lunes, 23 de abril de 2012

ES PRESENTA EL PLEG PER A FER EL SERVICI DE SOCORRISME PERÒ DEL DIA D'INICI NO ES DIU RES. AIXÒ ÉS TRANSPARÈNCIA?

Ens hem enterat que l'ajuntament a tret el pleg de condicions per a oferir el servici de salvament de la platja. Com a novetat, enguany s'han ajuntat els servicis de salvament de la piscina municipal i el de la platja. Així la mateixa empresa que es quede una cosa es quedara l'altra perque aniran juntes en l'adjudicació.
Hem estat mirant el pleg de condicions i ens crida l'atenció que el servici tindrá un cost d'uns 105.000 i que serà per a un any.
Recordem que en l'última adjudicació el pleg de condicions marcava dos anys de servici. En la passada legislatura els grups en l'oposició, ara en el govern, exigiren al PP que traguera a concurs l'adjudicació del servici de salvament i eixe concurs el va guanyar una empresa diferent a la creu roja, que era qui fins eixe moment sempre havia donat este servici.
Ara trobem un problema en el concurs d'enguany. En el pleg de condicions per l'adjudicació no hem trobat en cap destacat la data d'inici i fi del servici de salvament.No és extrany que en un pleg de condicions no aparega el termini pel que s'oferix el servici?
Voreu, hi ha un problema, quan es va traure a concurs este servici, una de les entitats que va presentar oferta va impugnar el resultat del concurs, però la raó la donaren a l'empresa adjudicatària que havia guanyat el concurs. Eixe recurs, va motivar que el servici de salvament es començara a oferir, fa dos estius, amb un contracte menor fins que es va aclarir que el concurs havia estat correcte. Això va fer que fins a mitjans de juliol no entrara en marxa l'adjudicació per dos anys del socorrisme.
Ara hi ha un problema, l'empresa que fa el servici ha d'estar fins a mitjans de juliol i en cas que el concurs el guanyara altra entitat s'hauria de canviar el socorrisme en plena temporada.
Alguna empresa li interesa començar a treballar ja amb l'estiu iniciat? Que passaria si passara algo poc després de fer-se el canvi? Com afectaria als treballadors, perque o be tindrien la faena ja buscada o be la podrien perdre?
En estos dies s'haura de vore si es negocia perque el servici puga començar amb l'arribada de l'estiu o si el canvi es fa en plena campanya. Haurà d'explicar el govern perque no apareix la data en el pleg de condicions.
El motiu pel que el servici s'oferix per a un any i no per a dos, que potser molt més flexible per les empreses interesades en concursar, podria ser que si es fa per dos any cal donar-li publicitat en el marc europeu perque supera el quasi 200.000 euros que marca la llei per eixe tipus d'adjudicació. A més, la llei marca que en l'ambit europeu s'hauria de donar publicitat durant dos mesos i això faria que el tripartit es plantara a finals de maig i encara no tindria clar el salvament de la platja.
Que passara estos dies? En poc de temps ho sabrem.

26 comentarios:

  1. Si el contracte torna a ser d'un any sencer, tornarem a tindre el mateix problema, no?
    Si comença este any a contar a partir de mig juliol, s'allargarà fins miig juliol de l'any vinent, no?
    Que ho expliquen bé, i si no ens queda clar, que diguen que és un informe de Salvador de contractació, i au!

    I el contracte de l'escola d'estiu encara no ha eixit, no? Aixina, aixina, tot de preses i correguent!!

    ResponderEliminar
  2. Estruch, soci orgullós de Creu Roja24 de abril de 2012, 2:36

    Jo pense que hi han coses que no tenen preu, que el servici que prestaba la Creu Roja deu de ser ú d'ells, i m'incline per que ni siquiera es traga a concurs i li s'adjudique dirèctament a Creu Roja en compensació a la seua desinteresada i sense ánim de lucre llavor en altres camps, i més ara amb la crisis i els eu repart GRATUIT d'aliments, cubrint lo que deuría fer la administració.
    Al menys que es puga bebeficiar d' algo a canvi de tanta bona llavor com fa.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Sr. Estruch, tinc entés que es vosté advocat per tant sabrá que hi ha una llei de contractació que marca con es fan les contractacions públiques. També deuría de saber que les adjudicacions i contractacions públiques deuen de ser transparents i de lliure concurrencia per la qual cosa el que vosté planteja d´adjudicar-li directament a Creu Roja no es correcte. A mes a mes es tracta d´un servei que es paga, no estem parlant de voluntariats ni de repartiment d´aliments o altres coses que faça la dita Creu Roja que es veritat que son activitats molt loables. Reflexione abans de expresar opinions com la que acaba de fer.Que vosté siga soci de Creu Roja i a mes a mes estiga orgullós es molt bonic, però que tal cosa no li faça perdre la visió correcta de les coses.

