jueves, 12 de abril de 2012

EL TRIPARTIT RETIRA L'AJUDA AL SINDICAT DE REGS I PERJUDICA ALS LLAURADORS

Vaja el món quina gavinetada i per l’esquena li ha pegat el Tripartit als llauradors de gran part del terme de Tavernes.
El govern de Juan li ha llevat la subvenció al Sindicat de Regs i això de segur que tindrà unes repercusions molt negatives per a l’agricultura.
Fins ara i des de fa més de 20 anys, l’ajuntament i el Sindicat tenien un conveni pel qual se li donaven 16.000 euros al sindicat cada any i este organisme s’encarregava de la reparació dels camins de la partida i del drenatge de tot esta zona i de poligon de l’estació de trens.
Ara, com a una de les mesures del pla de retallades de l’ajuntament, se li ha llevat totalment l’ajuda al Sindicat de Regs.
Front açò, la junta del sindicat ha decidit no bombejar aigua a la sequia Mare, ni obrir les comportes del Canal i d’esta sequia. Ho han dit a la premsa i pensem que este és un fet normal i comprensible, perque si no els paguen no tenen perque gastar-se diners en cap servici.
Les comportes i motors van amb llum que algú ha de pagar, els jornals de la gent no són gratis, tot té uns gastos que algú ha de pagar.
Ací hi ha un greu problema. El tripartit no ha medit les repercussions de les seues accions i com perjudiquen a l’agricultura les seues retallades. Amb esta mesura poden haver problemes per a regar els horts de la partida i sino es renova al sequia Mare en uns dies tindrem problemes amb els olors.
Suposem que el tripartit ha fet esta retallada pel se desconeixement de l’agricultura i més concretament de la importància que té el Sindicat de Regs i le seues funcions.
Sense avisar, sense parlar, sense donar cap explicació el tripartit ha eliminat el conveni amb el Sindicat de Regs i damunt no ha sigut ni per a pagar-li la subvenció de l’any passat que encara li la deu.
Així ajuden a l’agricultura els del tripartit? S’omplin la boca atacant les retallades fora del poble, però ací fam molt més pitjor.
Li donem tota la raó al Sindicat, és lògic que si l’ajuntament els retira la subvenció ells no donen el mateix servici que prestaven.
Com és possible que un govern lleve sense consultar abans una subvenció tan fonamental per a l’agricultura? Si vinguera una ploguda forta les comportes estarien tancades i tot s’inundaria, sino plou no hi haurà traspas d’aigües i no es podrà regar. Això no ho sabien?
Per cert, sabem que el Sindicat no és la única entitat que està preparant una resposta a les retallades indicriminades que ha fet el tripartit.
I pensar que si és fa cas al PP i es recalcula l’increment de l’ibi no fara`falta fer cap retallada, sino que inclòs es podran ampliar les subvencions? El tripartit va a fer patir als llauradors i tot per no rectificar un error seu en el pla d’ajust.

13 comentarios:

  1. Pongamos los puntos sobre las ies.
    Somos muchos los labradores con tierras en la Partida y adyacentes que estamos en contra de la existencia de ese reducto del Franquismo que se llama Sindicato de Riegos, que no es más que una mafia donde unos cuantos (los de siempre: D. Vito Corleone y la Familia) hacen y deshacen a su antojo.

    ResponderEliminar
  2. tota posició radical es per un desconeixement del tema, i el ventilador normalment es radical (i normalment no en publica), en aquest tema hi hauria que conèixer mes coses que segur ignores per a posicionar-te front al govern, que per altra banda ho fas per sistema. En altre ordre de coses, si aquestos llauradors no volen obrir i tancar comportes i/o bombejar aigua, ho pot fer l'Ajuntament mitjançant als operaris de oficis múltiples.

    ResponderEliminar
  3. Jo tinc terra al cambro.12 de abril de 2012, 13:58

    Està bé això. Ja han fet prou mal a la resta del terme aprofintant-se d'uns privilegis del temps de Franco. Hi ha zones de la Marina que mai no han tingut aigua i ara en tenen quan hi ha plena perquè els senyorets han de tindre les seues terres seques: l'aigua per als demes.

    A més, ja està bé de mentir als demés: Ells no fan això dels camins i d'obrir per beneficiar als demés, ho fan per beneficar les seues terres. De qui son els camins? D'ells. Per tant que s'ho paguen? Quines terres han de desaiguar? Les d'ells, per tant que s'ho paguen.

    Com es poden donar subvencions a gent perquè s'aprofiten en plan particular? A mi que no les tinc les terres en la Partida mai no m'han donat subvencions per arreglar-me el cami i l'entrador. Ells son més guapos?

    Molt bé, pel govern en llevar privilegis. Si son un sindicat, que paguen les quaotes per arreglar-se les terres i camins.

    ResponderEliminar
  4. Sr. Anònim 11.14, els operaris no poden obrir les comportes d'un canal particular a més ¿d'on creu vosté que s'ha de bombejar l'aigua? Jo li recomane que este estiu no s'acoste a la platja

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Aleshores el Sindicat de Regs demoostrarà el seu amor pel poble. Quadrilla de profitosos!!

