martes, 3 de abril de 2012

EL PP DESENMASCARA EL MAJOR ERROR POLÍTIC EN LAS HISTÒRIA DE LA DEMOCRÀCIA DE TAVERNES I DEMANA LA DIMISSIÓ DE BORRAS

El PP va desenmascarar ahir el major error polític en la història de la democràcia de Tavernes. El PP va desenmascarar ahir en el plenari el major error que ha tingut el Tripartit.
El govern de Juan aprovava un pla d'ajust divendres amb unes mesures que implicaven pujar les taxes, retallar servicis, crear noves taxes per a recaptar, llevar bonificacions, llevar ajudes o reduir un 20% les subvencions als clubs esportius i associacions del poble (falles, música...).
Divendres el PP ja afirmava que eren mesures desmesurades per a cobrir en 10 anys el préstec de 2'7 milions d'euros que el govern central farà a l'ajuntament perque es paguen factures. El govern de Juan no li va fer massa cas, i ni tan sols va admetre fer una pausa per analitzar els número del pla d'ajust tots els grups polítics junts.
Eixa falta de sensibilitat del tripartit va tindre les seues conseqüències. Durant el cap de setmana el PP va preparar tres plans d'ajustos que implicaven amortitzar els 2'7 milions d'euros sense haver de pujar cap taxa, ni llevar cap servici.
El PP li havia trobat al Tripartit l'error més gran fet en la història de la democràcia de Tavernes. El pla d'ajust que presentava el govern pel regidor d'hisenda, Victor Borras, tenia uns error de càlculs de 26 milions d'euros (4.500 milions de pessetes). UN ERROR DE 26 MILIONS D'EUROS RECAPTATS DELS VEÏNS SENSE FER CAP FALTA.
Per això el PP va demanar la dimissió de Victor Borras. I on està l'error? Molt senzill, un error de base imperdonable per un assessor com és el senyor Borras o un matemàtic com és el senyor Juan. Es preveu que la contribució s'incremente fins el 2016 per la revisió catastral. L'informe de retallades del Tripartit fallava sumant sols l'increment d'un any a els deu anys que dura el pla d'ajust i oblidava que l'increment cada any va acumulant-se. Un exemple:
Si una persona paga 100 euros de contribució en 2011, en 2012 li pugen 10 euros i en pagarà 110.
ara bé, si el 2013 li puguen 10 euros més, en pagará 110+10= 120 euros, mentre que en el pla presentat pel tripartit la suma està mal i encara apareix que en paga 110.
en 2014 hem de pagar 10 euros més de contribució, és dir pagarem els 120 euros de 2013 més els 10 de 2014, en total 130 euros haurem de pagar, mentre el pla del tripartit seguia sumant sols els 110 euros del primer any. Eixe error suposava un error de 26 MILIONS que havien d'eixir de les butxaques dels veïns.
El PP presentava 3 plans, un amb l'increment de la contribució previst i altres dos amb sols un increment del 50% i altre sense cap increment i la sorpresa era que que en el pla que es pujava el 50% de la contribució ja hi havia un error del govern de 16 MILIONS D'EUROS. I en el pla on no es pujava res ja hi havien quasi 6 MILIONS d'error.
És dir, el Tripartit ha presentat un pla d'ajust que no feia falta! Ha aprovat reduir salaris, subvencions i ajudes, iaxí com pujar impostos quan no feia falta!
Ahi va començar l'espectacle. El PP demanva que hui dimarts es revisren els numeros. El regidor Borras no ho acceptava, l'alcalde va dir que anava a tornar a llegir el seu discurs de divendres sobre l'aprovació del pla d'ajust i com a gest de protesta, Manolo Vidal s'alçava i li portava a la premsa els documents de la seua intervenció.
Entre el públic, un afí del Bloc cridava “maleducat” a Vidal, mentre este tornava al seu lloc després que l'alcalde li cridara l'atenció.
Ara el tripartit té el prec del PP de revisar els números. Ho faran o no? Sino es fa van a pujar-se taxes inútilment.
Per cert, en el plenari es va anunciar que anava a fer-se la revisió catastral de Tavernes a la baixa per part del govern de la nació. Així i tot, els plans presentats pel PP ja tenien eixa circunstància reflexada.
Ací està el primer pla d'ajust que presenta el PP segons les dades que tenia el tripartit:




 Ací el segon pla del PP suposant que la contribució sols puja un 50%:
I ací el tercer pla del PP suposant que la contribució no puja, aixi i tot l'error del tripartit seria de 5,7 milions d'euros:



21 comentarios:

  1. Qui no te feina Deu li'n dona, un partit que en compte d'asumir el que hi ha i buscar solucions, l'unic que vol es carregar-se al tripartit. Més humiltat per favor, que ja ens heu escurat prou les butxaques a tots per omplir-se-les vosaltres.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Lo vivido ayer en el pleno fué realmente triste, muy triste. Ver como se saca a la luz la verdera cara del plan de ajuste aprobado el viernes anterior en un pleno extraordinario. Es triste porque pone en evidencia que Tavernes tiene un equipo de gobierno que hace pensar que: o bien son unos tramposos que intencionadamente han querido engañar a todo el pueblo, o lo que quizas sea todavía peor, son unos ineptos que no saben siquiera hacer bien los números. ¿Qué será peor, una cosa o la otra? Realmente da miedo pensar en manos de quien está el pueblo de Tavernes.Planteo la posiblidadad de que se hayan hecho esos números intencionadamente en base a que el Sr. Alcalde es licenciado en matemáticas, profesor universitario, premio nacional de matemáticas, doctor en matemáticas, en definitiva, con una formación en el campo de los números fuera de toda duda; el Sr. Victor Borrás es licenciado en empresariales y profesionalmente trabaja de asesor de empresas, etc., es decir, con una formación también fuera de toda duda. ¿Ninguno de los dos se dió cuenta del error de bulto que se estaba cometiendo? CUESTA DE CREER. Por si fuera poco, hemos de tener en cuenta que el plan de ajuste lo presenta el EQUIPO DE GOBIERNO, por lo que es de suponer que está consensuado por todos. En ese equipo existen profesores de instituto, profesores de secundaria, arquitectos, licenciadas en económicas, etc. ¿Y TAMPOCO SE DIERON CUENTA? Vuelvo a insistir, si lo hicieron intencionadamente es para pedir su dimisión en bloque por tramposos y embaucadores, y si no se dieron cuenta entre tanta gente teóricamente formada es para echar a temblar por su ineptitud. ¿En manos de quien hemos caído? Que Dios nos coja a todos confesados.

      Eliminar
    2. Per la seua forma d'expressar-se sembla que siga una persona amb trellat, per això mateix fa pena vore com s'engul la perorata sense peus ni cap que ens va donar el Sr. Manolo Vidal en la seua deplorable actuació al plenari.
      En primer lloc vosté li dóna validesa a una série de sumes i restes fetes en una estona i posa en dubte l'informe presentat amb l'aval de la intervenció municipal, desqualificant a les persones responsables, només perque ho diu el PP.
      ¿No s'ha parat a pensar que les dades que presenta el PP poden estar equivocades?.
      Ara li explique que l'error està en la lectura que fa el PP en l'informe, que no sap distingir entre augment entre un any i altre i la suma total d'ingressos.
      Sembla mentida que entre les carreres que té el Sr. Vidal està la d'empresarials i no sàpiga llegir documents financers, comparant magnituds distintes.
      Dient-ho d'una altra manera: que està comparant peres amb tomaques, evidenciant el nivell d'ineptitud que té.

      Eliminar
  2. per vinga si.
    El cas es que el tripartit no ha vist ni vol vore la errada.
    No ho volen ni vore.
    Qui esta pecant de prepotent?

    ResponderEliminar
  3. Un mes fent numeros i fan esta trastada per arruinarmos als de Tavernes.

    L'area econòmica de l'ajuntament amb el Regidor Borrás i la Sra Interventora al front s'han cobert de GLORIA (en mayuscula perque estem en Pascua).

    Com per a fer cas als informes de la interventora o deixarmos assessorar en asunts particulars per Borrás.

    Borràs tindria que dimitir i a la interventora obrir-li expedient com li va passar al exjefe de policia.

    Una errada de calcul de mes de 26 millons d'euros no se li pot permetre a un funcionari que cobra un dineral del poble de Tavernes.