      Eliminar
    2. Estruch, soci orgullós de Creu Roja26 de abril de 2012, 2:20

      Eu se, però també se que fins a fa un any, sempre era la Creu Roja la que es quedava el servici, per algo sería : no sols hi ha que vore en el pleg de condicions el preu, també qui es el plegatari, si va a llogar a gent del poble, qué altres servicis socials aporta, etc. o no ? Es completament legal icloures dites condicions per a baremar.

      En quant a l'ajduciació directa em refería a menys o més açò, el que es facilite, i eu dic BEN CLAR I ALT, que siga la Creu Roja la que es quede el servici si es posible, sempre en iguals de condicions, que mai les tindràn altres, en concurs públic i transparent, mitjançant una serie de condicions, completament legals, i que al fi i al cap, beneficiaríen a gent del poble .

      Algún o molts dels socorristes de la empresa privada eren vallers? eu pregunte doncs no eus e. se, diagmeu vosté.

      Eliminar
    3. Una majoría dels socorristes eren vallers, inclús hi havíen alguns d´ells que anteriorment havíen traballat en creu roja en els anys anteriors. Senyor Estruch, no fa un any que la creu roja no presta el servei de socorrisme, son dos anys. Vosté diu que abans era sempre la creu roja qui es quedava el servici i diu que per algo sería, pues jo li diré perque: abans no hi havía plec de condicions, hi havía una adjudicació directa, que es lo que vosté vol ara també.Si que estem ben apanyats!

      Eliminar
  3. Podrien posar de socorristes als de Brigada i que ixca el salvament a "coste 0" com va pasar en el FESTIVERN o pasa ara amb el cremaor de l'estació.

    Bromes apart, a vore si el contrat l'adjudiquen a la Creu Roja i la Creu Roja llogua a socorristes de Tavernes que hi ha molt poca faena i molts aturats a Tavernes.

    ResponderEliminar
  4. Vicente el socorrista24 de abril de 2012, 11:21

    O sea, que decis, como muchos de los socorristas y miembros de la Cruz Roja sabemos de entonces, que fue un desastre y muy mal hecha la convocataria del concurso del Partido Popular, un partido que por estar en el gobierno con mayoria absoluta hubiese podido hacer bases diferentes y favorecernos a los de la Cruz Roja local. Y no es por nada, pero la oposición ni hacia ni ponia bases en el concurso.
    Y el recurso que pusimos hizo que se iniciase más tarde la adjudicación ¿es eso lo que decis, no?
    Y ahora el marron se lo traga el tripartito, no? Y resulta que tiene la culpa el tripartito si este año debido al resultado de la convocatoria del Partido Popular en julio hay que cambiar de empresa a mitad temporado? No lo entiendo porque ahora la culpa es del tripartia, que va a remolque de lo que paso hace dos años. Que me lo expliquen!
    Siempre se ha dicho que las partidas se ganan cuando se arreglan pero hace unos años no había mucho interes en el Partido Popular para que ganasemos los de Cruz Roja. Simplemente con haber valorado los años de servicio en el pueblo ya teniamos bastantes puntos.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Te recuerdo que fue la oposición (ahora en el tripartido) la que pidió un concurso pese al aviso del PP de que hacer un concurso podía suponer que la Cruz Roja dejase de ofrecer el servicio.
      Ahora hay un nuevo concurso, pero no despistemos el tema ¿POR QUÉ EL GOBIERNO NO PONE EN EL PLIEGO DE CONDICIONES LA FECHA DEL SERVICIO? esto huele a chamusquina, es demasiado raro.

      Eliminar
    2. Para evitar los problemas derivados de las fechas la solución es extremadamente sencilla, ¿porque no le prorrogan el contrato a la empresa que prestó los servicios y de esa forma no habría una interrupción del mismo? dicha prorroga está contemplada en el contrato aún vigente. Sería lo mínimo que podrían hacer por dicha empresa después de haber prestado el servicio todo el verano del 2011 y todavía no haber cobrado. No le pagan y encima no le renuevan el contrato, ¿tan mal lo hicieron?. Tengo entendido que en todo el verano no hubo ni una sola queja del servicio.

      Eliminar
  5. Te recuerdo que la oposicion le pidio al Partido Popular y avalado por los informes técnicos que se cumpliese la ley de contratos que no se estaba cumpliendo. Y si hizo caso el Partido Popular y convoco el concurso fue por eso: porque lo ordena la ley.

