sábado, 14 de abril de 2012

APARENTAR I MÉS APARENTAR

Estem al·lucinant! Fins a quin punt arriben les ganes de figurar del tripartit? Ahir hi havia a Tavernes una conferència sobre els 600 anys de devoció a la Mare de Deu dels Desemparats i quina va ser la sorpresa que l'alcalde es va atrevir a estar en la taula dels conferenciants! Que pintava ahí? La única resposta que pensem és que tot ve perque l'ajuntament cedia la casa de la cultura perque es fera la xarrada, però que sap l'alcalde de devoció?
No és normal que quan es fa una xarrada l'alcalde estiga al mig sino te res a vore en el tema que es tracta. La xarrada l'organitza una confraria del poble, i per educació es convida a l'alcalde, però per modèstia es sol renunciar a estar dalt l'escenari, compartint taula amb el conferenciant, que és realment l'expert i qui sap del tema.
Pensem que son ganes de figurar, que la gent conega la cara de l'alcalde. En cap conferència pinta res un carrec polític, és una xarrada que es fa i on l'ajuntament ni té res a vore, sols cedix instal·lacions.
Esperem que a l'alcalde l'haja il·luminat la conferència i reaccione, perque es parlava de la Mare de Deu dels Desemparats i li recordem que a Caritas hi ha molt de desemparats i el seu govern li vol llevar bona part de l'ajuda a esta associació i als desemparats que aten.
Menys figurar i més ajude socials.
Ara si li sembla a l'alcalde que també actue o isca en la próxima gala benèfica que va a fer-se en la lluita contra el càncer.

21 comentarios:

  1. Jueves día 12, 22:07 de la noche, acabo de llegar de la Casa de La cultura,de ver el documental "La Batalla del Varsovia".

    A favor : un estupendo documental, con un montón de trabajo de preparación, en España, Francia y Estados Unidos, por parte de un historiador de la medicina.

    En contra : 25 asistentes, incluyendo al que escribe , Fabiola la de cultura, un concejal de la oposición a título particular, y los dos que autores del documental. Además, y sorprendéntemente, casi la mitad de los asistentes forasteros.

    Por no estar no estaba ni la concejala de cultura , lo cual me parece UNA FALTA TOTAL DE RESPETO.

    Y yo me pregunto, ¿tanto trabajo tenían todos los 9 concejales del gobierno para no acudir ninguno de ellos al acto, aunque fuera por delegación de la concejala si ésta no podía acudir? DE VERGÜENZA.

    Eso sí, había un alto representante del Bloc, Facundo Puig concejal de Gandía, supongo que a título también personal.

    Y es que es muy fácil llenarse la boca hablando de cultura , pero a la hora de la verdad....

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. No entiendo la crítica.
      ¿por qué tiene que asistir la concejala de Cultura a una actividad cultural? No tiene por qué. Su obligación es que exista una oferta cultural de calidad pero no asistir a todo. En cualquier caso, si hubiese asistido, el Ventilador estaría criticándola por "querer figurar".
      Si es que aquí todo es incoherente y "fofo"

      Eliminar
    2. Hauria d'assistir al màxim d'activitats culturals, ja que és la màxim responsable d'elles. Almenys que s'entere com van les activitats programades o gestionades per ella. Per assistir i enterar-te no vol dir que et faces protagonista ni que siga imprescindible la teua presència per a que es facen les coses, però denota interés i control. Lo que hauria de ser lògic.
      Altra cosa és que manant el Bloc, és estrany que no disposara de la regidoria de cultura, o es que es van repartir competències a voleo i després ja vorem qui i com programem les activitats?

      Eliminar
    3. No entenc la crítica d'Estruch. No crec que siga una falta de respecte que un regidor, ni que siga de Cultura, no vaja a un acte. Saps tú si tenia alguna cosa més important que fer?
      Em sembla una crítica buida i sense trellat. Parlar per parlar...

