viernes, 6 de abril de 2012

EL TRIPARTIT NO VOL RECONÉIXER QUE S'HA EQUIVOCAT EN EL PLA D'AJUST I QUE INGRESSARÀ MÉS DEL QUE HA DIT.

No hi ha mans, el Tripartit no vol acceptar el seu error en el càlcul del pla d’ajust i ha posat en marxa la seua maquinària per tal de tirar balons fora i no aceptar la revisió que els proposava el PP que asseguraba que estaven mal trets els ingressos que marcava el Tripartit.
Ara el govern de Juan diu que el números presentats pel PP no han seguit els 18 parámetres del pla d’ajust, que no han contemplat magnituts…tot milongues per enganyar al personal.
El PP va posar damunt la taula un error garrafal del Tripartit i eixe error encara no ha sigut aclarit.
Vos posarem un exemple: el pla d’ajust té una durada de 10 anys, és dir, que les retallades es fan pensant en accions a 10 anys vista, i té com a objectiu cobrir 2’7 milions d’euros del plan Montoro i cuadrar els 4 milions de remanent negatiu. En total 6’7 milions.
Si un veí paga de contribució en 2012 uns 300 euros, en 2013 en pagarà 330 euros, perque cada any se li puja (per exemple) un 10%.
Els número que presenta el tripartit marquen que cada any s’ingressaran d’eixe veí un valor constant de 330 euros.
PERÒ AIXÒ ÉS FALS!
En 2013, als 330 euros que paga el veí li sumarem un 10% i per tant haurà de pagar en 2014 un total de 363 euros (330 euros + 33 euros de sumar-li el 10%).
En 2014 el veí no pagarà els 330 euros que té marcats el tripartit, en realitat pagarà 363 euros + l’increment acumulat del 10%, és dir, pagarà 399,3 euros.
Com es pot vore, en un sols veí que pague 300 euros de contribució en 2012, en sols tres anys haurà de pagar 330+363+399,5= 1092,5 euros, mentre que segons els números del tripartit haurà de pagar 330+330+330= 990 euros.
La diferència en un sols veí que pague 300 euros de contribució són 102,5 euros en tres anys!
El govern a tirat balons fora però no ha explicat que farà en els diners que recaptarà de més i que no estan reflexats en el pla d’ajust.
A més, si sumem els 600.000 euros a l’any que li ha llevat als funcionaris, els 300.000 euros que lleverà al servici del fem, els 32.000 euros que li lleva al Sindicat de Regs, a la Universitat i l’esglési, més les retallades del 20% a les associacions es pot vore que sols en un any s’amortitza 1 milió d’euros.
Una vegada més es veu que el pla d’ajust és desproporcionat, que atacarà a tots els veïns i tot per no voler vore que han calculat mal els ingressos que es faran per la contribució. SINO HO VOLEN VORE FARAN PAGAR AL VEÏNAT DURANT ANYS UN PREU EXCESSIU I TOT PER RECAPTAR MÉS DINERS DEL QUE ESTÀ PREVIST.

19 comentarios:

  1. Hi ha gent dels sindicats que l'ajuntament que ja han vist els números i saben que el tripartit s'ha equivocat. Els ha llevat drets excusant-se en un pla mal fet.
    Ara vorem que passa quan els sindicats demanen la revisió del pla.
    El PP té raó, està clar, si el tripartit no ho vol vore es qüestió de temps que se sapiga qui té raó. En els pressupostos de 2013 es vorà clarament.
    Mentre, cal que els que ens hem vist afectats per la retallada de drets del Tripartit ens menegem perquè deixen de xuplar-nos els diners a nosaltres. MOBILITZACIÓ CONTRA EL PLA D'AJUST DEL TRIPARTIT JA!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Te vosté tota la raó. El tripartit no vol reconeixer que se li ha vist el rabo. Pense que els sindicats de l´ajuntament deurien de demanar oficialment una explicació clara, i deixa manera que quedara tot aclarit com cal. Tinga el que tinga la raó, pero tot aclarit.

      Eliminar
    2. El tripartito no solo no reconoce su error sino que ha puesto en marcha su cotorra y además la veu y dicen que en el informe de la interventora deja claro que lo que presentó el PP en el pleno del lunes es incorrecto. NADIE HA EXPLICADO TODAVÍA DONDE ESTÁ EL ERROR DEL PP EN SUS APRECICIACIONES. A ver si son capaces de presentar una explicación clara y contundente que sea capaz de dejar sin efecto las afirmaciones del grupo Popular. Que la acompañen de ejemplos y que sea comprensible para todo el mundo aunque no sean muy prácticos en números.
      A ver la capacidad pedagógica del sr. Alcalde. A ver la profesionalidad del sr. Borrás. ¡ahí te quiero ver!