    Una vez convocado el concurso, efectivamente, habia peligro de que quedase fuera la Cruz Roja, pero para esos estan las bases y condiciones: Se podía haber incluido como merito els er empresa o entitat arraigada a Tavernes, haber prestado ese serivio antes a Tavernes, haber indicaco que el 80% (por ejemplo) de contratados serian de Tavernes, y otros muchos puntos más.
    Soy yo el que te pide que no despistes el tema en retraer las cosas pasadas que eran exigencias legales y vamos al grano, a lo que nos interesa a la gente que estamos en Cruz Roja: que se solucione y que el servicio se quede en Tavernes.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Es muy fácil, presentad la mejor oferta y seguro que os lo adjudican. No pretendais que os lo den por la cara. Estamos en una economía de libre mercado y aquí a la cruz roja se le ha de tratar como una empresa mas que se presenta a un concurso para adjudicar la prestación de un servicio.Para eso están las mesas de contratación, los informes de los técnicos y las bases recogidas en el pliego de condicones. Todo lo que se salga de esos cánones NO ES LEGAL.Seamos realistas de una vez.

      Eliminar
  6. Crec que esteu desviant una mica massa el tema. El servei és a canvi d'un treball, i este s'ha de er ben fet siga qui siga el contractiste. No seré jo qui avalue a la creu roja, això s'ha de fer des de dins de l'Ajuntament. Però alguns anomeneu que va ser un desastre. Y si altres van guanyar seria per fer-ho millor i més barat. En igualtats de condicions jo voldria que treballara la Creu Roja, per coneixer la gent i el poble, però sols si complira uns mínims. Si és per demanar almoina ja hi tenen les subvencions, són coses que no tenen res a vore.
    Al menys jo ho veig així, la tasca d'hivern de Creu roja és altruista i vocacional i la que feia estiu hauria de ser professional i eficient.
    Per llogar gent del poble, ho pot fer igualment una empresa forastera, i si es per colocar gent i amiguets sense preparació, podeu pensar en el possible resultat: potser estigam jugant amb la vida de persones.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Estoy leyendo una serie de comentarios que me hacen pensar dos cosas, o bien que estan diciendo unas tonterias mayúsculas o bien que están proponiendo hacer apaños o manipulaciones para que se adjudique el servicio de salvamento y socorrismo a la Cruz Roja. No se que es peor. Tan solo quiero decir que el gobierno municipal como responsable de la gestión del ayuntamiento (que somos todos) y de la administración de sus recursos económicos (que son de todos)tiene la obligación de procurar contratar el mejor servicio al mejor precio. Debe velar por rentabilizar al máximo los recursos empleados y por eso saca un pliego donde se especifican las condiciones técnicas y económicas del servicio. Se debe adjudicar a la empresa que presente la mejor opción tanto técnica como económica.(si aquí la Cruz Roja quiere optar, que está en su derecho, debe ser tratada como una empresa mas y sin privilegio de ninguna clase), señor Estruch y señor Vicente el socorrista, por favor, no digan mas sandeces en este aspecto. Las contrataciones se deben hacer correctamente. El gobierno municipal lo hará así, estoy seguro de ello. Dicho gobierno está aplicando medidas de ahorro y de mejora de la gestión del ayuntamiento además de presentar un plan de ajuste, por tanto debe ser consecuente y responsable y hacer la selección de la empresa que haga el servicio de salvamento en base a criterios técnicos y económicos y no hacer caso de los que proponen amaños y favoritismos. Ceder ante esas propuestas ¿sería prevaricación?. Confío en la seriedad y responsabilidad del gobierno municipal.

      Eliminar
  7. Ni apaños ni favoritismos, es plénamente legal, como usted sabrá señor anónimo tan espabilado, que al igual que los puntos por tiempo trabajado cuentan en las oposiciones para pasar de fijo a interino, el incluir clausulas similares (puntos por lo años de servicios de socorrismo en el pueblo, región y nación, a ver quién gana a Cruz Roja : ni siquiera uno de los patitos amarillos que dicen van flotando por ahí) ;el que se contrate no al 80 sino al 100% de la plantilla en Tavernes, salvo falta de personal competente, que no creo, o titulado, que tampoco, o falta de medios de socorrismo (Motos, lanchas, pneumáticas...)que tampóco creo ; otros servicios prestados a la ciudad ... y a baremar públicamente a ver quién gana.

    Y el único sandez será usted, que ante la falta de argumentos para contestarnos recurre al insulto, eso ´si, anónimamente, so cobarde, al menos de la cara que no se la vamos a partir y si se ahoga algún día, dios no quiera, en el mar y el servicio se lo ha quedado Cruz Roja, tranquilo, no le vamos a dejar por ir contra nuestros intereses, que son los de toda la población vallera,valenciana, española, europea y mundial.

