè es faça la laminació del riu.
Manolo en Calvi ha anat més enllà i ha parlat amb els resposanbles de Confederació. Ens consta també que té una cita ja concertada, cosa que per part del Tripartit no s’ha produït.
Manolo ha deixat clar que en 2008 ja havia acordat amb la Confederació i l’Ajuntament que quan el riu es canalitzara es retirarien tots els processos judicials i tot estaria resolt.
En eixe acord, del qual són sabedors Jordi Juan i Carmen Canet, Manolo va quedar amb Confederació que els processos judicials seguirien el seu camí i que es retirarien quan es canalitzara el riu.
Ara el TSJ ha dictat una sentència que no ferma. L’ajuntament ha recurrit i encara queden 4 anys de procés judicial.
En eixe temps s’espera que el riu estiga acabat. Recordem que els tràmits ja es va iniciar la passada legislatira. Ara s’està en temps d’al·legacions i s’espera que prompte comencen les obres sobre el riu.
Pensem que no cal alarmar a la gent i deixar clar que el Vergeret ja està solventat des de 2008. Ara sols cal que el Tripartit no es menege i respecte l’acord que Manolo va establir amb Confederació.
Com que la inundabilitat de la zona era subsanable amb la laminació del riu, totes les parts veieren amb bons ulls acordar llevar els processos judicials quan acabaren les obres.
A nosaltres ens sembla que algú del Tripartit ha filtrat a Levante la sentència per a generar polémica i fer creure a la gent que no tombaran el Vergeret gràcies a SuperJordi, quan el tema ja estava finiquitat i aclarit des de 2008 per SuperManolo.
No ens han agradat les formes del Tripartit, han generat polèmica i no han menejat un dit per aclarar amb Confederació la inundabilitat del Vergeret.
L’actitud del Tripartit de filtrar informacions alarmistes als seus mitjans no pot fer més que perjudicar al riu i al Vergeret. Recordem que venen canvis polítics en Confederació. Passarà del PSOE que l’ocupa ara al PP i allò menys adequat és el que ha fet Jordi i el seu equip, generar una alarma que pot fer que es resentisquen els pactes fets pel PP que ja deixaven ben clara la situació de Vergeret.
El Tripartit li ha fet una mala jugada als promotors del Vergeret. Amb l’alarma que han creat no ajuden en res i sols poden fer que encara costen més de vendre els pisos del Vergeret.

15 comentarios:

  1. ¡Lo del Tripartido no tiene perdón! ¿mira que confundir a la gente con una cosa tan sagrada como es la vivienda? ¿Cómo pueden tergiversar la información tanto para hacer quedar mal al PP? Me acuerdo cuando compré el piso en Vergeret, si no llega a ser por Manolo y sus negociaciones con la confederación no nos hubieran dado la cédula de habitabilidad.
    Nadie nos puede demoler nuestras viviendas, son perfectamente legales.
    Como vemos en esta información, Manolo ya acordó que todo se arreglara cuando se canalizara el río. Esperemos que por esta rabieta del Tripartido no se enfade Rajoy y cuando entre a gobernar desestime la canalización del río. Jordi mejor estate callado y deja que se cumpla el acuerdo que fraguó Manolo.
    Tranquilos que Manolo lo dejó todo bien claro, no se tira nada, por mucho que ahora el Tripartido quiera hacer creer que ellos son los salvadores de la patria.
    De momento ya han hecho que el Festivern se celebre en el Vergeret (jaleo y gomorra) ante nuestras casas.

    ResponderEliminar
  2. Ahir trauen una noticia dient que tot fora i ara es presenten com a salvadors de la situació.
    Han fet el que fan sempre, apuntarse merits sense treballar.
    Carmen Canet estarà dacord amb eixa forma dactuació.

    ResponderEliminar
  3. Supose que no ho publicaràs pero vale... si estava tot clar i acordat, perque Manolo Vidal ha presentat un recurs de reposició perque no es faça el projecte? Això no ho dic el tripartit, ho diu Manolo Vidal en els Diari de Tavernes i no se si vosatros també ho diguereu. No ho he buscat.
    Simplement això.

    ResponderEliminar
  4. El Ventilador ha dit:

    Ens consta també que té una cita ja concertada, cosa que per part del Tripartit no s’ha produït.

    Això es fals. per a fer informació no fa falta falsejar i dir mentires.
    El tripartit s'ha reunit amb la Confederació com a mínim cinc vegades des de juny, la primera el dia 30 de juny i dos dies despres la segona. Ho pots llegir en la Veu de la Valldigna i en La Cotorra.
    Fa cosa d'un mes l'última, que es va convidar a Manolo Vidal i no va voler anar.
    En fi.

    ResponderEliminar
  5. si que ho publiquem. El PP ha presentat al·legacions al projecte del riu, no és cap recurs de reposició. Les al·legacions són per a millorar el projecte. Simat també n'ha presentat.
    Vosté s'ha confundit i l'han informat mal.