      Eliminar
    3. No hi ha ningú dins del Bloc que tinga un poc de coneixement i li diga als que controlen la cotorra que están fet el ridícul mes absolut posant exemples i explicacions per a tractar de fer vore lo que no es pot vore. ELS NUMEROS PRESENTATS PER MANOLO CANTEN PER SI MATEIX. Que algú intente posar ordre dins del Bloc, que no continuen volent clavar el clau per la cabota. Que no creguen que la gent del poble es tonta. Ja está be la cosa de fer-mos a tots idiotes. SON NUMEROS NO OPINIONS.

      Eliminar
  2. He vistoen otro blog un comentario muy interesante de un señor que dice que el año pasado pagó 300€ de IBI y que en los 10 años del plan de ajustes pagará:
    2012: 330€
    2013: 360€
    2014: 390€
    2015: 420€
    2016: 450€
    2017: 459€
    2018: 470€
    2019: 480€
    2020: 490€
    2021: 500€

    Un incremento del IBI del 10€ anual hasta el 2016 y de un 2% anual hasta el 2021

    En total pagará 4.649€ de IBI en estos 10 años en lugar de los 3.000€ (300€ x 10 años) que hubiera pagado si no se le aumentara el IBI. En resumen, este señor pagará 1.649 € mas de IBI por culpa del plan de ajuste aprobado por el tripartito lo que supone un incremento del 55%.

    Y ahora yo aplico este razonamiento a los aproximadamente 6.000.000 € de IBI que el ayuntamiento recaudó el año pasado y me da que sin plan de ajuste el ayuntamiento recaudará 6.000.000€ x 10 años un total de 60.000.000€ pero con el plan de ajuste del tripartito recaudará un 55% mas, o sea, 33 MILLONES DE EUROS MAS y no los 3 millones que dice el tripartito.

    El PP debería pedir inmediatamente una comisión de hacienda para que el tripartito aclare estas diferencias.

    Yo también le pediria a la interventora que nos diga si esta bien hecha la simulación del señor que el año pasado pagó 300€ de IBI.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Voldia aclarir-i que l'IBI no augmenta el 10% del rebut d'un any a l'altre, sinó que augmenta el 10% de la diferència entre el valor cadastral que tenia la vivenda el 2006 i la que te 2007.
      Per exemple si el valor que tenia el 2006 era de 300 i am la revisió té un valor de 500, eixa diferència de 200 anirà pujant-li un a raó d'un 10% anual fins el 2016 que ja tributarà pel seu valor total de 500.
      De tota manera això són generalitats ja que els ajuntaments pujen segons els convé, per exemple el PP va pujar el 2007 una mitjana del 2,5% (era any d'eleccions) el 2008 va pujar un 23% el 2009 un 7% el 2010 un 14% i el 2011 un 5%.

      Eliminar
  3. Por fin alguien pone números concretos sobre la mesa porque La Cotorra se dedica a despistar con este mismo ejemplo de los 300 euros. He pedido las misma explicación en aquel blog y ahora voy a ver si me han contestado os siguen a lo suyo.
    A mi me extrañaba que Manolo, al cual conozco de mucho antes de ser político, errara en algo tan serio por que puede tener muchos defectos, como todos, pero precísamente la improvisación y el soltar "perlas" a lo loco no es uno de ellos.De hecho me ha comentado que está dispuesto a llevar el tema ante la administración oficial que controla las cuentas a nivel autonómico o ante los tribunales si hace falta, si siguen atacándolo de la forma que lo está haciendo.
    Yo , como neutral pues no soy votante ni de unos ni de otros, sólo pido, como muchos ciudadanos, que el tema quede aclarado con luz y taquígrafos como se dice vulgarmente.Veremos en queda el tema.

    ResponderEliminar
  4. Ací l'unica que ha obert la boca es la Intervencio Municipal. I ho diu ben clar segons Levante i Provincies: la raó per al tripartit en el Pla d'Ajust.

    ResponderEliminar
  5. Indignant que retallen als traballadors de l'ajuntament i a intervenció, que ha fet el document dels retalls i el "informe" al tripartito, la compenesen economicament.

    ResponderEliminar
  6. Ventilador. Sigues valent.
    Afirmes que l'últim informe de la Intervenció municipal està mal fet?
    T'atreveixes a demanar que expedienten a la Interventora per incompetència professional?