    ResponderEliminar
  4. matemàtic i pensador3 de abril de 2012, 12:49

    Hui el Tripartit convocava a les associacions per explicar-les les retallades i com no, tirar-li la culpa al PP.
    Els haurà explicat que el Tripartit és qui ha volgut rebaixar-los les ajudes mentre que el PP ha presentat un pla on demostra que el Juan-Borras s'han enganyat en 26 milions d'euros i per això volen sagnar-los?
    Els haran contat que al ple Manolo Vidal va presentar tres plans alternatius que permitien pujar les ajudes a les entitats enlloc de llevar-les com vol el Tripartit?
    El Tripartit va de trasparent i lliure però enganya, controla i vol manipular unes renunios on sols s'escolta la seua veu.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. El tripartito creía tener un plan de ajuste PERFECTO.
      Creían tener un asesor PERFECTO.
      Creían que con la aprobación de dicho plan de ajuste en el plenario del viernes todo era PERFECTO.
      Pero la realidad a veces es tozuda y lo único que ha salido PERFECTO ha sido el ridículo del sr. alcalde y del sr. Borrás.

      Eliminar
  5. El PP sempre teniu que ser els xics de la pel·lícula?
    Lo dels 26 milions no s'ho creu ningú, això és populisme i del barat. El tripartit també l'usa una mica però és més sutil.
    Han dit que baixen totes les despeses i per tant, també ajudes i subvencions, i no toca l'IBI (pujarà, però sols l'IPC anual).
    També podria haver pujat l'IBI i no tocar les subvencions, o haguera pogut baixar un poc les subvencions i pujar un poc l'IBI, no?
    M'han dit que en la reunió no han explicat les retallades (com les van a fer i a qui i en quant), sino que les han justificat, més que res. Després, crec que cada regidor es reunirà amb les seues associacions (cultura, esports i serveis socials).

    ResponderEliminar
  6. Els del Tripartit no s'assabenten de res. Com pot haver-se'ls passat 26 milions d'euros? On pensaven destinar 26 milions d'euros? El tripartit, Alcalde - Tinent alcalde d'Hisenda -Interventora què pensaven fer amb eixos diners? On anaven a destinar-ho? Per què no està dins del Pla?
    En mans dels que estem!!!

    ResponderEliminar
  7. Els demòcrates del tripartit van de tolerants i són els que en els plens insulten davall el beneplàcit de l'alcalde, fill de son pare. Damunt quan insulten diuen que són provocats. Que desvergonyiment i com recorda eixe comportament a èpoques nazis. Que bé va aprendre el Sr. alcalde en el seu viatge a Alemanya.

    ResponderEliminar
  8. Si home!
    Ara resultarà que el deute de Tavernes, que va generar el PP, no existeix i que tenim superavit.
    Conteu-ho a la gent a qui l'Ajuntament li deu diners.

    Com és possible que Manolo no fera aqueixos conters i ajustara quan era alcalde en lloc d'augmentar més i més el deute municipal?

    Ja vorem com acaba açò. Em sembla que encara no s'ha dit la última paraula.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Clar q no,l'ultima paraula serà o hauria de ser: dimitisc (per V.Borras)

      Eliminar
  9. Sembla ser que el PP no ha considerat la normativa vigent per fer els seus càlculs i també sembla ser que, fins i tot, han fet mal els càlculs. Està fent-se la revisió corresponent.
    Cal anar amb més cura perquè el ridicul del partit pot arribar a ser descomunal.

    ResponderEliminar
  10. Enrique Estruch i Ferrando. coordinador local de UPyD4 de abril de 2012, 3:49

    JO HE ESTAT, COM JA HE DIT ALGUNA VEGADA, DES DE 1988 FINS A 2003, ÉS DIR, QUASI 15 ANYS EN POLÍTCA ACTIVA AL FRONT D'UN PARTIT, BE COM A SECRETARI, BE COM A PRESIDENT, I JURE QUE MAI HAVIA OBSERVAT UN GRAU DE CRISPACIÓ SEMEJANT ENTRE GOVERN I OPOSICIÓ : I MIRA QUE HE PASSAT PER GOVERNS DE TOT ELS COLORS I HE PARTICPAT ACTIVAMENT INCLÚS EN U D'ELLS, QUANT L'ALCALDE ERA PEPE BONONAD , DEL PSOE AMB COALICIÓ AMB PP I UV.