      Eliminar
  2. Molt senzill: per què el vam convidar a que presidira la taula per ser la màxima autoritat del poble i també perquè és President d'Honor de la Confraria de la Verge de Desemparats, que igual ni ho sabeu.
    I encara que sone mal, perquè som nosaltres qui decidim qui ocupa la presidència en la taula i a qui fem president d'honor.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. L'amic de Xavi Castillo, president d'una confraria? Xé, averihueu-ho, això. Caldria fer una mesa ciutadana sobre el tema perque votarem la conveniència o no de barrejar política i "altres aficions" com falles, religió, festiverns...
      Si al final, Jordi, seràs més populista que ho era Gil i Gil.
      En principi, no sé quins mèrits religiosos tindrà el sr. Alcalde per a oferir-li eixe mèrit, a no ser que hi haja algun interés polític per ambdues parts.
      I sí, els de la cofraria podeu decidir a qui oferiu una presidència d'honor, de la mateixa manera que l'Alcalde pot rebutjar-la per inconvenient.
      Si et fan president d'honor dels evangelistes o testigs de Jehovà de Tavernes, també presidiràs els seus actes, Jordi?

      Eliminar
  3. SUPOSE QUE SI NO HAGUÉS ESTAT A LA TAULA, HAURIEU CRITICAT A L'ALCALDE PER HAVER ESTAT CONVIDAT I NO ESTAR CO-PRESIDINT L'ACTE.

    JO CREC QUE HI HA QUE SER MÉS RADICALS I FIDELS A LA REALITAT D'UN ESTAT LAIC, I SI CAL SEPARAR LA POLÍTICA DE LA RELIGIÓ, L'ALCALDE I REGIDORS NO HAURIEN DE PRESIDIR CAP PROCESSÓ (NI LA BAIXADA, NI LA PUJADA, NI EL SANT ENTERRO). ET SEMBLA BÉ AÇÒ ÚLTIM O DEPÉN DE QUI MANE PER A CRITICAR-HO O NO?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Efectivament, Rafael, no deurien presidir actes religiosos, ni conferències tampoc.
      Govern laic = actes laics

      Eliminar
    2. No hay que confundir lo que realmente implica el laicismo. Se trata solo de mantener una separación de poder entre el estado y la religión. Por tanto se puede presidir una procesión como se puede ser del Madrid o del Barna. Esto no tiene nada que ver con el laicismo.

      Eliminar
    3. Perdona, AnónimoApr 17, pero mezclar laicismo y aficción futbolística no me parece serio (como creyente que soy).
      Laicismo es la corriente de pensamiento, ideología o concreción política de gobierno que defiende la existencia de una sociedad organizada aconfesionalmente, es decir, de forma independiente, o en su caso ajena a las confesiones religiosas.

      Opino que una separación de poderes implica un respeto mutuo y una clara separación entre actos.
      Por ejemplo, no tiene sentido alguno que un edificio público en un país laico sea bendecido por el representante de una religión. Un edificio privado puede bendecirlo quienes sus promotores decidan, con total normalidad. Una procesión, por ejemplo, como acto religioso que es, ha de ser presidido únicamente por autoridades religiosas, con el respeto debido, pero sin protagonismo, por parte de los poderes públicos.
      Lo que vivimos aquí son encajes de bolillos sin demasiada lógica.

      Eliminar
    4. Yo creo que una procesión puede ser acompañada por las autoridades locales como respeto al culto mayoritario y si es la Subida y Bajada al Calvario y el Santo Entierro más justificada está la presencia de las autoridades locales todavía. Es práctica de protocolo generalizada. De hecho, también asisten algunos mandos de Guardia Civil y Policía Local, Protección Civil, Asociaciones, etc...
      Asistir a una procesión no significa comulgar con lo que representa dicha procesión pero sí es una muestra de respeto hacia una fechas señaladas que son importantes para muchos habitantes del pueblo.