    Como dicen los argentinos, que le vaya bonito y que no necesite usted de los servicios de la ambulancia u otros de Cruz Roja, no sea que la hayamos ahogado entre recortes y retirada del poco beneficio que sacaba con ésto (no creo que se hicieran ricos después de costear todo el servicio del verano) y ya no lo haya.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Senyor Estruch, con ese talante que emana de su escrito ¿realmente aspiraba a liderar una opción política en Tavernes? Prefiero no seguir. Desearía sinceramente que alguien que le aprecie le haga una reflexión. Se lo digo con sinceridad y con todo el respeto que se merece.

      Eliminar
    2. ah ventilador llig-te bé el pleg perquè ho diu ben clar 1 de juny i segona quinzena de juny!.

      Eliminar
    3. Anónimo de las 12:44, explíquese, pués soy algo cortito y no le entiendo lo del talante, grácias.

      Eliminar
  8. Si la Creu Roja té la gent competent (i del poble), mitjans materials, i damunt són una entitat sense ànim de lucre i per tant, poden concursar amb un menor preu,
    PER QUÉ NO ES VAN QUEDAR L'ÚLTIM CONTRACTE?

    Jo crec que açí patina, sr. Estruch. Crec que la experiència d'una empresa sol mirar-se en tots els contractes. No conec el tema a fons, però a qui li interese que parle amb els funcionaris de contractació, crec que seran imparcials i podran explicar-ho amb detalls.

    ResponderEliminar
  9. Enrique Estruch i Ferrando3 de mayo de 2012, 6:57

    Jo tampoc entenc masa, però sí tinc clar que si la experiéncia conta en les oposicions de interí a fixe, doncs fa poc els 17 interins de les brigades de manteniment entraren com a fixes , tots ells, ningún dels que no eu ern, doncs les plaçes eren 17.

    No puc dir, perquè no eu se, que entraren al tindre més punts que altres opositors no interins, per els punts que teníen tots ells, doncs segur que també estaríen tan ben preparats uns com altres, i aporvaríen casi segur tots ells amb bona nota,( conec un cas concret d'u d'ells i estaba preparant-se en una académia), però els punts per la experiencia, ajuden .

    El meu mateix cunyat, metge de capsalera, en les penúltimes oposicions després de quasi 15 anys de interí, va aporvar i dels primers i no va tindre plaça doncs hi haven interins amb molts més punts que ell. Dos anys després, si ha obtés plaça fixa després de tornar a examinarse , perquè a més de quedar el tercer, damunt ara tenía més punts.

    Vinc a dir tot açò per a deixar clar que es pot puntuar legalment l' experiencia del que es presente.

    Perquè no renovà i es quedà dita entidat l'ultim contracte ? Doncs no eu se, mes amunt ha comentat un tal " Vicente el socorriste", su llig açò, per favor, que ens eu explique.

    Qude clar que no vull dir en lo que vaig a comentar en cap moment, doncs no eu se, que així siga :

    El que no tinga ànim de lucre no vol dir que tinga menos costos que un altre, doncs hi hauría que vore els jornals del socorristes d' aquesta entidad i els de les empreses quen opten al contracte del servici, no va a pedre diners damunt, i una asociaciò benéfica el qual objectiu es l'ajuda a tot-hom que eu necessite, no deu d'aporfitarse del gran paro que hi ha per apretar els preus dels sous, cosa que una privada saps no te mirament, el que marque el conveni i arreando, o no?

    Vicente socorrista o algú que vaja treballat per la empresa que sustituí a Creu Rotja, , si ens llegiu aclariu-mos algo, si eu sabeu, de lo que estic exposant, doncs si no es parlar per parlar. Gràcies de bestreta.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Estruch encara no et canses de dir coses sense trellat.
      Estas comparant oposicions de la brigada de l´ajuntament,de metges, de cunyats amb la prestació del servici de salvament per la Creu Rotja. Critiques a les empreses privades dient que no tenen mirament amb els traballadors, dius varies vegades que "doncs no eu se" (dos vegades),"perquè no eu se", "tampoc entenc masa", "aclariu-mos algo ... sino es parlar per parlar"; no veus que estas donant una imatge de xiste?, calla d´una vegada home! Ja tenim prou!

      Eliminar
    2. Enrique Estruch i Ferrando7 de mayo de 2012, 5:15

      Vine esta vesprada al acte de la setmana ciudatana i eu discutim cara a cara amb mi i amb Eugenio Meló, sap qui es , no? A que no hi han o.... ?