    ResponderEliminar
  6. El que no dieu és que la canalització es fa llevant terra d'horta del marge dret del riu

    ResponderEliminar
  7. La corporació Municipal 1999-2003 va tramitar amb el mas estricte sotmetiment a les normes vigents (LRAU aprovada en temps del Molt honorable president de la Generalitat Joan Lerma) un expedient per a urbanitzar una zona qualificada com de possible urbanització del Vergeret, d'acord amb les normes subsidiàries vigents en aquell moment a Tavernes de la Valldigna, i que van ser aprovades en 1983 per un govern municipal presidit pel Partit Comunista. No haver permés aquella tramitació, haguera sigut un acte arbitrari i injustificat, ja que complia amb tots els requisits per a la seua tramitació.

    En segon lloc, posar de manifest, que en la sessió del Ple de l'Ajuntament de Tavernes de data 4 de novembre del 2002, el punt de l'orde del dia 4.3 “Examen i si és procedent aprovació del pla parcial de millora del sector de possible urbanització residencial Vergeret i programa de desenrotllament de l'actuació integrada comprensiva d'este sector”. VA SER APROVAT SENSE DEBAT I PER UNANIMITAT DE TOTS ELS MEMBRES PRESENTS EN LA VOTACIÓ, EN REPRESENTACIÓ DE PARTIT POPULAR, PARTIT SOCIALISTA I BLOC NACIONALISTA VALENCIÀ-ELS VERDS. Per tot això, pareix com menys injust, adjudicar-li el mèrit per l'aprovació del mencionat instrument urbanístic únicament al Partit Popular.

    En tercer lloc, els ciutadans de Tavernes, deuen saber, que en la tramitació de l'expedient, es van observar totes les cauteles necessàries, i es van sol·licitar els informes preceptius a cada un dels organismes segons establia la normativa vigent. Fruit d'això va ser l'aprovació definitiva del dit expedient per part de la Comissió Territorial d'Urbanisme en data 16 d'abril del 2003, publicat en el BOP en data 18 de juny del 2003, que en l'antecedent de fet quart de l'acord establix “Durant la tramitació de l'expedient s'ha sol·licitat informe els organismes següents: Confederació Hidrogràfica del Xúquer, Recursos hidràulics de la COPUT, Conselleria d'Educació, Conselleria de Sanitat”. Així mateix, el fonament de dret primer del mencionat acord diu “La tramitació ha sigut correcta, d'acord amb el que establix l'article 52, en relació amb la disposició transitòria primera, apartat 2, de la Llei 6/1994, de 15 de novembre, de la Generalitat Valenciana, Reguladora de l'Activitat Urbanística”.

    Finalment, la dita resolució arreplega en el fonament de dret sèptim “La comissió Territorial d'urbanisme, ......., és l'òrgan competent per a emetre dictamen resolutori per a l'aprovació definitiva dels plans parcials de municipis de menys de 50.000 habitants....” i conclou “A la vista de quant antecedix, La Comissió Territoral d'Urbanisme, ....., acorda: aprovar definitivament el Pla Parcial del Sector Vergeret del PGOU de Tavernes de la Valldigna”.

    En resum, en la tramitació aprovada per unanimitat dels membres de la corporació, sempre s'ha observat escrupolosament la legalitat vigent. Legalitat que deu ser ratificada pel Tribunal Suprem en la resolució del recurs recentment plantejat per l'Ajuntament de Tavernes de la Valldigna.

    ResponderEliminar
  8. Una cosa clara:
    S'ha vulnerat la llei (i per això hi ha una sentència de condemna).
    Ara s'arreglarà tot?
    No, perdoneu, ara es tractarà d'arreglar amb parxes la cagada monumental del govern del PP, que en el seu moment va vulnerar la llei i, cal insistir, per això hi ha una condemna judicial.
    Però crec que la justícia s'equivoca manant, de fet la demolició. Caldria que un jutge, d'ofici, sentara en la banqueta dels acusats als responsables de la malifeta, que a poc que penseu tenen nom i cognoms: entre altres EL REGIDOR D'URBANISME I L'ALCALDE d'aquell govern del PP.
    I seria interessant indagar si alguna de les persones responsables tenien interessos personals en el Vergeret. Seria molt, molt interessant saber aqueixes coses.

    Però mai passa res. A pagar-ho el poble, i més que ningú les persones que amb bona voluntat van comprar la seua vivenda al costat d'un riu que, de vegades, moltes vegades, s'en ix.

    ResponderEliminar
  9. Publicad lo aportado por Eugenio, son papeles y no dimes y diretes, en el "Quadern.." ya lo han hecho.

    ResponderEliminar
  10. Així eu demostra el PP amb papers ahir.

    ResponderEliminar
  11. Enrique Estruch i Ferrando14 de diciembre de 2011, 10:22

    Lo que hay que hacer es ir a los actos como hice yo y después informar objetívamente y de acuerdo a lo escuchado. A mi me convenció más el acto del PP que el del gobierno.

    ResponderEliminar
  12. Signe el que diu Vergeret punt per punt, a més, mireu les alegacions del PP en quadern, i el pla de laminació que el govern no te al pareixer.