      Eliminar
  5. Canal particular? Des de quan els canals de desaigüe i rius son particulars?
    Podrà tindre el sindicat l'usdefruit però particular, ai que risa! Que no el senten els de la Confederació.

    ResponderEliminar
  6. Jo considere que han fet una rabina de xiquets "ara no jugue i tanque l'aigua" i el Sindicat o qui el dirigeixen han demostrat tindre molt poca llum. Estan perjudicant a una part dels llauradors i damunt van en contra de les normes de Confederació. I això ho saben perquè algu els ho ha dit. Com algú ha dit per dalt, no estem en temps de Franco i el tema de les partides i de l'aigua ha canviat molt. ARa tot ho mana confederació, fins i tot si es pot o no construir. Esperem que damunt no els caiga una multa, com en el Vergeret va caure .

    ResponderEliminar
  7. Quantes tonteries que digueu. Que te a vore el Sindicat i els temps de Franco. El Sindicat té 100 anys.
    Tothom compra l'aigüa. El Sindicat no té perquè regalar-la. Perquè s`ha de regalar a l'Ajuntament?
    O es que la té que regalar la gent que paga les seues taxes en la partida i que no li fa cap despesa al municipi?
    Perquè eixe que te la terra al Cambro que sàpia que la seua si que fa gasto al poble. A més al Sindicat ningú no li dona res.

    ResponderEliminar
  8. Independientemente de esta caso concreto, alguien debería poner al Sindicato de Riegos en su sitio.

    ResponderEliminar
  9. Jo tinc terra al cambro18 de abril de 2012, 8:23

    Que el sindicat la regala a l'Ajuntament? Esta si que es bona. Ara m'entere jo d'això. Es l'ajuntament qui li regala 16.000 euros tots els anys, perquè es desaiguen les seues terres.
    Confundiu les coses. El sindicat tira l'aigua fora de les seues terres per no tindre-les enxarcades. No li dona l'aigua a l'Ajuntament. S'esta aprofitant d'uns diners de l'Ajuntament per als interessos particulars dels amos de les terres que formen el sindicat.
    No mire jo quin benefici trau l'ajuntament de que el sindicat li tire l'aigua al Canal de Sant Pablo. Bueno si que en tenim un, pero un bon perjudici, perdre la bandera blava algunes voltes.
    L'Ajuntament el que hauria de fer es cada volta que el Sindicat tira l'aigua a la mar, denunciar-los a Medi Ambient. Això està prohibit. Ja està bé de privilegis i de que facen el que donen la gana. I si diuen que donen aigua als de la Marina, que els cobren a ells l'aigua o que els obliguen a sindicar-se a eixos propietaris.
    I tu sabut: quin privilegi tinc jo de la meua terra al Cambro? I quin gasto li faig a l'Ajuntament? Més be li pague la contribució tots els anys.

    ResponderEliminar
  10. L'alcalde ha tornat a recular.
    Els del Sindicat s'han reunit amb ell i li han deixat les coses ben claretes: Si no hi han euros les bombes no tiren aigüa ni al Canal, ni a la Sequia Mare.
    I l'alcalde a recular altra vegada. PRIMER INCUMPLIMENT DEL PLA D'AJUST.
    Ara que vajen els dels clubs esportius, banda de música, falles, associacion, esglesia, caritas, creu roja,.. i diguen el mateix: si no hi han diners .... no hi ha foto.
    El que es diu pel poble: a Jordi li be grandisim el carrec d'alcalde.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. De qui són les bombes, del sindicat? Pues les hauran d'usar el sindicat. Això no ho sabia Jordi?
      D'altra banda, el sindicat desaiguarà quan li interese a ell, en cas d'inundació per no deixar els camps ofegats. Així doncs, sembla que sindicat i el poble tenen el mateix interés.
      També es podria fixar un preu a pagar-li al sindicat només en cas de catàstrofe per a que facen la tasca de desaiguar.
      Però donar-li diners a canvi de no res és una burla al poble. El del manteniment dels camins és un cuento xino, els camins són i pertanyen a Diputació.
      I si negociant amb amenaces li trauen algo al sr. Alcalde és que este no té les idees clares, o la valentia suficient per a fer el que pensava inicialment. Ja va passar amb els pagaments a les gasolineres, ells a cobrar a 3 mesos per decret, i tots els demés que es foten.
      Encara li haurà d'agrair Jordi a Rajoy l'ajuda de l'ICO.

      Eliminar
  11. Mira, mira com es nota qui està per la democràcia i la llibertat i qui està per la estatificació totalitaria. Ekls que estàn per la democracia i la llibertat entenen perfectament les organitzacions del asocietat civil, no control·lades pel poder politic, com ara el Sindicat de regs. Els que volen unpoder politic que ho control·le tot i tenen por a la llibertat, qualifiquen de mafiosos al del Sindicat i volen posar-lo al seu lloc. Clar que el poder de l'Ajuntament deu estar limitat, el poder il·limitat es propi de situacions totalitaries.

    ResponderEliminar