miércoles, 1 de febrero de 2012

SEGONS EL TRIPARTIT ENS ESTALVIAREM 100.000 E DE LLUM A L'ANY, ON ESTÀ LA TRAMPA?

Ens ha sorprés el Tripartit en una notícia a Las Provincias on afirmava que van a estalviar-se a l'any 100.000 euros de llum.
Esta iniciativa ha generat alguns dubtes. A simple vista sembla una xifra dita de bot i braç amb no massa fonaments. El tripartit no ha explicat amb claretat quines zones van a apagar-se, durant quan de temps i per quin motiu.
Sí que es parla de reduir el consum un 20% en els edificis municipals i un 50% en les instal·lacions esportives. Sabeu com es reduix el consum? apagant la mitat de llums del poliesportiu. També es deixa fosc el centre del Passeig Colon i diverses zones on este cap de setmana ja s'han produit actes vandàlics.
El tripartit va apagar els llums selectivament als Sequers, passeig Colon, passeig Lepanto i diferents places.
Eixe "apagó" haurà estalviat algun euret, però ha generat moltes molèsties. En molts punts es fa dicílil vore amb claretat i a més, precisament al passeig Colon i Prado Comarcal este cap de setmana es feren diferents actes de gamberrisme. Entre la poca llum i la poca vigilància, alguns brofecs van trencar desenes d'espills de cotxes i inclòs equipament d'edificis privats. La fosca és la millor aliada pels "gamberros"
Senyor alcalde, si ens lleva llum pose mes policia, en un sols cap de setmana al veïnat li ha cosat més arreglar-se el cotxe o la finca que tot el que vosté ha estalviat en tot un mes.

11 comentarios:

  1. A la zona de Padur de la platja fa dies que anem a palp.

    Segur que a la zona on viuen els del tripartito si que tenen llum.

    Que estalvien en jornals de asesors, premsa, festiverns, viatjes a la Toscana Italiana de Jordi, Pilar i Borras, bous al carrer,... i que enxufen les faroles.

    Que fa l'alcalde, Pilar i Borras a Italia? Fa falta anar els tres? Ha anat algú mes? Qui paga el viatge? Estos fan turisme amb els diners que estalvien de la llum

    Fa por anar de nit pel carrer.

    ResponderEliminar
  2. En els mitjants técnics i apagant llum on no fa falta a certes hores, com per eixemple les faroles de la part de ponent del Passeig de La Goleta o les del mig del parc del molló, entre altres.
    No hi han trucs, sols cervell.

    ResponderEliminar
  3. Com dius, ventilaor, caldrà vigilar per les nits per evitar el vandalisme. Es podria posar en pràctica l'idea del govern central del voluntariat per fer-ho. Així estalviem llum i hores de policia.

    ResponderEliminar
  4. Per mal en aquest poble només cal voler fer-lo. És fals que laa fosca siga l'aliada de les malifetes. És sols qüestió de cultura.
    Estic més que segur que apagant part de les llums no augmentaran el actes vandàlics. De fet la luminositat que ens quedarà serà semblan a la que hi ha en qualsevol ciutat d'Europa. Perquè ací, per a bufar, hem bufat també amb tindre mes llum que ningú.
    Així que, a ser més possitius, a llegir i informar-se millor o a apuntar-se a l'EPA que és molt sana la informació i la cultura.

    ResponderEliminar
  5. Apagant el forn del cementeri que gasta per a torrar carabases ahorrariem prou.

    ResponderEliminar
  6. Quin favor li esteu fent a les noves forçes polítiques moderades que ens presentarem a les properes eleccions locals, amb aquestes "noticies" destarifades, segui així, vos eu agrïm.

    ResponderEliminar
  7. Ventilador:

    Podries demanar idees per a estalviar diners a vore si podem ajudar un poc.

    Apart de no fer mes bous al carrer, festiverns, congresos de valencià, cabalgates de reis faraòniques,... jo propose:

    Deixar de pagar hores extres. Totes les hores extres que es façen que es compensen en hores lliures.

    ResponderEliminar
  8. No penseu comentar res de la nova situació dels sectors de Marjaletes després de la "desfeta" del IVVSA?
    Hi ha molta gent que estem pagant ja fa uns anys religiosament IBI urbana, no pocs diners per cert, per terres que encara no sabem que va a ser d'elles. Canviarà la qualificació urbanística de les terres (amb la consegüent disminució d'ingressos per a l'Ajuntament)? Es mantindrà justificada per l'entrada d'un nou agent urbanitzador?

    ResponderEliminar
  9. Quants en governa la farina...3 de febrero de 2012, 11:58

    Sí, estalviem no fent res.

    ResponderEliminar
  10. Home ara vas i al quexes quan no diries res si tot anara be perque guanyaries mes dines en la venta de les terres. aixo se diu egoisme i tindre interes nomes en lo teu.
    A vore si damunt li tiraras la culpa al PP per haver dit que eixes terres pasaven a urbanes i voler fer negocis i donar treball i que la Generalitat no tinga un clau per a fer els pisos.
    El PP es preocupava de fer edificis i de que la construcció anara be, i sino mira com ferem el Vergeret i els diners que tots vam poder guanyar, uns treballant i altres amb els seus negocis.
    Que vos que comente el ventilaor? si la la cosa no anat com el PP volia no es per culpa seua si no de Zapatero que no va posar remeis a la crissi.
    I no el preocupes del IBI, si abaixa tanbe abaixa el valor de les terres. Val la pena pagar uns quans euros més i saber que les terres que tens no perdan el valor.

    ResponderEliminar
  11. Es que el no saber es como el no vivir. No hace falta apagar las luces, lo que hace falta es bajar la intensidad de ellas. Es decir, el ojo se adecúa a la cantidad de luz que le llega. Si las farolas les bajas la intensidad al 60%, bajas el consumo pero no apagas zonas ni lugares. Y eso se logra poniendo reductores de intensidad que valen 80 euros.
    Es que primero hay que saber y luego actuar.
    Pero le pedimos peras a un olmo y eso es imposible.

    ResponderEliminar