    Si no t'atreveixes, has de callar d'una vegada per totes en aquest tema, perquè hauràs perdut tota la credibilitat.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. No solem respondre a comentaris que ens aludixen, pero a este si perque volem deixar clares unes coses i no volem que ens manipulen:
      1º. No culpem a ningú d'intervenció, la responsabilitat sempre es dels politics que son els que manen i marquen les directrius.
      2º. Perque no ix el regidor d'hisenda o l'alcalde en públic amb una pissarra i expliquen l'increment de l'ibi publicament? Segur que Manolo Vidal sique estaria dispost a fer eixa explicació pública.
      3º. Ens pareix molt manipulador i poc valent traure un comunicat de l'ajuntament que tira balons fora. Recordem que el PP afirmava que en el pla d'ajust no s'ha calculat be l'aument de la contribució i ara el tripartit ix pel camí del costat diguent que el PP no ha sabut presentar un pla d'ajust. Es que el PP no l'ha presentat! Ha dit que el que està mal es el del Tripartit!.
      Ho té vosté clar? o li fem un dibuixet?

      Eliminar
    2. Tens molta raó ventilador. Diuen en diversos puestos, premsa, blogs, etc. que l´informe d´intervenció deixa clar que el pla d´ajust esté ben fet, i que el PP presentava un pla mal fet. El que volen es marejar al personal i lo que be dius: tirar balons fora. La veritat es que el PP va dir que el cálcul del IBI no estava ben realitzat i aixó NINGÚ HA DEMOSTRAT ENCARA QUE NO ES AIXÍ.

      Eliminar
    3. Per que no li demanes al PP l'informe de la Interventora? Es que no vols saber o no vols reconeixer que qui fa l'informe es la Interventora ? Acabes molt prompte quan saps que el comunicat de l'Ajuntament nomes repeteix l'informe de la interventora i si no ho saps, ara ja ho saps.
      Que Manolo es valent? Ni explicara els seus numeros dels pressupostos del 2010 i 2011, els dels 4 milions de deficit, ni explicarà ara el seus ajustos.
      I a vore si t'enteres d'una: no hi ha augment d'IBI. Ho diu la interventora en l'informe eixe que no vols ni llegir.
      Nomes el faltava hui Les Provincias. Ara segur que dius que esta comprat. Te c.... la cosa!

      Eliminar
  7. Tinc clarisim que el tripartit vol recaudar quasi 30 millons de euros mes d'IBI i al pla d'ajust sols ha contabilitzat un increment d'ingresos d'IBI de poc mes de 3 millons.

    Manolo diu la veritat i l'alcalde Jordi Juan i el Regidor Borras estan enganyant al poble.

    Que tornen a fer un triptic explicant que van a retallar a Tavernes, quina barbaritat van a pujar els impostos i les taxes i el que ells ja s'han gastat en Bous al carrer, Festivern, Cavalcada de Reis, Viatges a Italia, Fotografo en plantilla, Congres de Valencia, Olimpiada de Matematiques, Hores extres,..... VOLEM SABER-HO TOT!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Tot aixó que vosté diu val molts diners en hores extres de Policia Local i de la brigà, a mes a mes del que s´ha pagat p´els actes. Però als del tripartit no es cau la cara de vergonya de no colobarar amb els organizadors de les processons, i els mateixos organizadors amb el recolzament de voluntaris i fidels van fer tota la preparació dels actes religiosos. Van possar i retirar les tanques dels carrers, etc. I després lleven les ajudes a l´esglesia. Que diu de tot açó la senyora Canet? Estaría bo saber-ho.

      Eliminar
    2. Com tens tan clar que al pla d'ajust només s'ha incrementat uns ingressos per ibi de 3,2 milions? L'has vist? te l'ha mostrat Manolo? pregunta-li a Manolo que vaja sumant els ingressos per IBI des de 2012 a 2022 a vore si sumen 3,2 milions d'€ i així a vore si s'ensenya a sumar i deixe de fer el ridícul.
      I tu no et begues com un ou tot el que diu Manolo i fes-li cas a la interventora que sap més de plans d'ajust i d'aplicar el que mana el ministeri d'hisenda.

      Eliminar
    3. Estos del tripartito ni tenen vergonya ni la coneixen, i damunt van a la proceso com si res pasara.

      Tot per als de fora (bous, festivern, cavalcada, Sete Sois Sete Luas,...) peró per als del poble ni un euro ni cap ajuda. Els del poble que paguen bons impostos i que callen.

      Hi ha que dir que JA ESTÀ BE, JA HI HA PROU!!!

      Eliminar
  8. Jo seguixc sense enterarme, apoye lo de la explicació pública i clara, doncs la resposta del govern, segón ells de l'intervenció, no dona números i a mi en el pardalot tot es demanar-ho i disimulen en filosófics escrits.

    ResponderEliminar
  9. ¡Qué poca vergonya teniu els del PP! Ens heu deixat sense un duro, i encara voleu enganyar-nos amb els compters ficticis vostres. ¡Aixina ens heu enganyat durant tots estos anys!

    ResponderEliminar