      I calla tu so-feixiste, covard com sou tots el anónims.

      Eliminar
  10. Enrique Estruch i Ferrando7 de mayo de 2012, 13:16

    Al sabut anónim de les 02:10 PM :

    Acabe de vindre de la primera jornada ciutadana, no se si estaves, perquè com no dones la cara.
    Però jo sí, i saps de que es parlaba hui ? BINGO, de la Creu Rotja.

    I saps el que va passar amb aquella empresa que es quedà el socorrisme de la platja per pressentar una oferta económica menor ? Que no va complir amb lo pactat i es van tindre que pendre messures a tota carrera : encara no conec a ningú que venga duros a quatre pessetes.

    I este any, demà es obrin els plegs, vist el vist, no sols es tindrà en conte el preu, també es tindra en conte i entre altres, i molt, l'experiéncia de les empresses que s'han presentat : No eu dic jo , eu ha confirmat l'alcalde quant el president de dita entitat m'ha confirmat que l'experiéncia puntúa en el plec de condicions, a pregunta meua sobre el tema.

    .Així que, açí el unic detrellatat ers tú, eu tens calret?

    Ale, ale, tila i bicarbonato que tenéis Estruch para rato.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. sabut de les 02:109 de mayo de 2012, 13:38

      Estruch, continues fent el ridícul mes espantós cada vegada que escrius alguna cosa. No saps ni el que dius. Parles de que demà s´obrin els sobres del socorrisme, ENCARA NO S´ACABAT EL TERMINI DE PRESENTACIÓ D´OFERTES.
      També parles de que que l´empresa que prestà el servici de salvament no va complir i es van tindre que prendre mesures a tota carrera, NO ES VERITAT. No va haver cap problema al llarc de l´estiu. Si saps en que va incumplir dis-ho.
      Deixa ja de fer el ridícul. Si tot el que pots oferir es el que manifestes en els teus escrits QUE DEU MOS PILLE CONFESATS. deixa d´una vegada de ser el bufó dels blogs de la Vall.

      Eliminar
  11. Enrique Estruch i Ferrando12 de mayo de 2012, 9:51

    Ara bufó, aixó encara no meu havía dit ningú, en algo eres original.
    Primera, lo del obriment de sobres tens raó, eu vaig entendre mal, meu aclarí un tal Eugenio Meló Dijous pasat, no se si el conexeràs....
    Segón, lo del incumpliment meu digué un regidor, eu averiguaré.

    Epílogo : d'ací 3 anys i poquet, les urnes ens posaràn a cadascú en el seu lloc, al menys als que donem la cara i no als que, com tú, des del covard anonimat tireu la pedra i amageu la má.

    Mentres, Tila i bicarbonato, que teniu Estruch per a rato.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. sabut de les 2:1014 de mayo de 2012, 13:32

      Estruch, ja vas adonante de que fas el ridícul cada vegada mes. Tu mateix reconeixes que en el de l´obertura dels sobres CLAVES LA PATA. Digueres ben clar que l´empresa que es quedá el servici de socorrisme l´any passat no va complir el pactat i es prengueren messures a tota carrera,i si no era prou, per a donar-li mes força al que dies, vares afegir que no coneixies a ningú que venguera duros a quatre ptes., i ara va i resulta que reconeixes que encara tens que averiguar-ho, pero tu l´acusació ja la fas i et quedes tan tranquil. ALTRA CLAVÀ DE PATA. Qualsevol persona en un poc de trellat i en dos dits de coneixement, abans de fer publicament, com ho fas
      tu, una acusació tan greu CONTRASTA PREVIAMENT LA INFORMACIÓ.
      Podríes fer el favor a tota la població de Tavernes de callar, i no dir cap cosa que no estigues segur.
      Algo si que tens tota la raó, d´ací 3 anys i poquet les urnes posaràn a cadascu al seu lloc, ojala tu estigues inclós en eixe grup. El mes trist es que encara hem d´esperar tant de temps.

      Eliminar
    2. Enrique Estruch i Ferrando15 de mayo de 2012, 0:56

      Calla tu, so-feixiste.

      Creus que perque no isquera com a concejal em callarieu els que son com tu ? Teniu per a una gran, grandísima estona.

      I miras si serè roïn que ja tinc insinuacions per no dir clarament ofertes per anar amb les llistes de dos agrupacions. I tú, tú de quantes, so-covard anónim ? ( a no , que Espanya 2000 i Falange no es presenten en el poble)

      Dona la cara home, que jo no te la partiré, tu no eu se, no eu se...

      Eliminar