    I EN SAP GREU, MOLT GREU, QUE ARA QUE ESTEM EN UNA SITUACIÓ CRITICA A TOTS ELS NIVELLS, NO SOLS ES POSEN ELS NOSTRES GOVERNANTS D'ACORD PER ARRIMAR EL MUSCLE, SI NO QUE PER EL CONTRARI VAN A TIRAR-SE, AMB PERDÓ, TOTA LA MERDA QUE PODEN PER A FER QUEDAR MAL AL CONTRARI.
    MOSTRA D'AÇÒ ES ELS ESCRITS DE PP I BLOC ÚLTIMAMENT SOBRE EL-CAS DE GINÉS O QUANT SON INCAPAÇOS DE SENTAR-SE PER A POSAR-SE D'ACORD EN UN PLA D'AJUST, DEL QUAL ES FA SABER A L'OPOSICIÓ EN L'ÙLTIM MINUT, I AQUESTA EN ALTRE ESCRIT EN ALTRE PLENARI CONTESTA AMB PETICIÓ DE DIMISIÓ INCLOSA ; I LES RESPECTIVES PUBLICACIÓNS EN MITJANS AFINS DIGUEN-SE DE TOT.

    SENYORS DIRIGENTS I OPOSICIÓ . JA ESTÀ BÉ, PEL BE DEL POBLE ES EU DEMANE, DEIXEN EL POLITIQUEO A UN COSTAT I ARRIMEN EL MUSCLE PER A, TOTS JUNTS, TRAURE A TAVERNES D'ESTA SITUACIÓ,

    CONTEN AMB MI I AMB EL MEU PARTIT PER A EL QUE ES FACA FALTA : DONCS NO PER ESTE CAMÍ, PER ESTE NO ENS TROBAREM MAI.

    Signat, Enrique Estruch, coordinador del col.lectiu local de UPyD

    ResponderEliminar
  11. AHIR ESCOLTÍ EN UNA EMISSORA DE RADIO A UN DIPUTAT SOCIALISTE QUE EL MILLOR QUE PODÍA FER EL PP ABANS DEMANAR-LI AL PSOE QUE ARRIME EL MUSCLE I ARRIBE A PACTES D'ESTAT , ES QUE DEIXE DE PARLAR DE "LA HERENCIA SOCIALISTA" QUANT APLIQUE QUALSEVOL MESSURA RESTRICTIVA O IMPOPULAR : DONCS AÇÍ PODRÍEM ESCOMENÇAR PEL MATEIX.

    ResponderEliminar
  12. Andaremos y veremos el engañado quién será
    Rie mejor quién rie el último

    (Dichos populares)

    ResponderEliminar
  13. Y las urnas nos pondrán a todos en su sitio ( Hecho real).

    ResponderEliminar
  14. Me he puesto en contacto con personal de alto nivel de intervención y tesorería, eso si, particularmente, para eso están los amigos, para saber de dónde viene, si es que lo hay, el error que denuncia el PP, y nos contestan que ellos sólo se limitan a dar datos y luego cada uno los interpreta .

    Vengo a decir con ello que a ver si la culpa al final es, como siempre, de caparrota, es decir, del funcionariado, cosa que ya he oído. Y hasta habiendo sido así, el responsable último es el político que le da el visto bueno.

    ResponderEliminar
  15. menja pa i torna a per mes5 de abril de 2012, 7:01

    Ara voràs con el Tripartito li tira la culpa de l'error al funcionariat. Tranquils que no assumiran la culpa. Tenim un regidor i un alcalde experts en número i van i falle. Espere que no li tiren la culpa als funcionaris perque sos els polítics els responsables del que es firma.
    Segur que volen que Jordi isca d'este error de "rositas" i la culpa per al funcionari. DIMISIÓ!

    ResponderEliminar
  16. Enrique Estruch i Ferrando7 de abril de 2012, 2:59

    Me he puesto en contacto con personal de alto nivel de intervención y tesorería, eso si, particularmente, para eso están los amigos, para saber de dónde viene, si es que lo hay, el error que denuncia el PP, y nos contestan que ellos sólo se limitan a dar datos y luego cada uno los interpreta .

    Vengo a decir con ello que a ver si la culpa al final es, como siempre, de caparrota, es decir, del funcionariado, cosa que ya he oído. Y hasta habiendo sido así, el responsable último es el político que le da el visto bueno.

    ResponderEliminar
  17. Me dice uno en el diario amigo vuestro que si tantos contactos tengo y tanta información porque no lo explico yo : ¿acaso me corresponde a mi? Ya lo haré cuando me corresponda, mientras, que cada uno apechugue con lo suyo.

    ResponderEliminar