    ResponderEliminar
  13. Podeu voreu tot a cert quadern...

    ResponderEliminar
  14. Enrique Estruch i Ferrando18 de diciembre de 2011, 1:56

    Se que voy a abrir otra vez el melón,pero después de leerme las alegaciones del PP, el informe de los técnicos en el que se han basado éstas, firmado por los dos arquitectos municipales unos pocos días antes y que el gobierno, de momento, ha desoído, más el ingeniero señor Catalá y el secretario municipal, y analizado el Plan de laminación del río, objetívamente debo decir :

    Que las alegaciones del PP tienen más razón que un santo.

    Que visto el informe de dichos técnicos, que sugieren un recurso contra dicho Plan con idénticos en lo fundamental argumentos que el PP, el gobierno debería correr para instarlo también o adherirse al del PP.

    Que ambas alegaciones son de ahora, no podían ser hechas antes, porque dicho Plan de laminación llegó al Ayuntamiento hace dos meses y poco, basándose la del PP en la de dichos técnicos.

    Que ambas alegaciones inciden en lo mismo básicamente : más permeabilización de la AP/7 y ferrocarril; protección de los huertos de la parte sur, que quedan de la mano de Dios, excepto Caisa; más boca de caudal en la desembocadura del río, ampliando su salida por Xeraco y no dejando el canal actual como subsidiario, como previene el Plan;no eliminar el actual puente del matadero dejando paso al sur sólo por el azud, hasta que se haga el nuevo puente previsto en la ronda sur, de la que nadie sabe nada, ni siquiera Manolo Vidal o Eugenio, simplemente no existe legalmente : a ver por dónde pasamos cuando el azud esté lleno de agua; se preserve el patrimonio histórico, el Plan prevee que el río pase por encima de algunos de los históricos puentes actuales, por lo que se tienen que tirar, de un molino, y, lo más gordo, por encima de la actual subestación de Iberdrola, sí, la que se acaba de construir , dejando la solución a ello en manos de la antecitada ronda sur, la que no existe; Y para no hacerlo más largo, el plan no prevee desagües del casco urbano al río, por lo que en caso de inundación de éste por lluvia, no podríamos desaguar al río, tendríamos que sacarla con cubos o esponjas.

    Después de lo que afirmo yo me pregunto:

    ¿Porqué una sentencia de fecha finales de Mayo y conocida por el ayuntamiento a principios de Junio sala ahora a la luz? Espero que no sea por hacerle daño al PP, porque se le ha hecho a todo el pueblo: si fuera así, sería grave, muy grave,para pedir responsabilidades yá a los culpables, que al parecer no andan diariamente muy lejos del centro del pueblo.

    ¿Porqué se ataca al PP por las alegaciones y se le acusa de no haberlas hecho antes o no querer el plan, cuando el mismo se ha hecho público hace unas pocas semanas, y cuando hay un informe técnico demoledor previo en el que se basa el del PP,también de hace poco?

    ¿ Porqué existiendo dicho informe el gobierno no apoya las alegaciones del PP o presenta recurso corporativo? ¿acaso no lo conoce? espero que sí.

    Adelanto que se me va a acusar de arrimarme ahora que vuelve a gobernar en Madrid al PP, de querer perjudicar al tripartito (hablad antes de esto con Amador, Bufante, Canet,el mismo Jordi,Carina o Chofre, entre otros), de, en resumen , chaquetero : os lo vuelvo a pedir por favor, antes de los ataques, comprobad todo lo señalado, en mi blog lo podéis constatar, preguntad,mirad el plan en internet, enteraos, y después, discutimos lo que haga falta discutir, pero desde la tolerancia y el respeto, voy a pasar de quién no lo haga así.

    Yo , aunque alguno no lo creáis, he vuelto a la política activa por la situación actual de crisis a todos los niveles, no sólo el económico,y sólo busco el bien del pueblo y en este caso pasa por las alegaciones al Plan,aunque se retrasen con ello las obras de encauzamiento : no por querer salvar a prisas y corriendo el tema de Vergeret, que nadie lo va a tocar, tenédlo por seguro, vamos a aceptar un plan que perjudica claramente a Tavernes. Dejemos la política partidista para las elecciones, ahí ya nos veremos todos y las urnas decidirán.

    ResponderEliminar
  15. Fuentes oficiosas del Ayuntamiento me señalan , sobre las alegaciones del PP y el informe técnico sobre las que se basan, que cualquier tipo de alegación se puede hacer sobre la marcha y en cualquier momento de la ejecución del plan , incluso la modificación de éste, pero que entienden que no es este el momento de hacerlas para no entorpecer el que se incie el mismo y se soluciones el poblema de inundabilidad de la zona.

    Me parece una postura bastante razonable, y por ello mismo ppienso y pido que se sienten, gobierno y oposición, y pacten el tema entre ellos y después al unísono, no cada uno por su parte, ante la Confederación la solución más rápida y viable para zanjar el problema

    ResponderEliminar