      Eliminar
  4. Eso digo yo, aparentar y más aparentar y no hacer nada de nada. Pues ponerse las pilas que en este pueblo va desapareciento todo lo que el PP ha conseguido durante su legislatura, y que no ha sido poco.A ves si el tripartito consigue hacer algo, aunque no lo creo.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Que va conseguir el PP quan manava?
      Emblemàtic: La línia d'alta tensió, una urbanització dins de zona del riu, un PAI que mai no ha existit... i un deute "pa cagarse"

      Eliminar
    2. I els anteriors? Lleveu-se del cap que el poder politic solucione res. Estem comdemnats

      Eliminar
  5. Yo creo que el hecho de que el Alcalde acuda a la Conferencia y dirija unas palabras al público no es inapropiado. Que se siente en la mesa de los participantes sí me parece inapropiado. Todos sabemos de algo, pero dudo que el Sr Alcalde lo sea del culto a la Virgen de los Desamparados. La prudencia y la modestia deben acompañar a los líderes y últimamente, a Jordi se le ven más gestos dictatoriales e intransigentes que no comulgan demasiado con el culto mariano. Le diría que "zapatero a tus zapatos" (entendiendo por zapatero el oficio y no el apellido del ex presidente).

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Crec que el subsconscient t'ha traït i no volies dir "culto mariano" sinó "culto a Mariano".

      Si va a un acte mal, si no va, mal també. Si parla mal, si no parla, mal també. Si presideix l'acte mal i si no presideix, mal també. Perquè es tracta de Jordi, es clar.

      No és qüestió ni de prudència ni de modèstia comparativa. Pensant què hagués fet Manolo Vidal, per exemple, ho tinc clar, en cas d'enterro intentar ser fins i tot el mort i a la vegada el retor.
      Ja ens coneguem...

      Eliminar
    2. Està clar que hi han qui sempre han de traure punta de tot. Però també es ben cert que sembla que Jordi vullga quedar bé amb el clero i les falles. La pròxima seràn els empresaris, i ja tindrà algo d'influència als espais tradicionals de la dreta. Potser estratègia política per assolir una majoria que encara té lluny.
      Em sembla molt bé, però no vullgau disfressar-ho de normalitat, perque eixos actes de progres no tenen massa. A lo millor voleu acabar el canvi d'UPV al Bloc passant per CIU.
      A mí em posa més Mònica Oltra.

      Eliminar
  6. Aci s'estan dient coses que no casen amb la realitat. El senyor alcalde i el president de la Confradia estigueren en la taula a l'inici, dirigiren unes paraules de salutació i presentació i després ja no van estar en la taula.
    D'on i qui s'ha tret eixa mentira que van estar en la conferencia presidint l'acte?

    ResponderEliminar
  7. Se sol dir que quant a una cosa se li aprecia i se l'estima si després se l'arriba a odiar, li s'odia mes fort que si abans no se l'haguera volgut.
    Robinjut, primer del Bloc i ara que... camí del PP?

    ResponderEliminar
  8. No se si heu vist el llibret de setmana santa i les confraries. Quin discurs de predicador ens ha fet l'alcalde. Igual ataca als retors que pareix un d'ells. Vol estar en tots el llocs, figurar i que li se reconega al maxim la seua figura. Critica a les falles i les representa com el que mes, critica el bous i tots el dies al ruedo, en el tema de l'esglesia ja vegem, ... i en general, ara diu una cosa i al rato un altra. Defineixte, Jordi (i tambe el teu equip)!

    ResponderEliminar
  9. No tinc odi ni ganes de revenja per a cap partit polític, menys encara pel Bloc. Molts dels seus ideals són lloables, el que passa és que normalment a la política no podies criticar a Felipe o Zapatero perque dien que eren d'esquerres. Fora etiquetes i a lluitar pels ideals, així que quan el Bloc o altre partit d'esquerres se n'ix del camí jo ho dic i em quede tan ample.
    Del PP millor no en parle, els he dit sempre al que els havia de dir i de gestió caciquil ja n'hem tingut prou.
    I mentre no canvien els polítics, no em voreu per la vida política activa, a favor ni en contra de ningú.
    Com que les floretes ja se les tiren entre ells, jo estic açi per a trobar-los els erros i que els eliminen de la gestió del govern local. Evidentment, ara li toca al Bloc, i com a govern deuria alegrar-se de rebre crítica constructiva, que és el que molts tractem de fer.

    ResponderEliminar